اکنون که هوا رو به گرما میرود، شرایط نگهداری انواع گوشت سختتر شده است و کوتاهی در رعایت اصول بهداشتی، باعث ایجاد فساد در گوشت میشود.
اگر نمیخواهید به سبب ناآگاهی از راههای ساده تشخیص گوشت سالم و ناسالم، مسموم و بیمار شوید، هنگام خرید هر گوشتی به این نکات توجه کنید:
گوشت قرمز
گوشتی که در شرایط غیربهداشتی تولید و توزیع شده، بویی زننده میدهد و از رنگ غیرطبیعی و سطح لیز و مرطوبش قابل تشخیص است. هر قدر که بو و لیزی آن بیشتر باشد، فاسدتر است.
گوشت مرغ
پوست مرغ تازه کشتار در شرایط بهداشتی و اصولی، چروکیده نیست و پارگی و کوفتگی ندارد. رنگ آن زرد متمایل به کهربایی و در ناحیه ران، شفاف و سفید متمایل به صورتی است. امتداد استخوان سینه آن سفید و بدون شکستگی است و اگر با انگشت سطح آن را اندکی فشار دهید، سفت و محکم است. گوشت مرغ فاسد یا ذبح شده در شرایط غیر بهداشتی، رنگی تیره و کبود دارد و مخصوصاً در ناحیه ران، خونریزیهای زیر پوست، شکستگی استخوان و ضربدیدگی معلوم است. هر چه از زمان کشتارش گذشته باشد، رو به رنگ خاکستری و حتی سبز روشن میگذارد، که در این حالت باید مستقیماً روانه زبالهدان شود.
گوشت ماهی
چشم ماهی فاسد، حالتی گود و تو رفته دارد و فشار انگشت بر سطح آن، سبب ایجاد فرورفتگی میشود. پوستی کدر، تیره رنگ و گاه چسبنده دارد و بوی تازگی از آن به مشام نمیرسد اما ماهی سالم، رنگی درخشان و شفاف داشته، سطحی لیز دارد و به ویژه رنگ قرمز روشن و سطح غیر لزج آبشش آن نشان میدهد که گوشتی سالم را در دست گرفتهاید.