سعدیا خوشتر از حدیث تو نیست
تحفهی روزگار اهل شناخت
آفرین بر زبان شیرینت
کاین همه شور در جهان انداخت
یکم اردیبهشتماه جلالی، مزین به نام نیک شاعر و سخنوری است که سایهسار شعر و سخنش نه تنها شعر و ادب پارسی که بلندای ادبیات جهان را هم در نوردیده است.
استاد سخن و شیخ اجل «سعدی شیرازی»، بیشک یکی از ستونهای سقفِ بلندِ خوشنگار فرهنگی ایرانزمین و مایهی فخر جهانیان است.
روزگار ما همچنان به سعدی و جهانبینی، اندیشهها و آموزههای او نیازمند است. از سعدی نه تنها شیوهی سخن گفتن را که شیوهی زندگیکردن را باید آموخت. سخن سعدی، کلام اعتدال و منش سعدی، مشی مدارا و همزیستی مسالمتآمیز است و آثار گرانبهای آن استاد سخن، حامل باورها، ارزشها و فرهنگ متعالی و ممتاز ایرانیاسلامی و منادی تعامل با همنوع است. زبان گویای او، رازهای سر به مُهر را در گوشِ جانِ جهانیان زمزمه میکند و جامعهی بشری را به همزیستی دعوت مینماید و هرکس به قدر فهم خود از این خرمن معرفت خوشهای برمیگیرد.
سعدی اندازه ندارد که چه شیرین سخنی باغ طبعت همه مرغان شکرگفتارند
تا به بستان ضمیرت گل معنی بشکفت بلبلان از تو فرومانده چو بوتیمارند
امروز در تلخکامی ایام، این صدا، روشنتر و رساتر از همیشه، در تمام دنیا، حس همدلی و تلاش برای رهایی انسان از درد مشترک را یادآور میشود. از اینرو، بزرگداشت شیخ اجل و برگزاری روز سعدی را نباید رخدادی صرفاً گاهشمارانه تلقی کرد، بلکه این نامگذاری و آیینهایی از این دست را باید دستمایهی نگرشی تازه به زیستن قرارداد.
امیدواریم با بهرهگیری از آثار و آموزههای این نادرهی فرهنگ ایرانیاسلامی بتوانیم زندگی زیباتری داشته باشیم و رسالت فرهنگی خود را بهدرستی انجام دهیم.
روابط عمومی دانشگاه شیراز