افتتاح «مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز» با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور

افتتاح «مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز» با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور


آیین افتتاح رسمی «مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز» با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور برگزار شد.

مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز که با چشم‌انداز توسعه‌ی نوآوری در حوزه‌های مختلف علوم انسانی، ازجمله ادبیات، حقوق، اقتصاد، جامعه شناسی، روانشناسی، مدیریت، الهیات و فرهنگ ایجاد شده است؛ روز سه‌شنبه ۲2 تیرماه 1400، باحضور دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و جمعی از مسؤولان استان و دانشگاه شیراز افتتاح شد.

 

راه‌اندازی مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز، گامی درجهت ایجاد تحول در شهر

دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در این آیین با بیان اینکه: دانشگاه شیراز به سمتی در حال حرکت است که برنامه و طرح‌های آن جزئی از جامعه شود؛ افزود: دانشگاه برای تغییر جامعه باید تلاش کند و از هر اقدامی که دانشگاه شیراز برای تغییر و بهبود جامعه انجام دهد مورد حمایت ما قرار خواهد گرفت.

وی با تأکید بر اینکه در زمینه‌ی پژوهش باید جامعه و نیازهای آن را محور قرار دهیم و نوآوری با پول دولتی اتفاق نمی‌افتد، گفت: نوآوری کار بخش خصوصی و جوانان است که شبانه‌روز روی پروژه‌هایشان کار می‌کنند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به راه‌اندازی مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز، این کار را گامی در جهت ایجاد تحول در شهر توصیف کرد و تصریح کرد: هر کمکی که نیاز باشد به دانشگاه شیراز برای تأثیرگذاری در حوزه اقتصاد، اجتماعی و فرهنگی انجام خواهیم داد.

دکتر ستاری با بیان اینکه در جاهایی اشتباه کار کردیم، حتی در پژوهش هم چنین است، افزود: چرا این همه پژوهشکده داریم؛ اما چیزی از آن‌ها بیرون نمی‌آید ولی یک شرکت و مؤسسه‌ی دانش‌بنیان می‌تواند واکسن تولید کند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه جامعه برای حل خود نیاز به محصول دارد، گفت: پارک‌های علم و فناوری موفق هستند که نسبت سرمایه‌گذاری دولتی به خصوصی در آن‌ها یک به ده باشد و در این صورت می‌توان گفت که این پارک موفق است.

وی با تأکید بر اینکه احتیاج به پلتفروم‌هایی داریم که موجب شود سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به کمک پژوهش بیاید، گفت: باید عدد قابل توجهی از درآمدهای دانشگاه‌ها، از محل فروش تکنولوژی با صنعت و بخش خصوصی باشد.

دکتر ستاری با تأکید بر اینکه اگر می‌خواهیم در اقتصاد دانش‌بنیان به جایی برسیم باید دید که چه شرکت‌هایی در حوزه‌ی تکنولوژی داریم و این مهم را مدنظر داشته باشیم که پایه‌ی همه شرکت‌ها و مؤسسات دانشگاه است، گفت: برای این کار احتیاج به یک زیست‌بوم و ساختار جدیدی داریم که نمونه‌های موفق آن را در تعدادی از دانشگاه‌های کشور امروز شاهد هستیم.

گفتنی‌ست معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، روز سه‌شنبه ۲۲ تیرماه، با هدف افتتاح و بازدید از مراکز نوآوری فعال در دانشگاه‌های شیراز، علوم پزشکی و صنعتی شیراز، پارک علم و فناوری و کارخانه نوآوری وارد شیراز شد و در بدو ورود به شیراز، مورد استقبال مسؤولان فارس قرار گرفت.

دکتر ستاری با حضور در دانشگاه صنعتی شیراز، مرکز نوآوری این دانشگاه را افتتاح و از تیم‌های مستقر و نمایشگاه محصولات فناورانه بازدید کرد. رونمایی از محصولات دانش‌بنیان حوزه‌ی سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شیراز و بازدید از پارک علم و فناوری فارس از دیگر برنامه‌های معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در این سفر یک‌روزه بود. 

در پایان نیز، دکتر ستاری باحضور در دانشگاه شیراز از مجموعه‌ی پردیس نوآوری و فناوری این دانشگاه و نمایشگاه محصولات فناورانه‌ی آن بازدید کرد و پس از افتتاح مرکز نوآوری علوم انسانی دانشگاه به مجموعه‌ی هاب شیراز (شتاب‌دهنده‌ی مشترک دانشگاه شیراز و همراه اول) در طبقه‌ی هشتم ساختمان مدیریت دانشگاه شیراز سر زد.

 

رشد و پیشرفت استان از همسویی دانشگاه و جامعه محقق می‌شود

دکتر عنایت الله رحیمی، استاندار فارس نیز در مراسم افتتاح رسمی مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز به کارنامه‌ی استان فارس اشاره کرد و گفت: در طول سال‌های اخیر از فرودگاه شیراز تا مراکز صنعتی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان همگی رشد داشته‌اند و به نتیجه رسیدن این مرکز نوآوری تخصصی گام مهمی در حوزه‌ی پیشرفت علمی استان است.

استاندار فارس افزود: در پارک علم و فناوری استان کارهای نوینی انجام گرفته که با شتاب‌گرفتن آن در توسعه‌ی تولید و توان داخلی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است به موفقیت بیشتری خواهیم رسید.

وی اضافه کرد: مجموعه‌ی علمی و پژوهشی استان فارس در سال‌های اخیر اقدامات خوبی انجام داده‌اند و از ابتدای سال 92 تاکنون شرکت‌های دانش‌بنیان متعددی شکل گرفته که مصداق این حرکت علمی در استان است.

دکتر رحیمی با ابراز خرسندی از اقدامات انجام‌گرفته در دانشگاه شیراز بیان کرد: اقدامات امروز در مرکز تخصصی نوآوری علوم انسانی دانشگاه شیراز، از منشأ خلاقیت که انسان است شروع شده و به سمت موارد دانش‌بنیان پیش خواهد رفت.

وی تصریح کرد: شیراز به‌عنوان قطب علمی جنوب کشور از گذشته‌های دور مورد توجه بوده و هرچه دانشگاه‌ها به مباحث جامعه نزدیک‌تر شوند، شاهد رشد بیشتر استان خواهیم بود و دانش‌آموختگان دانشگاهی می‌توانند به جامعه و رشد آن کمک قابل توجهی کنند.

 

ایجاد زیست‌بوم نوآوری در علوم انسانی؛ راهکار حل مشکلات

دکتر محمدمهدی آجیلیان، مدیر مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز نیز در حاشیه‌ی افتتاح این مرکز، با اشاره به ضرورت نوآوری در علوم انسانی-اجتماعی گفت: افزایش نیازهای جامعه به حضور مؤثرتر فعالان حوزه‌‌ی علوم انسانی، اجتماعی و مدیریتی و لزوم توجه به کارآفرینی و ارزش‌آفرینی در دانشگاه‌ها در این حوزه‌ از جمله‌ی این ضرورت‌هاست.

وی ضرورت توجه به اشتغال دانشجویان و دانش‌آموختگان، ضرورت توجه به نگاه‌های میان‌رشته‌ای برای انجام اقدامات مؤثر و جدی و ضرورت توجه به فناوری‌های نوین و نوآوری‌های عملیاتی و به‌کارگیری آن در کارکردهای سنتی  را در این عرصه ازدیگر ضرورت‌ها عنوان کرد.

دکتر آجیلیان بیان کرد: اکثر مشکلات کشور از جنس علوم اجتماعی- انسانی و اقتصادی است، حتی بخش اقتصادی آن از جنس علوم فنی نیست؛ یعنی ما در تولید مشکل نداریم، بلکه مشکل اصلی صنعت نیز از جنس مدیریتی و علوم انسانی است.

وی تصریح کرد: با وجود پیشرفت و توسعه‌ی بسیار زیاد کشور، مردم احساس خوبی ندارند و  استرس و افسردگی در جامعه بسیار شایع شده است. این نشان می‌دهد که ما به چیزی بیش‌از یک پژوهش نیاز داریم، ما به یک کنشگری جمعی، عالمانه و نوآورانه نیاز داریم.

مدیر مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز ادامه داد: یکی از راهکارها این است که یک زیست‌بوم نوآوری در علوم انسانی، اجتماعی و مدیریتی ایجاد کنیم؛ یعنی مسأله را خوب بشناسیم، سپس پژوهش کنیم و برایش راهکارهای عملیاتی و واقعی پیدا کنیم و  در آخر، این راهکارهای عملیاتی را در یک زیست‌بوم نوآوری تبدیل به نوآوری و کارآفرینی کنیم.

دکتر آجیلیان در ادامه به تشریح ابعاد زیست‌بوم نوآوری در علوم انسانی پرداخت و گفت: گام نخست، مفهوم‌سازی مناسب در این حوزه است؛ بدین معنی که پاسخ دهیم که نوآوری در علوم انسانی چیست؟ ارزش‌آفرینی در علوم انسانی، اجتماعی، مدیریتی به چه معناست؟ تجاری‌سازی در حوزه‌ علوم انسانی چیست؟

وی در تشریح دیگر ابعاد زیست‌بوم نوآوری در علوم انسانی به توسعه‌‌ی همکاری میان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی علوم انسانی؛ مراکز نوآوری، مراکز رشد و پارک‌ها؛ رویدادها و شتاب‌دهنده‌ها، ایجاد فضای نوآورانه با برگزاری رویدادها در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی به‌منظور رشد و گسترش نوآفرین‌های علوم انسانی اشاره کرد و گفت: شتاب‌دهنده‌ها امکان توسعه‌ی‌ کسب و کارها در مراحل اولیه را می‌دهند و در این زمینه احتیاج به تسهیلات ارزان و سرمایه‌گذاری جمعی داریم.

مدیر مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز همچنین در توصیف دیگر ابعاد زیست‌بوم نوآوری در علوم انسانی به نهادهای تأمین مالی و تأمین‌کننده‌های خدمات کسب‌وکار پرداخت و گفت: احتیاج به تسهیلات ارزان و سرمایه‌گذاری جمعی داریم و بایستی کسانی که می‌توانند، تیم‌هایی که تشکیل می‌شود را توانمندسازی کنند و خدمات مشاوره‌ای بدهند، تا آن‌ها بتوانند پیشرفت کنند.

وی با اشاره به استارت‌آپ‌ها و نوآفرین‌های این حوزه به‌عنوان دیگر ابعاد ریست‌بوم نوآوری در علوم انسانی به دستگاه حاکمیتی سیاست‌گذار و تسهیل‌گر نیز اشاره و تأکید کرد: باید حاکمیت به بهره‌مندی از این ظرفیت آگاه شود و دانش را در حوز‌ی‌ علوم انسانی، اجتماعی و مدیریتی به رسمیت بشناسد.

دگتر آجیلیان در پایان به خدمات و حمایت‌های مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز نیز پرداخت و گفت: مدیر مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز ارائه‌ی خدمات مختلف را اعم از پشتیبانی، آموزشی، مشاوره و منتورینگ، حمایتی و مالی، در دو سطح فردی و تیمی در برنامه‌ی خود دارد و و از ایده‌های نوآورانه، فناوری‌های نرم و کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و خلاق در حوزۀ علوم انسانی حمایت خواهد کرد.

summary-address :

latest News

Signing a Memorandum of cooperation between the Ministry of Economic Affairs and Finance and Shiraz University
Signing a Memorandum of cooperation between the Ministry of Economic Affairs and Finance and Shiraz University
A memorandum of cooperation was signed between the Ministry of Economic Affairs and Finance and Shiraz University.
8 Faculty Members of Shiraz University Among the Selected Researchers in Fars Province
8 Faculty Members of Shiraz University Among the Selected Researchers in Fars Province
Eight faculty members of Shiraz University were among the selected researchers in Fars province.
Fars Province Research Achievements Exhibition
Fars Province Research Achievements Exhibition
According to the Public Relations of Shiraz University, the exhibition "Research Achievements of Fars Province" launched on Wednesday, 28th of Azar, hosted by Shiraz University.
Implementation of
Implementation of "Path: Commercialization of University Theses" in Shiraz University
The event "Path: Commercialization of University Theses" was held at Shiraz University.
Shiraz University Head’s Visit from Senegal, Mali, and Ghana
Shiraz University Head’s Visit from Senegal, Mali, and Ghana
For scientific and academic cooperation, the head of Shiraz University traveled to Senegal, Mali, and Ghana.
Two professors of Shiraz University as Distinguished Researchers of the country
Two professors of Shiraz University as Distinguished Researchers of the country
According to the Public Relations of Shiraz University, two faculty members of Shiraz University, Dr. Behnam Kashavarzi, and Dr. Seyed Ahmad Fazl-Zadeh, were introduced and honored as "Outstanding Researchers" at the 24th Festival of Tribute to the...
16 faculty members of Shiraz University among the top one percent of highly cited researchers in the world
16 faculty members of Shiraz University among the top one percent of highly cited researchers in the world
Sixteen members of the faculty of Shiraz University have been among the top one percent of highly cited researchers in the world.
Shiraz University in the first national position in the World Sustainability Rankings based on the QS Ranking
Shiraz University in the first national position in the World Sustainability Rankings based on the QS Ranking
According to the Public Relations of Shiraz University, in 2023, Shiraz University achieved the top rank among Iranian universities in the global sustainability ranking, associated with the QS ranking system.
The Children's Literature Studies Center at Shiraz University invites researchers to
The Children's Literature Studies Center at Shiraz University invites researchers to "Investigate the Role of Family in Children and Young Adults’ Literature"
The Center for Children's Literature Studies at Shiraz University has dedicated its ninth national conference to the theme of "Investigating the Representation and Role of Family in Children and Young Adults’ Literature" and has called on researchers...
The Ph.D. dissertation at Shiraz University, Selected for the National Competition of Fantez Vice-Presidency of Science and Technology
The Ph.D. dissertation at Shiraz University, Selected for the National Competition of Fantez Vice-Presidency of Science and Technology
According to the public relations department of Shiraz University, the doctoral dissertation, conducted by Hajar Suleimani, a Ph.D. student in the agriculture department of Shiraz University, was awarded the certificate of recognition and support for...
The Scientific Prize and Student Scholarship named after Dr. Ezzatole Raisi, professor of geology at Shiraz University
The Scientific Prize and Student Scholarship named after Dr. Ezzatole Raisi, professor of geology at Shiraz University
According to the Public Relations Department of Shiraz University, based on Public Relations of Fars Elite Prosperous Society, the awards for the best paper presented at the Conference of Hydrology as well as PhD student scholarships of hydrology at...
Launching the first specialized agricultural and veterinary science and technology campus at Shiraz University
Launching the first specialized agricultural and veterinary science and technology campus at Shiraz University
According to the Public Relations of Shiraz University, the first specialized campus of agriculture and veterinary science in the country was launched at Shiraz University to increase the penetration coefficient of technology and innovation and the...