جمعی از مسؤولان و اعضای هیئتعلمی دانشگاه ملی معدن سنتپترزبورگ روسیه بهمنظور افزایش تعاملات علمیبینالمللی با دانشگاه شیراز به ایران سفر کردند.
بهگزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، در پی انعقاد تفاهمنامه همکاری دانشگاه شیراز و دانشگاه ملی معدن سنتپترزبورگ روسیه در سال گذشته، ۱۸نفر از دانشگاهیان دانشگاه ملی معدن سنتپترزبورگ روسیه به شیراز سفر کرده و در اولین روز حضور خود در ایران، با رئیس و مسؤولان دانشگاه شیراز دیدار و گفتوگو کردند.
ایرانیان تجربه چگونگی دورزدن تحریمها را به روسیها بیاموزند
پروفسور لیوبین، معاون بینالملل دانشگاه ملی معدن سنت پترزبورگ روسیه در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه شیراز، بیان کرد: ما خوشبینیم که همکاری دوجانبه دانشگاه شیراز و دانشگاه ملی معدن سنت پترزبورگ روسیه به توسعهی همکاری دوکشور ایران و رسیه هم کمک کند.
وی با بیان اینکه همکاری دو کشور ایران و روسیه در در سطح بالاتر هم، در ماه دسامب و در دیدار رؤسای جمهور دوکشور مطرح و تأکید شده است.
معاون بینالملل دانشگاه ملی معدن سنت پترزبورگ روسیه با بیان اینکه ایران و روسیه هردو در تحریم به سر میبرند، اظهار کرد: تجربیات شما برای ما در این زمینه که باوجود تحریمها چگونه توانستهاید بهخوبی دانشگاه را مدیریت کنید، بسیار ارزشمند است و همینطور که در سطح نشست رؤسای جمهور این موضوع مطرح شده؛ باید دید که چگونه میشود راحتتر از تجربیات هم استفاده کرد و برای دورزدن تحریمها و تعاملات بیشتر برنامهریزی کرد.
وی با اشاره به اینکه ایران از اول ژانویه ۲۰۲۴ به عضویت بریکس درآمده است، یادآور شد: روسیه برای سال جاری میلادی ریاست دورهای این گروه را عهدهدار شده که برنامههایی را در این زمینه در نظر گرفتهایم و از شما و اساتید و دانشجویان دعوت میکنیم که در این برنامه حضور یابید.
پروفسور لیوبین ضمن قدردانی از میزبانی دانشگاه شیراز باری دیگر تأکید کرد: هدف ما نه تنها همکاری دو دانشگاه، بلکه توسعهی همکاری دو کشور است.
وی در خاتمهی سخنان خود، هدیهای ازسوی رئیس دانشگاه ملی معدن سنت پترزبورگ روسیه به رئیس دانشگاه شیراز تقدیم کرد.
آمادگی دانشگاه شیراز برای همکاری با دانشگاه ملی معدن سنتپترزبورگ روسیه
رئیس دانشگاه شیراز در دیدار با هیئت روسی، ضمن خوشامدگویی و ابراز خرسندی از همکاریهای هرچه بیشتر دو دانشگاه گفت: در دسامبر ۲۰۲۲ که با همراه هیئتی از دانشگاه شیراز مهمان شما درسنت پترزبپورگ بودیم، از جاذبههای مختلف شهر سنت پترزبورگ و دانشگاه ملی معدن بازدید کردیم و از نظم و انضباط این دانشگاه بسیار لذت بردیم.
دکتر محمد مؤذنی با اشاره به قدمت حدود هشتادساله دانشگاه شیراز، به معرفی مختصر آن پرداخت و گفت: دانشگاه شیراز در جایگاه دومین دانشگاه جامع ایران، با بیشاز ۶۰۰ رشتهگرایش، آمادگی همکاری با دانشگاه ملی معدن سنتپترزبورگ روسیه را بهویژه در رشتهگرایشهای دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست گفت: توسعهی روابطبینالمللی یکی از سیاستهای راهبردی دانشگاه شیراز است و در این راستا، توسعهی همکاری با کشورهای دوست جمهوری اسلامی در اولویت قرار دارد.
رئیس دانشگاه شیراز گفت: کشور روسیه برای ما قابل احترام است؛ بهویژه در شرایط فعلی که با این کشور منافع مشترکی داریم.
وی افزود: پیرو تفاهمنامه منعقد شده با دانشگاه ملی معدن سنت پترزبورگ، دانشگاه شیراز برای همکاری در زمینههای انجام پروژههای مشترک علمی و صنعتی، تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دورههای مشترک آموزشی و فعالیتهای مشترک در زمینهی منابع طبیعی، معدن، نفت و گاز و علوم و فناوری و همچنین آموزش زبان فارسی آمادگی کامل خود را اعلام مینماید.
دکتر مؤذنی با بیان اینکه همکاری دو دانشگاه در دو زمینهی نفت و گاز در اولویت قرار دارد، گفت: حضور شما در شیراز و بازدید از امکانات و ظرفیتهای دانشگاه، زمینه همکاری خوبی را برای طرفین ایجاد میکند و امیدوارم شما هم با رهتوشهی گرانسگی کشور ما را ترک کنید.
رئیس دانشگاه شیراز در پاسخ به پرسش یکی از مقامات دانشگاه ملی معدن سنت پترزبورگ درخصوص شیوهی کنترل کیفیت آموزشی در دانشگاه پاسخ داد: یکی از مهمترین ارکان آموزش، استادان دانشگاه هستند که ما در سطح ملی طی فرایند و ضوابط مشخصی نسبت به جذب اعضای هیئتعلمی اقدام میکنیم؛ به این صورت که پس از انتشار فراخوان، رزومهی افراد و سوابق آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و... افراد بررسی شده و علاوهبر آن، منش و شخصیت افراد نیز در نظر گرفته میشود، درنهایت نیز پس از جذب افراد، برای ادامهی همکاری آنها پس از ۵سال اول، بهمنظور تبدیل وضعیت یا ارتقاء وضعیت آنها، رزومه و عملکرد اساتید بررسی میشود. علاوهبر این، در پایان هرترم هم دانشجویان فرم ارزشیابی اساتید را تکمیل میکنند و به این ترتیب، نمرهی ارزشیابی استادان هم در نظر گرفته میشود. همینطور، رفتار اداری و سازمانی و رعایت نظم و انضباط اساتید هم توسط مدیریت و همکاران کنترل میشود. به این ترتیب تلاش میشود کیفیت آموزشی دانشگاه کنترل شود.
در ادامهی این نشست نیز دکتر ابوالفضل جوکار، رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه شیراز به نمایندگی از این دانشگاه، به معرفی دانشکدهها، دپارتمانها، مراکز تحقیقاتی، ظرفیتها، امکانات و دستاوردهای دانشگاه شیراز پرداخت.
گفتنی است، هیئت روسی در نخستین روز حضور خود در دانشگاه شیراز از کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شیراز و رصدخانه ابوریحان بیرونی بازدید کردند.
برای مشاهده تصایر بیشتر اینجا را کلیک کنید.