معاون فرهنگی وزارت علوم پای سخنان فعالان فرهنگی دانشجویی دانشگاه شیراز نشست.
بهگزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، دکتر وحید شالچی، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عصر پنجشنبه، ۱۸ اردیبهشتماه، درپی سفر یکروزه خود به شیراز و همزمان با سفر مقام عالی وزارت عتف به دانشگاه، با نمایندگان گروههای مختلف فرهنگی دانشجویی ازجمله نمایندگان تشکلهای اسلامی، کانونهای فرهنگی هنری، انجمنهای علمی، نشریات دانشجویی، شورای اسلامی خوابگاهها، شورای صنفی، پژوهشکده دانشجویی و گروههای هنری دانشگاه شیراز دیدار و گفتوگو کرد.
ضرورت برگزاری نشستهای دانشجویی با مسؤولان مختلف
دکتر شالچی در جمع دانشجویان دانشگاه شیراز، با اظهار اینکه فعالان فرهنگی دانشجویی، سرمایۀ کشور هستند، برگزاری نشستهای دانشجویی را با مسؤولان بهویژه با شخص وزیر علوم ضروری دانست و گفت: ارکان فعالیت فرهنگی، دانشجویی شامل انجمنهای علمی، کانونهای فرهنگی، نشریات و تشکلهای دانشجویی است و ما در تلاشیم تا مسیرهای برگزاری چنین نشستهای گفتوگومحوری را برای دانشجویان با وزیر علوم محقق کنیم.
وی خطاب به دانشجویان گفت: باید کمک کنیم که اهمیت بُعد فرهنگی دانشگاهها برجسته شود و گروههای فرهنگی جایگاه خود را آنگونه که شایسته است، پیدا کنند.
معاون فرهنگی وزارت عتف با اظهار اینکه انسان نباید از مسائل و مشکلات جامعه بیخبر باشد، گفت: انسان اکادمیک فقط به خواندن کتاب مشغول نیست؛ بلکه دغدغهمندانه مسائل روز جامعه را دنبال میکند و درصدد رفع نیازهای جامعه برمیآید.
وی با اشاره به فعالیت های انجمنهای علمی گفت: انجمنهای علمی میتوانند و این ظرفیت را دارند که به مسائل مختلفی که در جامعه وجود دارد بپردازند و در توسعه ارتباطها با نهادهای مختلف و ایجاد و ارتباط با ظرفیتهای نوآورانه و فناورانه گام بردارند.
دکتر شالچی با بیان اینکه براساس آمار، جوانان ۵ساعت اوقات فراغت دارند و در بدنۀ دانشجویی این رقم به ۸ساعت میرسد، اظهار کرد: این ظرفیت بسیاری خوبی و فرصت بسیار مغتنمی است تا از اوقات فراغت جوانان دانشجو در زمینۀ مهارتآموزی و انجام فعالیتهای فرهنگی هنری بهره برد.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در پایان این نشست، ضمن قدردانی از حضور دانشجویان، مبلغ ۲۲میلیاردریال، بهعنوان حمایت مالی برای تجهیز گروههای مختلف فرهنگی دانشجویی از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اختصاص داد.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز نیز در این نشست به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در طول یکسال گذشته پرداخت و خبر داد: در سال گذشته، در یک اقدام بیسابقه، محدودیت سقف بودجه تشکلها حذف شد، به این معنی که در سال ۱۴٠۳ به تمامی تشکلها اعلام شد که با تمام ظرفیت به طراحی برنامهها و اجرای آن بپردازند و هیچ محدودیت مالی مانع از اجرانکردن برنامههای اعلام شده از طرف تشکلها نخواهد شد. موفقیت در اجرای این قول موجب رشد ۳.۵ برابری بودجه تشکلها و طبیعتا کمیت و کیفیت برنامههای آنها در سال ۱۴٠۳ شد. همچنین از حدود ۷٠٠برنامه درخواست شده از طرف تشکلها به کمیته نظارت تنها ۵ برنامه بهدلیل محدودیتهای مختلف اجرا نشده و این یک رکورد فوق العاده در تأیید و اجرای برنامههای تشکلها و فضای باز ایجاد شده است.
دکتر حامد تقوایی خبر داد: در پی حمایتهای صورتگرفته، شاهد رشد ۶٠ درصدی تعداد نشریات منتشر شده در سال ۱۴٠۳ بودیم و هزینه طراحی نشریات از ۱۵ به ۷٠ هزارتومان در هر صفحه افزایش یافت. همچنین با افزایش ۳ برابری بودجه اردوها، شاهد رشد ۶برابری بازدیدهای علمی و رشد ۲برابری اردوهای گردشگری و همچنین طراحی برخی اردوهای جدید بودیم.
وی افزود: راهاندازی پژوهشکده دانشجویی، ایجاد گروههای هنری و تولید ۱۵ اثر فاخر و نوسازی تجهیزات کانونها و تشکلهای مستقر در معاونت فرهنگی و انجمن های علمی عمده دانشکده ها از دیگر اقدامات انجامشده با هدف رشد فعالیت های فرهنگی و ارتقای سطح آنها بوده است.
گفتنی است، در این نشست هریک از نمایندگان گروههای دانشجویی که تعد ایشان به بیشاز ۲۰ نفر میرسید، به بیان دغدغهها، دیدگاهها و مسائل مدنظرشان پرداختند.
گزارش تصویری