دکتر حلیمه عنایت، رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی دانشگاه شیراز طی گفتوگویی با روابط عمومی دانشگاه، به معرفی این پژوهشکده پرداخت و اظهار کرد: پژوهشکده علوم اجتماعی دانشگاه شیراز از سه مرکز جمعیتشناسی، مرکز مطالعات اجتماعی زنان و مرکز مطالعات جوانان، تشکیل شده است و هرکدام از این مراکز، گروههایی را در برمیگیرد.
رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی در ادامه به معرفی هریک از بخشهای این پژوهشکده پرداخت و توضیح داد: مرکز جمعیتشناسی که از سال 1352 تأسیس شده است، دارای سه بخش جمعیتشناسی ایران، جمعیتشناسی اقتصادی و جمعیتشناسی اجتماعی است. مرکز مطالعات اجتماعی زنان نیز که از سال 1381 تأسیس شده، دارای سه بخش مطالعات اجتماعی، مطالعات حقوقی و مطالعات تربیتی و روانشناختی است. همچنین مرکز مطالعات جوانان که جدیدترین مرکز این پژوهشکده است و از سال 1384 تاسیس شده، بخشهای علوم اجتماعی و علوم تربیتی را در بر دارد.
استاد بخش علوم اجتماعی دانشگاه شیراز به اهداف تأسیس پژوهشکده علوم اجتماعی اشاره کرد و گفت: این پژوهشکده مانند دیگر پژوهشکدهها بهدنبال ارتباط میان دانشگاه و جامعه و دیگر دستگاههاست.
دکتر عنایت در ادامه به معرفی اقدامات انجام شده ازسوی پژوهشکده علوم اجتماعی دانشگاه شیراز پرداخت و گفت: از زمانی که این پژوهشکده تأسیس شده است، ارتباط میان ما با سازمانها و دستگاههای استانی و ملی برقرار شده و تلاش داریم که این ارتباط را در سطح بینالمللی برسانیم. طرحهای متعددی در سطح استان و کشور انجام شده و کارگاهها، نشستها، همایشهای تخصصی با موضوعات اصلی پژوهشکده مانند جمعیت، خانواده، آسیب خانواده، نفی خشونت علیه زنان و توانمندسازی زنان، درزمینهی سالمسازی روابط خانواده انجام شده است.
وی به طرحهای اجراشده در این پژوهشکده نیز پرداخت و اعلام کرد: از سه طرحی که هماکنون در دست اجراست، یکی طرح بررسی علل اعتیاد جوانان به فضای مجازی و راهکارهای مقابله با آن است که بهصورت مشترک با سازمان بهزیستی در سطح استان در حال اجرا است. طرح بررسی علل تمایل به بازنشستگی از منظر سازمان و کارکنان شرکت برق نیز از دیگر طرحهای در حال اجرا در پژوهشکده علوم اجتماعی است و سومین طرح نیز، مربوط به تنظیم و تدوین سند ارتقای زنان و خانواده در سطح استان است که برای اولینبار در کشور اتفاق میافتد.
رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی ادامه داد: با توجه به ماهیت این پژوهشکده، در حوزهی آسیبهایی که جامعه با آن روبهرو است، پژوهشکده رویکرد فعالی دارد. طرحی که در سطح ملی پیش بردیم، با موضوع زنان و اعتیاد بود که این موضوع را برای بنیاد نخبگان کشور در سطح استان انجام دادیم. همچنین طرح خودکشی زنان را بررسی کردهایم. اینها مسائلی هستند که در استان وجود دارد و ما بهعنوان رسالت خود وظیفه داریم که در این زمینه ورود کنیم.
دکتر عنایت اظهار داشت: از فعالیتهای قابل توجه پژوهشکده، برگزاری کارگاههای متعدد بوده که برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی علوم اجتماعی برگزار گردیده است.
وی در پایان به امکانات و نیروهای مستقر در پژوهشکدهی علوم اجتماعی اشاره کرد و گفت: نیروهای این پژوهشکده بهصورت دائم، یک مسئول دفتر و یک نفر عضو هیئتعلمی هستند و بنا به نیاز و درخواست سازمانها از تجربیات اعضای هیئتعلمی دیگر رشتههای مرتبط نیز بهره میبریم. ما با استفاده از کتابخانه و تمامی امکاناتی که در ساختمان پژوهشکده وجود دارد در حال تلاش برای پیشبرد اهداف پژوهشکدهی علوم اجتماعی دانشگاه هستیم.
فیلم کامل این گفتگو را از اینجا ببینید.