بهمناسبت هفته گرافیک، ویژهبرنامههای متنوعی در دانشگاه شیراز برگزار شد.
بهگزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، انجمن علمی هنر و کانون نگاره دانشگاه شیراز، همزمان با هفته گرافیک، ویژهبرنامههای متنوعی را در قالب نشستهای تخصصی، کارگاههای هنری و سخنرانیهای علمی، نمایشگاه گروهی و دورهمیهای هنرمندانه با حضور هنرمندان، دانشگاهیان و علاقهمندان برگزار کردند.
این برنامهها که با هدف پاسداشت هنر و هنرمندان حوزۀ گرافیک، ایجاد بستری برای یادگیری مهارتهای جدید، تبادلنظر دربارۀ روندهای روز گرافیک و الهامگیری از آثار خلاقانه ترتیب یافت، با همکاری دیگر دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز ترتیب یافت.
نشست «توسعه تایپ فیس فارسی» با حضور ناصر خادم (عضو انجمن صنفی طراحان گرافیک، طراح تایپ فیس و کارشناسارشد ارتباط تصویری) از نخستین رویدادهای برگزارشده در هفتهی گرافیک بود که در آن، تحلیلهای دقیقی دربارهی طراحی، سبکشناسی و کاربردهای تایپ فیس در دنیای امروز ارائه شد.
نشست «شام آخر گرافیک» دومین رویدادی بود که با حضور و سخنرانی استادان برجستۀ بخش گرافیک دانشگاه شیراز ترتیب یافت و ایشان در این نشست، دانشجویان را به دنیای گرافیک و خلاقیت راهنمایی کردند.
از رویکردهای نوین در طراحی، تا اصول پرورش ایده و اجرای خلاقانه، نکاتی بود که در این نشست مطرح شد.
نشست «پسامعناگرایی در گرافیک» با سخنرانی فرهاد نادری (طراح گرافیک و مدرس دانشگاه)، دکتر علیرضا خاکپور (طراح گرافیک و عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد) و غلامرضا اثنیعشری (طراح گرافیک و مدرس دانشگاه) نیز از دیگر برنامههای اجراشده در هفته گرافیک بود. استادان مدعو در این نشست نمونههایی از پوسترهای گرافیکی را به نمایش گذاشتند و با تحلیل و نقد تخصصی، جنبههای بصری و مفهومی هر اثر را بررسی کردند. این نشست، زمینهای مناسب برای درک عمیقتر ارتباط میان تصویر، معنا و مخاطب ایجاد کرد. در ادامه، شرکتکنندگان با تمرینهای ترسیمی و طراحی اجسام و موضوعات ساده به چالش کشیده شدند. این بخش، به آنها کمک کرد تا تفکر خلاقانه و خارج از چارچوب را تجربه کنند و دیدگاهی نو نسبت به عناصر گرافیکی پیدا کنند.
رویداد «هوش مصنوعی و گرافیک» با ارائهی دکتر سیدجواد ظفرمند (عضو هیئتعلمی دانشگاه شیراز)، مزدک نظری (طراح گرافیک و مدرس دانشگاه) و شهریار اسدی (عضو هیئتعلمی دانشگاه شیراز) نیز که به بررسی نقش هوش مصنوعی در گرافیک و حوزههای مرتبط گذشت، از دیگر برنامههای هفته گرافیک در دانشگاه شیراز بود.
نشست «راههای ورود به صنعت انیمیشن» با سخنرانی مازیار محمدینژاد، کارگردان نخستین انیمیشن سینمایی سهبعدی ایران، تهیهکننده انیمیشن، مدیر گروه تلویزیون و انیمیشن دانشگاه هنر شیراز هم ازجمله رویدادهای بود که با ارائهای جامع، مسیرهای ورود به این حوزهی پرظرفیت را برای علاقهمندان روشن کرد.
رویداد «دورهمی هفتخط» هم از دیگر برنامههای هفته گرافیک بود که در فضایی صمیمی و علمی، گامی مؤثر در مسیر افزایش آگاهی و تجربیات دانشجویان علاقهمند به گرافیک و بستری مناسب برای ارتباط مستقیم با اساتید و فعالان این حوزه فراهم کرد. در این دورهمی، حسامالدین باقریان (طراح گرافیک) بهعنوان سخنران مدعو، به مفهوم گرافیک دیزاین، فلسفهی آن، تفاوت دیزاین در گرافیک با هنرهای زیبا و همچنین تفاوت تایپوگرافی و خوشنویسی پرداخت. سپس، با نگاهی عملیتر، از تجربیات شخصی خود، چالشهای ورود به این حرفه، سبک زندگی یک گرافیست و نوع بینش موردنیاز برای موفقیت در این مسیر سخن گفت.
نشست «هنر یا بازاریابی» هفتمین ویژهبرنامهای بود که با بحثهای چالشبرانگیزی پیرامون دغدغههای شرکتکنندگان، مسائل روز بازار، قیمتگذاری آثار گرافیکی و نحوه تعیین ارزش کارها برگزار شد. در این نشست، بخش پرسش و پاسخ، فرصتی را در اختیار دانشجویان قرار داد تا تجربیات و دیدگاههای خود را با کارشناسان به اشتراک بگذارند. پس از آن، نظرسنجیای درباره تفاوت دیدگاه کارفرمایان و طراحان انجام شد که به جمعبندی و تحلیل روشهای کار و تعامل بین این دو گروه انجامید. در ادامه، نمونههایی از بنرهای شهری به نمایش درآمد و به همراه شرکتکنندگان مورد بررسی و تحلیل حرفهای قرار گرفت. در این بخش، به شیوههای طراحی مؤثر، تأثیر بصری تبلیغات در فضای شهری، و نحوهی انتقال پیام در قالب گرافیکی پرداخته شد. یکی از نقاط قوت این نشست، حضور مدیران تبلیغاتی از شرکتهای مختلف بود که دیدگاههای کاربردی و عملی خود را در زمینه استفاده از گرافیک در تبلیغات تجاری مطرح کردند. این رویداد توانست بهعنوان یکی از برنامههای تأثیرگذار هفته گرافیک، دیدگاههای تازهای در حوزه بازاریابی و طراحی گرافیک برای دانشجویان و فعالان این حوزه ایجاد کند.
برپایی «نمایشگاه گروهی عکس، پوستر، چاپ و تصویرسازی دانشجویان رشته ارتباط تصویری» یکی از ویژهبرنامههای هفته گرافیک بود که با استقبال عموم مواجه شد. این نمایشگاه گروهی که بهمنظور معرفی رشتهی گرافیک در حوزههای مختلف به عموم مردم و دیگر دانشجویان در هفته گرافیک برگزار شد، درمجموع شامل 40 اثر برگزیده در زمینههای چاپ دستی، عکاسی، تصویرسازی، پوستر و تایپوگرافی دانشجویان رشتهی ارتباط تصویری دانشگاه شیراز و دانشگاه هنر شیراز بود که بهمدت 2 هفته در دانشکده هنر و معماری برپا شد.