بهگزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، تعدادی از دانشجویان و استادان دانشگاه ملی معدن سنتپترزبورگ روسیه برای شرکت در مدرسه تابستانه دانشگاه شیراز به ایران آمدند.
مدیر مرکز همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه شیراز در اینباره توضیح داد: در پی انعقاد تفاهمنامه و ارتباطات آکادمیک ایجادشده میان دانشگاه شیراز با دانشگاه ملی معدن سنت پترزبورگ روسیه، ۱۶نفر از دانشجویان، بههمراه ۳نفر از استادان این دانشگاه، برای شرکت در مدرسه تابستانه دانشگاه شیراز به ایران اعزام شدهاند.
دکتر محمدحسین شیخی گفت: پیشاز این، دانشجویان دانشگاه شیراز، دو دوره در تابستان سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، برای شرکت در مدرسۀ تابستانۀ دانشگاه ملی معدن سنتپترزبورگ روسیه به این کشور سفر کردند، همچنین، جمعی از استادان این دانشگاه در سال گذشته برای شرکت در مدرسه تابستانه، به دانشگاه شیراز آمدند.
بهگفتۀ این مقام مسؤول براساس برنامهریزیهای صورتگرفته، دانشجویان شرکتکننده در این دوره قرار است در زمینۀ علوم کامپیوتر آموزشهای مختلفی را ببینند و در کنار آن، برنامههای مختلف فرهنگی در راستای تبادلات فرهنگی دو کشور در طول اقامت دهروزۀ دانشجویان روسی در نظر گرفته شده است. همچنین بازدید از شرکتهای صنعتی و پارک علم و فناوری شیراز نیز در برنامۀ سفر دانشجویان روسی به شیراز گنجانده شده است.
دکتر شیخی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تفاهمنامۀ دانشگاه شیراز و دانشگاه ملی معدن سنتپترزبورگ روسیه گفت: براساس توافقات صورتگرفته هر دو دانشگاه متعهد شدهاند که ارتباط دوسویهای را در زمینههای مختلف ازجمله انجام پروژههای مشترک علمی و صنعتی، تبادل استاد و دانشجو، ایجاد دورههای مشترک و ایجاد مراکز پژوهشی مشترک پیگیری نمایند.
مدیر مرکز همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه شیراز از برنامهریزی و آمادگی این دانشگاه برای برگزاری دورههای مشابه این مدرسه تابستانه با دانشگاههای دیگر کشورها خبر داد و گفت: امیدواریم با برگزاری چنین دورههایی، زمینه ارتباطات هرچه بیشتر آکادمیک با دیگر کشورها را توسعه دهیم و بهدنبال آن، با بهرهگیری از ظرفیت همکاری دیگر کشورها، درصدد حل مسائل جامعه و صنعت کشور برآییم.
در آغازین روز حضور دانشجویان روسی در دانشگاه شیراز، نشست صمیمانهای با حضور سرپرست دانشگاه، معاون پژوهشی و فناوری و برخی از استادان حوزۀ کامپیوتر با هیئت روس ترتیب یافت.
دکتر علیرضا افشاریفر، سرپرست دانشگاه شیراز در این نشست، ضمن خوشامدگویی، به معرفی مختصری از دانشگاه شیراز پرداخت و این برنامه را فرصت مغتمی برای همکاری و افزایش ارتباطات دو کشور دانست.
دکتر علی حفیظی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه نیز در این نشست، اشاره مختصری به امکانات پژوهشی دانشگاه شیراز کرد و برگزاری این دوره را علاوهبر ارتباطات علمی، زمینهساز فهم فرهنگ دو کشور دانست.
اهمیت برنامههای فرهنگی مدارس تابستانه برای تبادلات فرهنگی ایران و روسیه
دکتر یوگنی کاتونتسوف، معاون گروه کامپیوتر دانشگاه سنت پترزبورگ روسیه در این نشست، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری مدرسه تابستانه در دانشگاه شیراز، اظهار کرد: برای من افتخار بزرگی است ک در دانشگاه شیراز، بهعنوان نماینده دانشگاهیان دانشگاه معدن سنت پترزبورگ باشم و از طرف خودم و دانشجویان باری تدارک این برنامه سپاسگزاری میکنم.
وی افزود: برگزاری مدرسه تابستانه در راستای افزایش ارتباط دو حوزۀ آموزش و صنعت بوده است که البته، این دو، هیچگاه این از یکدیگر جدا نبودهاند. همانطور که در برنامه های در نظر گرفته شده است، بخشی از این دورۀ آموزشی، بهصورت تئوری و بخشی هم عملی است که این قالب، به ما کمک میکند تا با بخشهای مختلف آشنا شویم و آموزش کاربردیتری داشته باشیم.
عضو هیئتعلمی دانشگاه سنت پترزبورگ روسیه با تأکید بر اینکه برنامههای فرهنگی تدارکدیده شده در این دوره،نه تنها اهمیتش کمتر از برنامههای آموزشی نیست؛ بلکه به دلیل تبادلات فرهنگی بسیار دارای اهمیت است.
وی خطاب به دانشجویان روسی، گفت: من بهعنوان متخصص حوزه کامپیوتر، میدانم و اعلام می کنم که ایران کشور بسیارتوانمندی در این زمینه است و بدانید که ایران در زمینۀ علمی جایگاه بسیاروالایی دارد. امیدوارم دانشجوهای ما بهرۀ کافی از این برنامهها ببرند.
دکتر یوگنی کاتونتسوف با اشاره به تلاشهای کشور ایران و روسیه در زمینۀ مقابله با دشمنان، گفت: امیدوارم برگزاری چنین برنامههایی و در پی آن تبادل تجربیات و اطلاعات با یکدیگر بتوانیم خدمات بهتری به دو کشور ارائه دهیم.