بهگزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، آیین پایانی و تقدیر از برگزیدگان هفدهمین جشنواره حرکت دانشگاهی و بین المللی برگزار شد.
در این رویداد که از سوی مرکز حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویان معاونت فرهنگی دانشگاه شیراز، شامگاه چهارم دیماه، در تالار فجر دانشگاه برگزار شد؛ از انجمنهای علمی برتر مرحله دانشگاهی و بین المللی حرکت با اهدای تندیس و جوایز تقدیر شد. همچنین، برگزیدگان اولین دوره پژوهشگر برتر دانشجویی دانشگاه شیراز «جایزه زندهیاد دکتر هاشم شرقی» معرفی و تقدیر شدند.
راهاندازی 6 انجمن علمی دانشجویی جدید در دانشگاه شیراز
رئیس مرکز حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویان دانشگاه شیراز در این آیین با بیان اینکه انجمنهای علمی دانشجویی نقش مهمی در توسعه مهارتهای مورد نیاز دانشجویان در حوزه های آموزشی، پژوهشی و فناورانه ایفا میکنند، گفت: با فعالیت در این انجمنها، دانشجویان میتوانند تجربههای ارزشمندی کسب کنند که به رشد حرفهای و شخصی آنها کمک میکند.
دکتر محمد فارسی با اظهار اینکه انجمنهای علمی دانشجویی بزرگترین بدنه فعال دانشجویی در دانشگاه شیراز به شمار میروند و نقشی کلیدی در ارتقای شایستگیهای دانشجویان در حوزههای دانش تخصصی، مهارتی، توانمندی و نگرشی ایفا میکنند، گفت: دانشگاه شیراز با داشتن 79 انجمن علمی، فضای مناسبی را برای فعالیتهای علمی و فناورانه دانشجویان فراهم آورده است که این انجمنها میتوانند شامل رشتههای مختلف تحصیلی باشند و محیطی برای تبادل ایدهها و نوآوریها ایجاد کنند.
وی از راهاندازی 6 انجمن علمی دانشجویی جدید در سال 1403 خبر و داد گفت: این موضوع نشاندهنده پویایی و علاقه دانشجویان به مشارکت در چنین فضاهایی است.
رئیس مرکز حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویان دانشگاه شیراز اعلام کرد: درحال حاضر بیشاز 550 دانشجو در قالب شورای مرکزی و 79 عضو هیئتعلمی بهعنوان استاد مشاور و راهبر در این زمینه فعالیت دارند.
رشد چشمگیر فعالیتهای انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه شیراز
دکتر فارسی تصریح کرد: باتوجه به اطلاعات ثبتشده در اتوماسیون آموزشی، برنامههای برگزارشده توسط انجمنهای علمی دانشجویی در سال جاری نسبت به سالهای گذشته رشد کمی و کیفی قابلتوجهی داشته است. درحالیکه متوسط تعداد برنامههای سالانه در بازه زمانی 1399 تا 1402 حدود 864 برنامه بوده است، تا 5 دی ماه سال جاری 926 برنامه توسط انجمن های علمی دانشجویی برگزار شده است. این روند نشاندهندهی فعالیت گستردهتر و مؤثرتر انجمنهای علمی در جذب دانشجویان و برگزاری برنامههای علمی و آموزشی بوده است.
رئیس مرکز حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویان بیان کرد: در سال جاری، با همت و برنامهریزی دبیران و اعضای شورای مرکزی انجمنها و با هدایت اساتید مشاور و حمایت مادی و معنوی دانشکدهها، فعالیتهای دانشجویان به سمت توانمندسازی و مهارتافزایی سوق یافته است و سهم بازدیدهای علمی، فعالیتهای رویدادی و مسابقه، همایش و جشنواره، نقد علمی فیلم و تولید محتوا از کل برنامه ها نسبت به سالهای گذشته رشد چشمگیری داشته است. بر اساس اطلاعات ثبت شده در اتوماسیون آموزشی سهم بازدیدهای علمی، فعالیتهای رویدادی و مسابقه، همایش و جشنواره، نقد علمی فیلم و تولید محتوا از 20 درصد در سال 1402 به بیش از 40 درصد در سال جاری رسیده است.
وی اضافه کرد: امسال انجمنهای علمی دانشجویی نقش بسیار مؤثری در برگزاری رویدادهای مهم دانشگاه مانند رویداد شب علم دانشگاه، نمایشگاه پنجره و روز دانشگاه شیراز ایفا کرده و با حضور خود در این فعالیتها، موجب ارتقا سطح برگزاری و کیفیت این رویدادها شدند.
دکتر فارسی یادآور شد: در یکسال گذشته مرکز آموزشی مهراد و زیستبوم کسبوکار دانشجویی بههمت معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز، با هدف توانمندسازی و مهارتافزایی دانشجویان بهویژه انجمنهای علمی و پژوهشکده دانشجویی دانشگاه شیراز بهمنظور حمایت از فعالیتهای پژوهشی و گسترش فعالیت͏های علمی، پژوهشی و فناورانه دانشجویان و همینطور پاسخگویی به بخشی از نیازهای کشور، با تأکید بر حل مشکلات استان فارس، تأسیس شده است.
وی با بیان اینکه مرکز آموزشی مهراد و زیستبوم کسبوکار دانشجویی بر آموزشهای تخصصی و کاربردی تمرکز داشته و امکانات و تجهیزات موردنیاز برای تولید، فروش و بازاریابی محصولات و خدمات دانشجویی را در اختیار دانشجویان قرار میدهند، گفت: درحال حاضر کارگاههای خیاطی، فرشبافی، جواهرسازی و سفالگری درحال فعالیت بوده و یک مرکز کامپیوتر نیز برای برگزاری دورههای تخصصی انجمنهای علمی، کانونها و تشکلها بهزودی در معاونت افتتاح خواهد شد. انجمنهای علمی در حوزههای مرتبط با حوزه فعالیت مرکز آموزشی مهراد و زیستبوم کسبوکار دانشجویی میتوانند از فرصتهای آموزشی و تولیدی بهرهمند شده و به توسعهی توانمندیهای خود بپردازند.
رئیس مرکز حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویان به موضوع تجهیز انجمنهای علمی نیز اشاره کرد و گفت: طی ماههای اخیر از انجمنهای علمی دانشکدههای مهندسی مکانیک، کشاورزی، دامپزشکی و علوم بازدید انجام شده و بخش اعظم تجهیزات موردنیاز انجمنها شامل میز، صندلی، کامپیوتر، LED، کامپیوتر و اتاق پادکست آماده شده و بهزودی تحویل داده خواهد شد. همچنین بازدید از سایر دانشکدهها هم در هفتههای پیش رو انجام خواهد شد.
وی افزود: ایجاد بستر تبلیغ گسترده برنامههای انجمنهای علمی دانشجویی در کانالهای روابطعمومی دانشگاه، گروههای دانشجویی و وبسایتها موجب معرفی بهتر انجمنهای علمی در سطح دانشگاه شیراز شده است.
دکتر فارسی برگزاری رویداد جایزه پژوهشگر برتر دانشجویی دانشگاه شیراز را بهعنوان یکی دیگر از فعالیتهای مرکز حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویان یاد کرد و گفت: این رویداد بهمنظور تکریم و الگوسازی از نخبگان، شخصیتهای علمی و افراد صاحبنام و همچنین ایجاد روحیهی تلاش و خودباوری درمیان دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه شیراز انجام شده است. وی ادامه داد: این جایزه که در سال 1403 بهپاس قدردانی از زحمات زندهیاد پروفسور هاشم شرقی، استاد پیشکسوت دانشکده علوم دانشگاه شیراز به نام ایشان نامگذاری شده است، در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری به دانشجویان و دانشآموختگانی که حداکثر یکسال از تاریخ دفاع آنها گذشته باشد و دارای سوابق پژوهشی و آموزشی قوی باشند، در شش حوزه فنی مهندسی، کشاورزی، دامپزشکی، علوم انسانی، علوم پایه، هنر و معماری اهدا میشود.
درخشش انجمنهای علمی دانشگاه شیراز در جشنواره ملی حرکت
رئیس مرکز حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویان دانشگاه شیراز درخصوص برگزاری جشنواره حرکت نیز توضیح داد: هدف اصلی این جشنواره نمایش دستاوردهای انجمنهای علمی، ایجاد نشاط در بین دانشجویان، بسترسازی برای همافزایی و انتقال تجربیات بین انجمنهای علمی دانشجویی و شناسایی فعالیتهای شاخص برای الگوسازی است.
وی ادامه داد: در بخش دانشگاهی جشنواره حرکت، امسال با رشدی چشمگیر نسبت به سالهای گذشته، 153 اثر ازسوی انجمنهای علمی دانشجویی به دبیرخانه جشنواره رسید و از این بین، 140 اثر به دبیرخانه جشنواره بینالمللی حرکت ارسال شد. با پیگیری انجامشده در مرکز حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویی و با ادامه تکمیل تلاشهای مدیران قبلی، در سال جاری موفق شدیم تمامی مراحل فراخوان، دریافت آثار و داوری را در اتوماسیون آموزشی دانشگاه شیراز انجام دهیم. در فرآیند داوری آثار امسال، 90 داور شامل 54 عضو هیئتعلمی، 16 کارشناس و 20 دانشجو مشارکت داشته و درنهایت آثار برگزیده و شایسته تقدیر در حوزههای رقابتی فناوری و نوآوری اجتماعی، رویدادهای علمی، محتوای دیجیتال، نشریه، کارآفرینی، آموزشی، پژوهشی، بین رشتهای، کتاب، اختراع، بخش ویژه، پویش سفیر و سکوی حرکت انتخاب شد.
به گفتهی این مقام مسؤول، در بخش بینالمللی جشنواره حرکت نیز، امسال دانشگاه شیراز با کسب 13 مقام ازسوی انجمنهای علمی دانشجویی و بخش فردی در جشنواره بینالمللی حرکت 1403 خوش درخشید. دانشگاه شیراز موفق به کسب 4 مقام در گروه علوم انسانی، 4 مقام در گروه فنی و مهندسی، 3 مقام در گروه هنر و معماری، 2 مقام در گروه کشاورزی و دامپزشکی و یک مقام در گروه علوم پایه گردید.
دکتر فارسی با تأکید بر اهمیت حمایت از فعالیتهای انجمنهای علمی دانشجویی در حوزهی علوم انسانی بیان کرد: همانگونه که پزشکان درمانگر جسم و مهندسان با خلق فناوری رفاه بیشتری برای زندگی فراهم کردهاند، متخصصان علوم انسانی درمانگر روح بشر هستند. از همینرو توجه به این حوزه و حمایت بیشتر از فعالیتهای انجمنهای علمی دانشجویی در حوزه علوم انسانی میتواند با ارتقا جایگاه دانشجویان و دانش آموختگان نقشی کلیدی در حل مشکلات کشور ایفا کند.
رئیس مرکز حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویان دانشگاه شیراز در پایان ضمن تقدیر از حمایتهای دکتر حامد تقوایی، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز برای انجام فعالیتهای این مرکز، ارتقای بستر برگزاری رویدادهای حوزهی فناورانی و کارآفرینی، کرسیهای آزاد اندیشی و فعالیتهای مهارتمحور و همچنین اجرای طرح ارم کارت دانشجویی را از دیگر برنامههای مرکز حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویان برشمرد.
بستر مناسب انجمنهای علمی برای ارتقای سطح شایستگیهای رفتاری دانشجویان
دکتر محمد مؤذنی، رئیس دانشگاه شیراز نیز در این مراسم، دوران دانشجویی را دورانی طلایی و زودگذر است خواند و خطاب به دانشجویان گفت: شما در این دوره به نحو مطلوبی میتوانید در کنار تحصیل، برای افزایش سطح توانمندیهای خود اقدام کنید.
وی ادامه داد: افرادی در جامعه موفق هستند که علاوهبر ارتقای سطح علمی خود که از راه تحصیل حاصل میشود، شایستگیهای رفتاری خود را هم ارتقا دهند که این موضوع، ابعاد مختلفی دارد؛ اما یکی از آنها قطعا توانایی انجام کار تیمی، توانایی برقراری ارتباط مثبت و مؤثر یا توانایی انجام مذاکرات راهگشاست.
دکتر مؤذنی گفت: این مؤلفهها درصورتی به دست میآید که شما دانشجویان عزیز در طول دوران تحصیل، خود را در بستر این نوع فعالیتها قرار دهید که انجمنهای علمی یکی بهترین بسترها در این زمینه است؛ چراکه در این انجمنها، دانشجویان میتوانند تجربههای ارزشمند شخصی و تیمی کسب کنند که به رشد حرفهای و شخصی آنها کمک میکند.
در ادامهی این مراسم دبیر انجمن علمی دانشجویی مدیریت به عنوان یکی از انجمن های علمی برتر دانشگاه شیراز برای ارائه دیدگاهها و مطالبات و پیشنهادات خود در پشت تریبون حاضر شد. همچنین برنامههای متنوعی ازجمله اجرای گروههای موسیقی مانند گروه سرود کر دانشگاه ارائه شد. در پایان نیز از انجمنهای علمی برتر مرحله دانشگاهی و ملی حرکت و برگزیدگان اولین دوره پژوهشگر برتر دانشجویی دانشگاه شیراز تقدیر شد.
برای مشاهده اسامی تقدیرشوندگان ملی اختتامیه جشنواره حرکت اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده اسامی تقدیرشوندگان دانشگاهی اختتامیه جشنواره حرکت اینجا کلیک کنید.
گزارش تصویری