موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز، در آستانه روز جهانی موزه، میزبان ویژهبرنامههای مختلف بود.
بهگزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه، طی سه روز (از ۲۶ تا ۲۸ اردیبهشت) ویژهبرنامههای مختلفی را بهمناسبت بزرگداشت روز جهانی موزه، با هدف ترویج علوم طبیعی و فناوریهای مرتبط میزبانی کرد.
دکتر مهدی مؤمنزاده، رئیس موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه با بیان اینکه شعار روز جهانی موزۀ امسال، «سه روز، هزار کشف، یک دنیا شگفتی» بود، اظهار کرد: هدف از برگزاری این رویداد، آشنایی بهتر عموم با موزه، علوم طبیعی و فناوری بود که با اتکا بر ظرفیتها و فعالیتهای آموزشی موزه در زمینۀ تبادل تجربیات و برقراری ارتباط نزدیکتر بین مردم و جهان علم و فناوری محقق شد.
وی با بیان اینکه این برنامهها با هدف ایجاد فضایی آموزشی و سرگرمکننده برای تمامی گروههای سنی طراحی شد، خبر داد: بهطور کلی، حدود 500 نفر از طریق ثبتنام آنلاین در این رویداد سه روزه شرکت کردند.
دکتر مؤمنزاده یادآور شد، روز ۲۶م اردیبهشت، تور علمی و تخصصی موزه با حضور گستردۀ علاقهمندان در ردههای سنی و مقاطع مختلف تحصیلی در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار شد که در این رویداد، کارشناسان مجرب در کنار پیشکسوتان موزه در بخشهای جانورشناسی، گیاهشناسی، زمینشناسی، حشرات، آناتومی، هوافضا، موزه مخابرات و موزه تعاملی صنعت برق توضیحاتی جذاب و علمی برای شرکتکنندگان ارائه کردند.
وی ادامه داد: در روز دوم، 27 اردیبهشتماه، چهار کارگاه آموزشی و کارآفرینی با عناوین: «کارگاه اصول خشککردن حشرات»، «گوهرتراشی»، «خشککردن گیاهان به فرم طبیعی» و «گوهرشناسی»، با حضور مدرسان مجرب و در محیطی تعاملی برگزار شد که فرصتهایی ارزشمند برای یادگیری عملی و آشنایی با فناوریهای نوین در زمینه علوم طبیعی و جواهرسازی فراهم کرد.
رئیس موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه گفت: در روز سوم، 28 اردیبهشت و همزمان با روز جهانی موزه، بازدید از موزه بهصورت رایگان از ساعت ۸ صبح تا ۷ شب برای عموم امکانپذیر بود که با استقبال عموم علاقهمندان مواجه شد. همچنین در این روز، سه کارگاه آموزشی تاکسیدرمی، محیطزیست و نقاشی و مجسمهسازی (ویژه کودکان) برگزار شد.
به گفتۀ این مقام مسؤول، غرفههای صنایع دستی نیز طی این سه روز، با حضور هنرمندان و استادان هنر شیراز برپا شد که از آن جمله میتوان به غرفه خاتمسازی استاد رسول داناپور، غرفه منبتکاری استاد حجت دانش، غرفه قلمزنی استاد رضا فتوحنژاد و غرفه مینیاتور استاد علیاصغر تجویدی اشاره کرد.
گفتنی است، کارگاه اصول خشککردن حشرات با همکاری انجمن گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز برگزار شد و مدرس این دوره، مهندس آزاده داوودی، کارشناس آزمایشگاه گیاهپزشکی دانشگاه بوده است.
کارگاه کارآفرینی گوهرتراشی نیز با حضور تیم اجرایی مهندس مهدی غریبزاده، کارآفرین و رئیس انجمن علمی گوهرشناسی ایران برگزار شد که در این کارگاه عملی، به آشنایی با ابزارآلات، آشنایی با دستگاههای برش سنگ و کاربرد انواع تیغههای برش، آشنایی با گوهرسنگها، آموزش عملی برش گوهرسنگ پرداخته شد.
کارگاه خشککردن گیاهان به روش طبیعی نیز با تدریس فاطمه معینی، کارشناس ارشد بازنشسته بخش گیاهشناسی موزه ترتیب یافت.
کارگاه گوهرشناسی (از طریق تکنیکهای طیفی مدرن) نیز با محوریت تکنیکهای طیفی مدرن با حضور دکتر ایمان ایوبی، عضو هیئتعلمی بخش علوم زمین دانشگاه شیراز (دکترای سنجش از دور) ترتیب یافت که با نگاهی نو به شناسایی گوهرسنگها برگزار شد. در این کارگاه که با استقبال متخصصان و علاقهمندان همراه بود، ابتدا مروری بر روشهای سنتی گوهرشناسی انجام گرفت و سپس تحولات شگرف ناشی از بهکارگیری تکنیکهای پیشرفته طیفسنجی مورد بررسی قرار گرفت.
کارگاه تاکسیدرمی نیز با نمایش زنده مراحل کامل آمادهسازی و تاکسیدرمی یک عقاب، توسط سیدفخرالدین سیادتنژاد، متخصص باسابقه تاکسیدرمی موزه، تجربهای منحصر به فرد برای حاضران در کارگاه ایجاد کرد.
کارگاه آموزشی محیطزیست با شعار «پویش انسان و طبیعت» نیز با هدف ارتقای فرهنگ حفاظت از محیطزیست و آموزش روشهای صحیح مدیریت پسماند، به همت دانشجویان دانشکده معماری دانشگاه شیراز، با سرپرستی دکتر ساناز حائری برگزار شد که در این کارگاه، مباحث متنوعی در حوزه محیطزیست و مدیریت پسماند ازجمله تفکیک زباله و نقش آن در حفظ محیطزیست، روشهای تفکیک زباله (دستی، نیمهخودکار و خودکار)، تفکیک زبالههای تر و خشک و اهمیت آن، مدیریت زبالههای خوراکی و تولید کمپوست، تهیه غذای مناسب برای پرندگان و نقش آن در حفظ تنوع زیستی، انواع روشهای بازیافت و بازگردانی مواد، آلودگی صوتی و راهکارهای کاهش آن و... ارائه شد.
کارگاه نقاشی و مجسمهسازی ویژه کودکان نیز از دیگر کارگاههایی بود که با همکاری آموزشگاه نقاشی و مهارت آموزی هنر و اندیشه، در روز جهانی موزه در دو شیفت صبح و بعدازظهر در موزه برگزار شد.