سفیر چین در جمهوری اسلامی ایران، طی سفر به شیراز، با سرپرست دانشگاه شیراز دیدار و پیرامون زمینههای همکاری گفتوگو کرد.
بهگزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، دکتر زونگ پی وو، سفیر چین در جمهوری اسلامی ایران بعدازظهر دوشنبه، یکم اردیبهشتماه، با حضور در دانشگاه شیراز با سرپرست دانشگاه شیراز، معاون پژوهش و فناری و مدیر مرکز همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه شیراز دیدار و پیرامون زمینههای همکاری مشترک میان کشور چین و دانشگاه شیراز گفتوگو کردند.
زمینههای همکاری دانشگاه شیراز و دانشگاههای چین فراهم شود
دکتر علیرضا افشاریفر، سرپرست دانشگاه شیراز در این دیدار، ضمن ابراز خرسندی از دیدار سفیر چین و هیئتهمراه، به معرفی ظرفیتها و امکانات دانشگاه شیراز در بخشهای مختلف علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و... پرداخت و گفت: امیدواریم این دیدار منجر به توسعهی همکاریهای علمی میان دانشگاه شیراز و کشور چین شود.
وی با یادآوری اینکه دانشگاه شیراز باقدمت حدود ۸۰سال فعالیت، سالانه میزبان بیشاز ۴هزار دانشجو است، توضیح داد: درحال حاضر بیشاز ۱۷هزار دانشجو در این دانشگاه در ۶۶۰ رشتهگرایش مشغول به تحصیل هستند و بیشاز ۷۰۰ عضو هیئتعلمی در دانشگاه فعالیت دارند.
سرپرست دانشگاه شیراز با اظهار اینکه این دانشگاه یکی از اثرگذارترین دانشگاههای جامع کشور است، تأکید کرد: این نشست فرصت بسیارخوبی است که زمینههای همکاری دانشگاه شیراز و دانشگاههای چین را فراهم کنیم.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه دوکشور ایران و چین در دارای جهتگیریها و منافع مشترکی هستند؛ جا دارد که در حوزهی علم و فناوری و فرهنگی همکاریهای گستردهتری داشته باشیم.
دکتر افشاریفر در ادامه به ارائه پیشنهاداتی بهمنظور افزایش همکاریهای دانشگاه شیراز و کشور چین پرداخت و گفت: پیشنهاد میشود در زمینهی استفاده از تجربیات کشور چین در هوشمندسازی خدمات شهری شیراز همکاری داشته باشیم. در این زمینه، دانشگاه شیراز میتواند با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و شهرداری شیراز در این طرح مشارکت داشته باشد و بهعنوان پایلوت بهعنوان یک شهر هوشمند در ایران مطرح شود.
وی افزود: پیشنهاد میشود چند دانشگاه برتر چین را بهعنوان همکار اصلی دانشگاه شیراز در انجام تعاملات بین دوکشور به ما معرفی کنید و همینطور، پیشنهاد ایجاد دورههای آموزشی مشترک بین دانشگاههای ایران و چین در مقاطع ارشد و دکتری بهصورت Dual degree (مدرک مشترک) مطرح میکنیم که در این دورهها، علاوهبر ایران دانشجوهای دیگر دانشگاهای منطقه هم شرکت کنند.
سرپرست دانشگاه شیراز پیشنهاداتی چون همکاری دانشگاه شیراز با دانشگاههای چین درجهت رفع نیازهای فناورانه کشور بهویژه باتوجه به نزدیکی دانشگاه شیراز با مناطق نفت و گاز؛ همکاری دانشگاه شیراز با دانشگاههای چین در زمینهی اکتشافات و حوزهی باستانشناسی؛ تعریف پروژههای مطالعاتی مشترک در زمینهی حل چالشهای مربوط به مشکلات خشکسالی و ناترازی انرژی با کمک دانشگاههای چین و تقاضای افزایش تعداد بورسهای دکتری به کشور ایران از طرف دولت چین را در دیدار با سفیر چین مطرح کرد.
آمادگی دانشگاه شیراز برای راهاندازی دورههای آموزشی زبان چینی
دکتر علی حفیظی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز نیز در دیدار با اشاره به سابقهی همکاری ایران و چین و نزدیکی فرهنگی و علمی دوکشور، از آمادگی دانشگاه شیراز برای راهاندازی دورههای آموزشی زبان چینی در این دانشگاه خبر داد و گفت: باتوجه به اینکه دانشگاه شیراز ۳پروژهی بزرگ نفتی را در کشور عهدهدار است، خواستار همکاری مشترک در این زمینه هستیم و همچنین پیشنهاد میدهیم که با همکاری دانشگاههای چین، آزمایشگاه مرکزی مشترکی بهمنظور ارائهی خدمات به کشورهای مختلف منطقه راهاندازی کنیم.
دکتر محمدحسین شیخی، مدیر مرکز همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه شیراز نیز در این دیدار، با اشاره به بازدید خود از دانشگاههای چین، سطح علمی این دانشگاهها را در سطح بالا عنوان کرد و گفت: حدود ۳۰هزار جوان ایرانی و هزار استاد ایرانی در دانشگاههای اروپایی مشغول تحصیل و تدریس هستند؛ اما آمار این موضوع در دانشگاههای چین باوجود سطح علمی مطلوبی که دارند، بسیارکم است و علت آن، کمبود اطلاعات ایرانیان از سطح دانشگاههای چینی است که امیدواریم این نشست، زمینهساز شناخت بیشتر و افزایش تعاملات و همکاریهای علمی بینالمللی دو کشور ایران و چین شود.
لزوم همکاریهای ایران و چین در زمینهی علمی و فناوری
سفیر چین در جمهوری اسلامی ایران نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور خود در شهر شیراز، این شهر را بسیارزیبا توصیف کرد و گفت: این اولین سفر من به شهر شیراز و دیدارم از دانشگاه شیراز که از آن بسیار لذت بردم.
دکتر زونگ پی وو با بیان اینکه دانشگاه شیراز از نظر مقاطع علمی محبوبیت بسیاری در سطح کشور و منطقه دارد، گفت: دو کشور ایران و چین دارای اشتراکات بسیاری هستند. در سال ۲۰۱۶، طی سفر رئیس جمهوری چین به ایران، با تلاش مشترک دوطرف و همکاریهای دوسویه در زمینههای مختلف ازجمله آموزشی و علمی، توسعهی همکاریها بهخوبی صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه ایرانیان به مسأله آموزش اهمیت بسیاری میدهند، تأکید: همکاری طرفین در زمینهی آموزش، بهویژه آموزش دانشگاهی بسیار دارای اهمیت است.
وی افزود: عمدتا همکاریهای اقتصادی در روابط دو کشور در نظرگرفته میشود؛ اما همکاریهای علمی دانشگاههای دوکشور، میتواند بسیار سطح همکاریها را ارتقاء دهد، بهویژه همکاریهای دوکشور در زمینهی علم و فناوری موجب میشود تعاملات میان دو کشور افزایش یابد.
سفیر چین در دیدار رئیس دانشگاه شیراز تأکید کرد: همکاریهای دانشگاهی نه تنها برای نسل جاریست؛ بلکه برای نسلهای آینده بسیار مهم است و جوانان دو کشور میتوانند از ارتباطات استفاده کنند و این برای تدوام و توسعهی همکاریهای دو کشور بسیارمهم است.
وی ضمن استقبال از پیشنهادات مسؤولان دانشگاه شیراز، وعده داد که درخصوص عناوین مطرح شده در این جسله رایزنی و گفتوگو خواهد کرد و از هر پیشنهاد سازندهی دیگری نیز استقبال میشود.
در پایان نیز دو طرف هدایایی را به رسم احترام، به یکدیگر تقدیم کردند.
گزارش تصویری