برای دریافت آخرین خبرها و رویدادها با ما همراه باشید.

اولین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی برگزار شد

اولین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی برگزار شد


اولین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی، به‌همت حوزه‌ی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز، انجمن تحقیقات آزمایشگاهی ایران و ستاد شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران (شاعا) در شهر شیراز، در روزهای ۱۳ و ۱۴ اسفندماه برگزار شد.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری با ارائه‌ی پیامی در این کنفرانس عنوان کرد: آزمایشگاه‌ها که زادگاه علوم تجربی و نقطه تلاقی علم و عمل می باشند امروزه در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها به جایگاه مهمی برای تثبیت فرایند یادگیری، پرسشگری، ظهور خلاقیت‌ها و شکوفایی تبدیل شده‌اند.

 

دسترسی به تجهیزات با فناوری بالا و داشتن آزمایشگاه‌های مجهز؛ زمینه‌ساز انجام پژوهش‌های فاخر و نافذ

در ادامه این پیام می‌خوانیم: همچنین گسترش مرزهای دانش و انجام پژوهش‌های فاخر و نافذ که علاوه بر تربیت نیروی انسانی کارآمد و رقابتی در عرصه بین‌المللی، زمینه شکوفایی در کشور را فراهم نماید و مایه افتخار و احترام در عرصه جهانی برای جامعه علمی کشور باشد، با دسترسی به تجهیزات با فناوری بالا و داشتن آزمایشگاه‌های مجهز و به روز امکان‌پذیر است.

دکتر غلامی در ادامه‌ی پیام خود آورده است: آزمایشگاه خوب و مجهز زمینه‌ساز تربیت پژوهشگران و متخصصینی با مرجعیت ملی و بین‌المللی است که در حوزه‌های مختلف زمینه‌های شکوفایی، توسعه و خلق ثروت را فراهم می‌آورند و در بسیاری از کشورهای پیشرفته، توسط دولت‌های خود به عنوان بازیگران اصلی در حوزه سیاست‌گذاری شناخته می‌شوند. این رویکرد سیاست‌گذاری که از آن به عنوان سیاستگذاری مبتنی بر علم و یا حکمرانی خوب یاد می‌شود سهم مهمی در صرفه‌جویی در وقت، کاهش هزینه‌ها و توسعه همه جانبه دارد.

در این پیام آمده است: کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی که به همت و ابتکار دانشگاه شیراز برای اولین بار در کشور برگزار می‌شود رویداد مهم و کم‌نظیری در حوزه تجهیزات آموزشی و تحقیقاتی است که استمرار آن در سال‌های آتی کمک موثری در راستای توسعه آزمایشگاه‌ها و زیرساخت پژوهشی کشور خواهد نمود. ضمن قدردانی از برگزارکنند‌گان و شرکت‌کنندگان در این کنفرانس امیدوارم این رویداد مهم، فرصت مناسب هم‌اندیشی برای رفع موانع و برنامه ریزی در راستای تجهیز مستمر و نگهداری تجهیزات دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها فراهم نماید.

تربیت‌ نیروهای انسانی، لازمه‌ی فعال‌سازی و نگهداری آزمایشگاه‌ها

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این پیام، به دو نوع تقسیم‌بندی آزمایشگاه‌ها از لحاظ کارکردی و ساختاری پرداخت و توضیح داد: آزمایشگاه‌ها را از منظر کارکردی به سه دسته‌ی آموزشی، پژوهشی و خدماتی و از لحاظ ساختاری به سه دسته‌ی آزمایشگاه‌های مرکزی، مرجع (همکار) و تخصصی (موضوعی) می‌توان تقسیم کرد.

دکتر رحیمی شعرباف با اشاره به اهمیت فعالیت کارشناسان استاندارد آزمایشگاه‌ها، برلزوم تربیت نیروهای انسانی، به منظور فعال‌سازی و نگهداری آزمایشگاه‌ها تأکید ورزید.

وی راه‌اندازی سامانه شاعا را که به منظور شناسایی، شبکه‌سازی و به‌اشتراک‌گذاری تجهیزات وتوانمندی‌های آزمایشگاههای علمی کل کشور طراحی شده است، گام مهمی برشمرد و افزود: ازجمله مسائل مهم در زمینه‌ی آزمایشگاه‌ها، موضوع رعایت استانداردهای بین‌المللی است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، در پایان سخنان خود، پیشنهاد ایجاد شرکت‌های منطقه‌ای، با حضور دانشگاه‌ها به‌عنوان سهامداران این شرکت، برای تأمین تجهیزات و نگهدای آزمایشگاه‌ها مطرح کرد و افزود: استمرار این کنفرانس که زمینه‌ی تبادل‌نظر و گفت‌وگو را برای پژوهشگران در زمینه‌ی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی فراهم می‌کند، در سال‌های آینده نیز کمک موثری در راستای توسعه آزمایشگاه‌ها و زیرساخت پژوهشی کشور خواهد داشت.

دانشگاه شیراز، با داشتن امکانات آزمایشگاهی به‌عنوان سرمایه‌ی ملی و معنوی جنوب کشور

رئیس دانشگاه شیراز نیز در این مراسم، ضمن معرفی دانشگاه شیراز گفت: دانشگاه شیراز به‌عنوان یکی از دانشگاه‌های تراز اول کشور و سرمایه‌ی بزرگ جنوب کشور، با داشتن امکانات و تجهیزات مختلف، به‌ویژه در زمینه‌ی آزمایشگاه‌ها آماده‌ی خدمت‌رسانی به پژوهشگران است.

دکتر نادگران کار آزمایشگاهی را به مثابه‌ی یک هنر؛ هنر به منصه‌ی ظهوررساندن تولیدات علمی در آزمایشگاه‌ها تلقی کرد و افزود: تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی در هر دانشگاهی به‌عنوان سرمایه‌ی آن دانشگاه است، خوشبختانه ما در سال‌های اخیر موفق به تجهیزکردن برخی از آزمایشگاه‌ها ازجمله آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز شده‌ایم و درصدد بین‌المللی‌سازی آن هستیم.

وی تأکید کرد: این کنفرانس که برای اولین‌بار ازسوی دانشگاه شیراز برگزار شده؛ بزرگ‌ترین رویداد علمی-فناوری در عرصه‌ی ملی و در حوزه‌ی تجهیزات آزمایشگاهی است که فرصت بی‌نظیری برای هم‌اندیشی و تبادل تجربیات بین افراد آکادمیک و کارشناسان فنی تجهیزات را فراهم می‌کند.

رئیس دانشگاه شیراز در پایان با اشاره به نقش کارشناسان آزمایشگاهی در نگهداری و فعال‌بودن آزمایشگاه‌ها، از اعضای غیرهیأت‌علمی و کارشناسان قدردانی ویژه کرد.

آیین تقدیر و  بزرگداشت پیشکسوتان حوزه‌ی آزمایشگاهی

در پایان نشست اول کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی، آیین بزرگداشت خدمات ماندگار پیشکسوتان حوزه‌ی آزمایشگاهی برگزار شد.

در این مراسم با معرفی دوتن از چهره‌های نامدار و پیشکسوت حوزه‌ی آزمایشگاهی، یعنی دکتر محمدصادق علیائی «قائم مقام و دبیر ستاد شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران (شاعا)» و دکتر افسانه صفوی «استاد برجسته و ممتاز دانشگاه شیراز و اولین رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز» از خدمات ارزشمند ایشان در حوزه‌ی دانشگاهی تقدیر شد.

 

به‌گفته‌ی دکتر سید مجتی زبرجد، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز، دکتر محمدصادق علیائی؛ عضوهیأت‌علمی وزارت عتف، با تألیف و ترجمه‌ی ۱۰کتاب، ۸ پروژه‌ی تحقیقاتی و بیش‌از ۶۰ مقاله، به‌عنوان بنیانگذار شبکه‌ی آزمایشگاه‌های علمی ایران(شاعا) و بنایان‌گذار آزمایشگاه‌های مرکزی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور و همچنین قائم مقام و دبیر ستاد شبکه‌ی آزمایشگاه‌های علمی ایران(شاعا) سهم بسزایی در حوزه‌ی آزمایشگاهی نظام آموزش عالی کشور داشته است.

 

دکتر افسانه صفوی شیمیدان و استاد نامدار دانشگاه شیراز نیز که پیش‌تر به‌عنوان چهره ماندگار معرفی شده‌است، با بیش از ۱۵۵ مقاله در مجلات علمی معتبر بین‌المللی و ۱۳۰ مقاله در کنفرانس‌های داخلی و خارجی و کسب موفقیت‌ها و افتخارات متعدد، به‌عنوان اولین رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز، نقش مؤثر و ماندگاری در حوزه‌ی آزمایشگاهی داشته است.

گفتنی‌ست اولین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی با محورهای: آخرین نوآوری‌ها درحوزه تجهیزات پیشرفته آزمایشگاه‌ها؛ تجهیزات و سنجش‌های آزمایشگاهی درحوزه‌ی علوم پایه و مهندسی؛ تجهیزات و سنجش‌های آزمایشگاهی در حوزه‌ی پزشکی و سلامت، کشاورزی و دامپزشکی؛ تجهیزات و سنجش‌های آزمایشگاهی در حوزه‌ی نفت وگاز؛ فناوری‌های نانو و میکرو در تجهیزات و سنجش آزمایشگاهی؛ روش‌های پردازش سیگنال و تصاویر در سنجش آزمایشگاهی؛ سیستم‌های

 جمع‌آوری داده‌های علمی؛ داده‌های بزرگ و مقیاس سنجی؛ روش‌ها و سیستم‌های سنجش غیرمخرب؛ تئوری و سیستم های اندازه گیری؛ روش های سنجش در زمان واقعی؛ سیستم های سنجش اپتیک و فیبر نوری؛ تجهیزات و سیستم های لیزری و پلاسما و روش های مدیریتی نوین در آزمایشگاه‌های علمی برگزار شد.

به‌گفته‌ی دکتر یوسفی، دبیر علمی این کنفرانس،  ۳۴ سخنرانی و ۶۰ پوستر با دو نشست بزرگ درکنفرانس ملی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی ارائه ‌شده است.

 

 

برای مطالعه‌ی بیانیه‌ی پایانی اولین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی فایل ضمیمه را بارگیری نمایید.

 

 

 

 

 

 

آدرس کوتاه :

آخرین اخبار

۱۲ اردیبهشت‌ماه «روز معلم» گرامی باد
۱۲ اردیبهشت‌ماه «روز معلم» گرامی باد
سپاس و ستایش سزامند نخستین معلم هستی، خداوند سبحان است که آدمی را با قلم صنع و بیان بلیغ از از وادی جهالت و حیرت به عالم تفکر و معرفت فراخواند و او را به خواندن دعوت کرد که «اقْرَأْ وَرَبُّکَ الْأَکْرَمُ. الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ . عَلَّمَ...
دانشگاه شیراز میزبان دومین همایش بین‌المللی علوم انسانی و هویت ایرانیان
دانشگاه شیراز میزبان دومین همایش بین‌المللی علوم انسانی و هویت ایرانیان
دومین همایش بین‌المللی علوم انسانی و هویت ایرانیان، به‌میزبانی پژوهشکده هویت و سبک زندگی ایرانیان در دانشگاه شیراز برگزار خواهد شد. دکتر شکرالله خاکرند، رئیس پژوهشکده هویت و سبک زندگی ایرانیان با اعلام این خبر توضیح داد: همایش بین‌المللی علوم انسانی...
حضور 4 برابری دانشجویان دانشگاه شیراز در 364 اردوی فرهنگی، گردشگری و علمی
حضور 4 برابری دانشجویان دانشگاه شیراز در 364 اردوی فرهنگی، گردشگری و علمی
در سال ۱۴۰۳، نزدیک به ۴۰ هزارنفر (با در نظر گرفتن شرکت یک نفر در بیش از یک اردو) در اردوهای فرهنگی دانشجویی دانشگاه شیراز شرکت کرده‌‌اند که این آمار از افزایش ۴ برابری آن نسبت به سال‌ 1402 قبل خبر می‌دهد. معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز با اعلام...
نشست مشترک دانشگاه شیراز و گروه صنعتی فراسان
نشست مشترک دانشگاه شیراز و گروه صنعتی فراسان
به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، نشست مشترک دانشگاه شیراز و گروه صنعتی فراسان باهدف گسترش همکاری در زمینه‌ی فعالیت‌های فناوری و پژوهشی برگزار شد. این نشست که روز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت‌ماه، در سالن کنفرانس ساختمان مدیریت دانشگاه ترتیب یافت؛ با حضور...
دانشگاه شیراز میزبان همایش «بازشناسی مفاخر شیراز و فارس»
دانشگاه شیراز میزبان همایش «بازشناسی مفاخر شیراز و فارس»
همایش «بازشناسی مفاخر شیراز و فارس» در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود. رئیس پژوهشکده تحول و ارتقاء علوم انسانی دانشگاه شیراز در نشست با خبرنگاران ضمن اعلام این خبر، توضیح داد: رهبر معظم انقلاب در سفر به شیراز فرمودند که در سفرهای استانی خود رسم بر این...
آیین گرامیداشت روز روان‌شناس و مشاور در دانشگاه شیراز
آیین گرامیداشت روز روان‌شناس و مشاور در دانشگاه شیراز
به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، در آیین گرامیداشت روز روان‌شناس و مشاور که ازسوی مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه شیراز با همکاری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز ترتیب یافت،‌ جمعی از استادان، روان‌شناسان، مشاوران و دانشجویان رشته‌های...
بازدید کشاورزان و کارشناسان پیشرو دیمزارهای فارس از دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
بازدید کشاورزان و کارشناسان پیشرو دیمزارهای فارس از دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
کشاورزان و کارشناسان پیشرو دیمزارهای فارس از دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز بازدید کردند. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، مرکز توان‌افزایی و مهارت‌آموزی دانشکده کشاورزی در راستای منویات مقام معظم رهبری درخصوص جهش تولید در دیم‌زارها، در ادامۀ...
میلاد باسعادت حضرت فاطمه معصومه (س) و آغاز دهه کرامت مبارک باد
میلاد باسعادت حضرت فاطمه معصومه (س) و آغاز دهه کرامت مبارک باد
سالروز میلاد باسعادت اختر فروزان آسمان عصمت و طهارت، حضرت فاطمه معصومه (س) و آغاز دهه‌ی کرامت برهمگان فرخنده باد. این روز که در تقویم ملی ما، به‌عنوان روز دختر نام گرفته، فرصتی مغتنمی است برای تعظیم به مقام آن بانوی بزرگوار و شناخت بهتر شخصیت ایشان و...
برگزاری نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۴ در 31 شهر استان فارس
برگزاری نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۴ در 31 شهر استان فارس
نوبت اول آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در روزهای پنجشنبه و جمعه 11 و 12 اردیبهشت‌ماه، در 31 شهر استان فارس، همزمان با کل کشور برگزار می‌شود. دکتر مسلم باقری، معاون آموزشی دانشگاه شیراز و نمایندۀ تام‌الاختیار سازمان سنجش در استان...
تقدیر از دانشجویان برتر و استعداد درخشان دانشگاه شیراز
تقدیر از دانشجویان برتر و استعداد درخشان دانشگاه شیراز
دانشجویان برتر و استعداد درخشان دانشگاه شیراز تقدیر شدند. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، در مراسمی با حضور دکتر علیرضا افشاری‌فر، سرپرست دانشگاه شیراز و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه و رئیس بنیاد ملی نخبگان استان فارس، از ۲۴۳ دانشجوی نخبه و...
عضویت افتخاری استاد دانشگاه شیراز در انجمن بین‌المللی تحقیقات هوانوردی و انرژی پایدار (SARE)
عضویت افتخاری استاد دانشگاه شیراز در انجمن بین‌المللی تحقیقات هوانوردی و انرژی پایدار (SARE)
استاد دانشگاه شیراز عضو افتخاری انجمن بین‌المللی تحقیقات هوانوردی و انرژی پایدار شد. به‌گزارش روابط‌ عمومی دانشگاه شیراز، دکتر سید‌احمد فاضل‌زاده استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز، باتوجه به سوابق و تجارب علمی و فناوری ارزنده در رشتۀ مهندسی...
پیام تسلیت دانشگاهیان دانشگاه شیراز درپی حادثه انفجار بندر شهید رجائی
پیام تسلیت دانشگاهیان دانشگاه شیراز درپی حادثه انفجار بندر شهید رجائی
انا لله و انا الیه راجعون حادثهٔ دلخراش و ناگوار بندر شهید رجایی بندرعباس که منجر به جان‌باختن و مجروح‌شدن تعدادی از هموطنان عزیزمان شد، ملت ایران را داغدار کرد و موجی از غم و ماتم برانگیخت. دانشگاهیان دانشگاه شیراز، ضمن ابراز همدردی با بازماندگان...