دانشگاه شیراز برنامه مدیریت زیستبومی تالاب قوپی باباعلی را با هدف احیای این تالاب تدوین میکند.
بهگزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، بهمنظور تدوین برنامهی جامع زیستبومی تالاب بینالمللی قوپی باباعلی، نشست اعضای کارگروه تدوین برنامههای جامع مدیریت زیست بومی تالابها، با حضور مسؤولان و گروداران این حوزه برگزار شد.
دکتر آریا وزیرزاده، استاد بخش مهندسی منابع طبیعی و محیطزیست دانشگاه شیراز بهعنوان مجری این طرح در اینباره توضیح داد: بخش مهندسی منابع طبیعی و محیطزیست دانشگاه شیراز در راستای اجرای قرارداد پژوهشی دانشگاه با سازمان حفاظت محیطزیست، تدوین برنامهی جامع زیستبومی تالاب بینالمللی قوپی باباعلی را بهعنوان اولین تالاب بینالمللی استان آذربایجان غربی (مهاباد) اجرا نموده است.
وی افزود: نتایج اقدامات انجامشده درنهایت بهصورت کتاب مدیریت جامع تالاب در کمیته آمایش و استانداری آذربایجان غربی تصویب خواهد شد. این برنامه با رویکرد زیستبومی و با مشارکت همهی گروداران تدوین میگردد.
استاد دانشگاه شیراز اظهار کرد: با تدوین برنامههای احیا و تخصیص و تأمین مستمرحقابه و احیای تالاب قوپی باباعلی، این تالاب زیستگاه و پناهگاه حیاتوحش پرندگان آبزی و کنارآبزی میشود.
دکتر وزیرزاده گفت: دانشگاه شیراز بهدلیل تدوین موفقیتآمیز چندین برنامهی مدیریت زیستبومی تالابها مورداعتماد سازمان محیطزیست بوده و در سال جاری تدوین دو برنامه از سه تالاب کشور که در بودجهی سال جاری سازمان محیطزیست پیشبینی شده بود به دانشگاه شیراز واگذار گردیده است.
وی افزود: تاکنون 30تا 45 برنامه در استانهای مختلف اجرا شده و هر استانی که این برنامهها را اجرا کرده، مانند استان گلستان، فارس، خراسان جنوبی، امروز حفظ این تالابها یکی از مطالبات مردمی شده است و انشاءالله در این استان هم به روزگاری برگردیم که شاهد حضور 200هزار پرنده در تالاب قوپی باباعلی باشیم.
فاطمه خانپور، مدیر کمیته برنامهریزی تالابهای کشور نیز در نشست کارگروه تدوین برنامههای جامع مدیریت زیست بومی تالابها گفت: این برنامه با مشارکت تمام ذینفعان با هدف تحلیل مشکلات و تهدیدات تالابها تدوین و اجرا میشود و سعی شده این برنامهها را بهصورت اولویتدار برای دستگاههای مرتبط تعریف کنیم تا بتوانیم دوباره تالاب قوپی باباعلی را به یک اکوسیستم زنده تبدیل و این تالاب را بهعنوان منبع معیشت اهالی روستا احیا کنیم.
فاروق سلیمانی، رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان مهاباد هم بیان کرد: در قالب این برنامه سعی داریم تالاب را بهصورت مستمر حفظ و احیا کنیم که این امر نیازمند تأمین حقابه موردنیاز و تلاشهای دستگاههای مرتبط نتیجهبخش خواهد بود.
گفتنی است، تالاب قوپی باباعلی پساز تالاب کانی برازان، دومین تالاب شهرستان مهاباد است که این برنامه برای آن تدوین و اجرا میشود.