به گزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، آیین پایانی هشتمین یادواره فرهنگی، هنری ملی و بینالمللی «بوی سیب حرم» با محوریت نقش زن در حماسه حسینی، ویژه دانشگاهیان سراسر کشور، اعلام برگزیدگان این دور از جشنواره برگزار شد.
این مراسم که شامگاه ۱۴ اسفندماه، بههمت معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز، با همکاری معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ترتیب یافت، باحضور جمعی از برگزیدگان این جشنواره و دانشگاهیان سراسر کشور، در تالار فجر دانشگاه شیراز برگزار شد.
ارسال بیش از هزار اثر به دبیرخانه هشتمین یادواره فرهنگی، هنری بوی سیب حرم
سرپرست مدیریت حمایت و پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شیراز در این مراسم ضمن خیرمقدمگویی به حاضران، گفت: این جشنواره همچون سالهای گذشته، در شش رشتـهی ملی، شامل: عکس، پوستر، داستان کوتاه، شعر، فیلم کوتاه و پادکست برگزار شده است و برای اولینبار، علاوهبر سطح ملی، در سطح بینالمللی در دو رشتهی پوستر و شعر برگزار گردیده است.
دکتر اسماعیل کلانتری با بیان اینکه در این دور از جشنواره، بیشاز هزار اثر در مجموع رشتههای ملی و بینالمللی در دبیرخانه دریافت شده است، خبر داد: به تفکیک بیشترین اثر در سطح ملی در بخش عکس با تعداد حدود 410 اثر بوده و بعد از آن شعر، با تعداد حدود 320 اثر و در سطح بینالمللی نیز بخش شعر با بیشاز 70 اثر بهترین استقبال را داشته است. اما در بخش فیلم کوتاه، شاهد کمترین اثر ارسالی به دبیرخانه یادواره بودیم.
وی افزود: ازجمله نقطهی قــوت این یادواره، میتـوان به دریافت آثار از تمامی استانهای کشور و حدود 50 دانشگاه که شامل دانشگاههای دولتی، آزاد اسلامی، پیام نور، علوم پزشکی، فرهنگیان، علمی کاربردی، مؤسسات غیرانتفاعی، حوزههای علمیه و... میشود. در مقیاس درصدی، اعضای هیئتعلمی 10درصد، دانشجویان 80درصد و یاوران علمی10 درصد آثار ارسالشده را به خود اختصاص دادهاند.
هنر در حوزه آیینی، بهویژه حوزهی عاشورایی بسیارفعال است
مسئول کمیته داوران هشتمین یادواره فرهنگی هنری «بوی سیب حرم» نیز در این مراسم گفت: جشنوارههای بسیاری در کشور برگزار میشود که با استقبال زیادی روبهرو میگردد.
دکتر غلامرضا کافی افزود: شعر دانشجویی در گذشته جریان پویا و اصیل کشور بوده است، اما امروزه اینگونه نیست. یک دانشجو نمیتواند در سطح کشور بهراحتی مطرح شود. شاید در سایر حوزههای هنر هم این اتفاق افتاده باشد. به همین دلیل باید زحمات فراوان حوزه فرهنگی را ستود که این جریانات را پیش میبرند.
وی بر ضرورت کار هنری در سطح دانشجویی و در مجموعه علمی تأکید کرد و گفت: کارهای هنری به آن گستردگی که انتظار میرود، نیست. هنر در حوزه آیینی، بهویژه حوزهی عاشورایی بسیارفعال است و اهمیت آن بهدلیل قوت آثار هنری است که باید مورد توجه واقع شود.
احمد بابایی از شاعران جوان آیینی و برخی از شاعران برگزیدهی این دوره از جشنواره نیز در ادامه، دقایقی را به شعرخوانی پرداختند. در حاشیهی این مراسم نیز، نمایشگاهی از آثار برگزیده هشتمین یادواره فرهنگی، هنری ملی و بینالمللی «بوی سیب حرم» ویژه عموم علاقهمندان برگزار شد.
در ادامهی این مراسم، برگزیدگان جشنواره به شرح زیر معرفی و تقدیر شدند (دریافت فایل اسامی برگزیدگان):
بخش شعر در سطح ملی:
فاطمه حلیمیان از اصفهان، اول
مصطفی توفیقی از مشهد، دوم
وحید طلعت از مهاباد، سوم
عباس گودرزی از بروجرد، شایسته تقدیر
محمد مهدی خان محمدی از تهران، شایسته تقدیر
محسن کاویانی از قم، شایسته تقدیر
بخش پوستر در سطح ملی:
فرناز قلیجانی از شیراز، اول
نیلوفر رحمانی از شیراز، دوم
حمیدرضا مجیدی از اراک، سوم
آیسا شاهی از شیراز، شایسته تقدیر
آزاده حقشناس از شیراز، شایسته تقدیر
بخش عکس در سطح ملی:
سامان خدایاری از تهران، اول
هادی برومندنژاد از اهر، دوم
رایحه رمضانی از تهران، سوم
هاشم عرفان منش از شیراز، شایسته تقدیر
حاج گداعلی از قم، شایسته تقدیر
فرزین خداوردیان از تهران، شایسته تقدیر
مهدی ایمانی از تبریز، شایسته تقدیر
مهناز عباسی از تبریز، شایسته تقدیر
حسین رحمانی فیروز از شیراز، شایسته تقدیر
فاطمه آزادمنش از قم، شایسته تقدیر
مصطفی حسین سلمان از عراق، شایسته تقدیر
شادی خدایاری از تهران، شایسته تقدیر
احسان غصبی از اهواز، شایسته تقدیر
بخش داستان کوتاه در سطح ملی:
فاطمه سادات عمرانی از شیراز، اول
مصطفی توفیقی از مشهد، دوم مشترک
پوریا اسکندرزاده از تهران، دوم مشترک
دنیا اسکندرزاده از تهران، سوم
مرضیه پژوهانفر از تهران، شایسته تقدیر
بخش فیلم کوتاه در سطح ملی:
زهرا عسگری از تهران، شایسته تقدیر
محمد محمدی از شیراز، شایسته تقدیر
بخش پادکست در سطح ملی:
مهدی آمن از دلیجان، اول
صفورا طاهری از اصفهان، دوم
امیر عباس سیروس از تهران، سوم
نسرین وهاب زاده از اصفهان، شایسته تقدیر
علیرضا شاهسوندی از شیراز، شایسته تقدیر
بخش شعر در سطح بین الملل:
محمد عبدالقدوسی الوزیر از یمن، اول
نوال حفیظ رد ازبیروت لبنان، دوم
جاسم مسلم الخیال از عراق، سوم
سید عدنان الموسوی از عراق، شایسته تقدیر
گفتنی است، هشتمین یادواره فرهنگی، هنری ملی و بینالمللی «بوی سیب حرم» در محورهای نقش زنان در روایتآفرینی و دفاع از فرهنگ اسلامی، نقش زنان در پویایی و مانایی فرهنگ عاشورا، نقش بانوان مسلمان در نقش آفرینی بحرانهای اجتماعی مانند کرونا و زلزله و غیره، زن مسلمان و عزاداری در پیادهروی اربعین، الگوی رفتاری حضرت فاطمه معصومه و زینب کبری در تربیت فرزندان مبارز، اقتدار زنان مقاومت در دفاع از مسجد الاقصی، عزت بانوان فلسطینی اصیل در زندانهای صهیونیستی، حجاب و تاثیر آن بر فرهنگ مقاومت اسلامی، تلاش استکبار جهانی برای تضعیف مسلمین از طریق زوال عفت در زنان و در بخش ویژه آن، حادثه تروریستی حرم مطهر شاهچراغ(ع) برگزار شد.
برای مشاهده تصاویر بیشتر اینجا را کلیک کنید.