برای دریافت آخرین خبرها و رویدادها با ما همراه باشید.

افتتاح «مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز» با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور

افتتاح «مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز» با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور


آیین افتتاح رسمی «مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز» با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور برگزار شد.

مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز که با چشم‌انداز توسعه‌ی نوآوری در حوزه‌های مختلف علوم انسانی، ازجمله ادبیات، حقوق، اقتصاد، جامعه شناسی، روانشناسی، مدیریت، الهیات و فرهنگ ایجاد شده است؛ روز سه‌شنبه ۲2 تیرماه 1400، باحضور دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و جمعی از مسؤولان استان و دانشگاه شیراز افتتاح شد.

 

راه‌اندازی مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز، گامی درجهت ایجاد تحول در شهر

دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در این آیین با بیان اینکه: دانشگاه شیراز به سمتی در حال حرکت است که برنامه و طرح‌های آن جزئی از جامعه شود؛ افزود: دانشگاه برای تغییر جامعه باید تلاش کند و از هر اقدامی که دانشگاه شیراز برای تغییر و بهبود جامعه انجام دهد مورد حمایت ما قرار خواهد گرفت.

وی با تأکید بر اینکه در زمینه‌ی پژوهش باید جامعه و نیازهای آن را محور قرار دهیم و نوآوری با پول دولتی اتفاق نمی‌افتد، گفت: نوآوری کار بخش خصوصی و جوانان است که شبانه‌روز روی پروژه‌هایشان کار می‌کنند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به راه‌اندازی مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز، این کار را گامی در جهت ایجاد تحول در شهر توصیف کرد و تصریح کرد: هر کمکی که نیاز باشد به دانشگاه شیراز برای تأثیرگذاری در حوزه اقتصاد، اجتماعی و فرهنگی انجام خواهیم داد.

دکتر ستاری با بیان اینکه در جاهایی اشتباه کار کردیم، حتی در پژوهش هم چنین است، افزود: چرا این همه پژوهشکده داریم؛ اما چیزی از آن‌ها بیرون نمی‌آید ولی یک شرکت و مؤسسه‌ی دانش‌بنیان می‌تواند واکسن تولید کند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه جامعه برای حل خود نیاز به محصول دارد، گفت: پارک‌های علم و فناوری موفق هستند که نسبت سرمایه‌گذاری دولتی به خصوصی در آن‌ها یک به ده باشد و در این صورت می‌توان گفت که این پارک موفق است.

وی با تأکید بر اینکه احتیاج به پلتفروم‌هایی داریم که موجب شود سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به کمک پژوهش بیاید، گفت: باید عدد قابل توجهی از درآمدهای دانشگاه‌ها، از محل فروش تکنولوژی با صنعت و بخش خصوصی باشد.

دکتر ستاری با تأکید بر اینکه اگر می‌خواهیم در اقتصاد دانش‌بنیان به جایی برسیم باید دید که چه شرکت‌هایی در حوزه‌ی تکنولوژی داریم و این مهم را مدنظر داشته باشیم که پایه‌ی همه شرکت‌ها و مؤسسات دانشگاه است، گفت: برای این کار احتیاج به یک زیست‌بوم و ساختار جدیدی داریم که نمونه‌های موفق آن را در تعدادی از دانشگاه‌های کشور امروز شاهد هستیم.

گفتنی‌ست معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، روز سه‌شنبه ۲۲ تیرماه، با هدف افتتاح و بازدید از مراکز نوآوری فعال در دانشگاه‌های شیراز، علوم پزشکی و صنعتی شیراز، پارک علم و فناوری و کارخانه نوآوری وارد شیراز شد و در بدو ورود به شیراز، مورد استقبال مسؤولان فارس قرار گرفت.

دکتر ستاری با حضور در دانشگاه صنعتی شیراز، مرکز نوآوری این دانشگاه را افتتاح و از تیم‌های مستقر و نمایشگاه محصولات فناورانه بازدید کرد. رونمایی از محصولات دانش‌بنیان حوزه‌ی سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شیراز و بازدید از پارک علم و فناوری فارس از دیگر برنامه‌های معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در این سفر یک‌روزه بود. 

در پایان نیز، دکتر ستاری باحضور در دانشگاه شیراز از مجموعه‌ی پردیس نوآوری و فناوری این دانشگاه و نمایشگاه محصولات فناورانه‌ی آن بازدید کرد و پس از افتتاح مرکز نوآوری علوم انسانی دانشگاه به مجموعه‌ی هاب شیراز (شتاب‌دهنده‌ی مشترک دانشگاه شیراز و همراه اول) در طبقه‌ی هشتم ساختمان مدیریت دانشگاه شیراز سر زد.

 

رشد و پیشرفت استان از همسویی دانشگاه و جامعه محقق می‌شود

دکتر عنایت الله رحیمی، استاندار فارس نیز در مراسم افتتاح رسمی مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز به کارنامه‌ی استان فارس اشاره کرد و گفت: در طول سال‌های اخیر از فرودگاه شیراز تا مراکز صنعتی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان همگی رشد داشته‌اند و به نتیجه رسیدن این مرکز نوآوری تخصصی گام مهمی در حوزه‌ی پیشرفت علمی استان است.

استاندار فارس افزود: در پارک علم و فناوری استان کارهای نوینی انجام گرفته که با شتاب‌گرفتن آن در توسعه‌ی تولید و توان داخلی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است به موفقیت بیشتری خواهیم رسید.

وی اضافه کرد: مجموعه‌ی علمی و پژوهشی استان فارس در سال‌های اخیر اقدامات خوبی انجام داده‌اند و از ابتدای سال 92 تاکنون شرکت‌های دانش‌بنیان متعددی شکل گرفته که مصداق این حرکت علمی در استان است.

دکتر رحیمی با ابراز خرسندی از اقدامات انجام‌گرفته در دانشگاه شیراز بیان کرد: اقدامات امروز در مرکز تخصصی نوآوری علوم انسانی دانشگاه شیراز، از منشأ خلاقیت که انسان است شروع شده و به سمت موارد دانش‌بنیان پیش خواهد رفت.

وی تصریح کرد: شیراز به‌عنوان قطب علمی جنوب کشور از گذشته‌های دور مورد توجه بوده و هرچه دانشگاه‌ها به مباحث جامعه نزدیک‌تر شوند، شاهد رشد بیشتر استان خواهیم بود و دانش‌آموختگان دانشگاهی می‌توانند به جامعه و رشد آن کمک قابل توجهی کنند.

 

ایجاد زیست‌بوم نوآوری در علوم انسانی؛ راهکار حل مشکلات

دکتر محمدمهدی آجیلیان، مدیر مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز نیز در حاشیه‌ی افتتاح این مرکز، با اشاره به ضرورت نوآوری در علوم انسانی-اجتماعی گفت: افزایش نیازهای جامعه به حضور مؤثرتر فعالان حوزه‌‌ی علوم انسانی، اجتماعی و مدیریتی و لزوم توجه به کارآفرینی و ارزش‌آفرینی در دانشگاه‌ها در این حوزه‌ از جمله‌ی این ضرورت‌هاست.

وی ضرورت توجه به اشتغال دانشجویان و دانش‌آموختگان، ضرورت توجه به نگاه‌های میان‌رشته‌ای برای انجام اقدامات مؤثر و جدی و ضرورت توجه به فناوری‌های نوین و نوآوری‌های عملیاتی و به‌کارگیری آن در کارکردهای سنتی  را در این عرصه ازدیگر ضرورت‌ها عنوان کرد.

دکتر آجیلیان بیان کرد: اکثر مشکلات کشور از جنس علوم اجتماعی- انسانی و اقتصادی است، حتی بخش اقتصادی آن از جنس علوم فنی نیست؛ یعنی ما در تولید مشکل نداریم، بلکه مشکل اصلی صنعت نیز از جنس مدیریتی و علوم انسانی است.

وی تصریح کرد: با وجود پیشرفت و توسعه‌ی بسیار زیاد کشور، مردم احساس خوبی ندارند و  استرس و افسردگی در جامعه بسیار شایع شده است. این نشان می‌دهد که ما به چیزی بیش‌از یک پژوهش نیاز داریم، ما به یک کنشگری جمعی، عالمانه و نوآورانه نیاز داریم.

مدیر مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز ادامه داد: یکی از راهکارها این است که یک زیست‌بوم نوآوری در علوم انسانی، اجتماعی و مدیریتی ایجاد کنیم؛ یعنی مسأله را خوب بشناسیم، سپس پژوهش کنیم و برایش راهکارهای عملیاتی و واقعی پیدا کنیم و  در آخر، این راهکارهای عملیاتی را در یک زیست‌بوم نوآوری تبدیل به نوآوری و کارآفرینی کنیم.

دکتر آجیلیان در ادامه به تشریح ابعاد زیست‌بوم نوآوری در علوم انسانی پرداخت و گفت: گام نخست، مفهوم‌سازی مناسب در این حوزه است؛ بدین معنی که پاسخ دهیم که نوآوری در علوم انسانی چیست؟ ارزش‌آفرینی در علوم انسانی، اجتماعی، مدیریتی به چه معناست؟ تجاری‌سازی در حوزه‌ علوم انسانی چیست؟

وی در تشریح دیگر ابعاد زیست‌بوم نوآوری در علوم انسانی به توسعه‌‌ی همکاری میان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی علوم انسانی؛ مراکز نوآوری، مراکز رشد و پارک‌ها؛ رویدادها و شتاب‌دهنده‌ها، ایجاد فضای نوآورانه با برگزاری رویدادها در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی به‌منظور رشد و گسترش نوآفرین‌های علوم انسانی اشاره کرد و گفت: شتاب‌دهنده‌ها امکان توسعه‌ی‌ کسب و کارها در مراحل اولیه را می‌دهند و در این زمینه احتیاج به تسهیلات ارزان و سرمایه‌گذاری جمعی داریم.

مدیر مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز همچنین در توصیف دیگر ابعاد زیست‌بوم نوآوری در علوم انسانی به نهادهای تأمین مالی و تأمین‌کننده‌های خدمات کسب‌وکار پرداخت و گفت: احتیاج به تسهیلات ارزان و سرمایه‌گذاری جمعی داریم و بایستی کسانی که می‌توانند، تیم‌هایی که تشکیل می‌شود را توانمندسازی کنند و خدمات مشاوره‌ای بدهند، تا آن‌ها بتوانند پیشرفت کنند.

وی با اشاره به استارت‌آپ‌ها و نوآفرین‌های این حوزه به‌عنوان دیگر ابعاد ریست‌بوم نوآوری در علوم انسانی به دستگاه حاکمیتی سیاست‌گذار و تسهیل‌گر نیز اشاره و تأکید کرد: باید حاکمیت به بهره‌مندی از این ظرفیت آگاه شود و دانش را در حوز‌ی‌ علوم انسانی، اجتماعی و مدیریتی به رسمیت بشناسد.

دگتر آجیلیان در پایان به خدمات و حمایت‌های مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز نیز پرداخت و گفت: مدیر مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز ارائه‌ی خدمات مختلف را اعم از پشتیبانی، آموزشی، مشاوره و منتورینگ، حمایتی و مالی، در دو سطح فردی و تیمی در برنامه‌ی خود دارد و و از ایده‌های نوآورانه، فناوری‌های نرم و کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و خلاق در حوزۀ علوم انسانی حمایت خواهد کرد.

آدرس کوتاه :

آخرین اخبار

دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک
دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک
دانشگاه شیراز در روزهای ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت‌ماه، میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک خواهد بود. دکتر سعید حسام‌پور، مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز صبح امروز ضمن اعلام این خبر، به تشریح ویژه‌برنامه‌های نهمین همایش ملی ادبیات کودک پرداخت و...
مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس و نشست تخصصی خلیج فارس و اقتصاد دریا‌محور
مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس و نشست تخصصی خلیج فارس و اقتصاد دریا‌محور
به‌مناسبت روز ملی خلیج فارس، نشست تخصصی «خلیج فارس و اقتصاد دریا‌محور» در دانشگاه شیراز برگزار شد. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس و نشست تخصصی «خلیج فارس و اقتصاد دریا‌محور»، روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت‌ماه، ازسوی...
مراسم گرامیداشت روز ملی آزمایشگاه و تقدیر از کارشناسان آزمایشگاه‌های دانشگاه شیراز
مراسم گرامیداشت روز ملی آزمایشگاه و تقدیر از کارشناسان آزمایشگاه‌های دانشگاه شیراز
به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، مراسم بزرگداشت حکیم اسماعیل جرجانی و روز ملی آزمایشگاه با حضور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، مسئولان و کارشناسان آزمایشگاه‌های دانشگاه شیراز، عصر دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت‌ماه در تالار حکمت دانشگاه شیراز برگزار شد. دکتر...
انتخاب کارشناس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز به‌عنوان کارگر نمونه سال ۱۴۰۲ در استان فارس
انتخاب کارشناس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز به‌عنوان کارگر نمونه سال ۱۴۰۲ در استان فارس
فاطمه مختاریان، کارشناس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز، به‌عنوان کارگر نمونه سال ۱۴۰۲ در استان فارس معرفی شد. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز در سی‌‌وپنجمین جشنواره امتنان کارگران نخبه، گروه‌های کار و واحدهای نمونه استان که روز چهارشنبه ۱۲...
امضای تفاهم‌نامه و رونمایی از پوستر برگزاری «آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی»
امضای تفاهم‌نامه و رونمایی از پوستر برگزاری «آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی»
به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، تفاهم‌نامه همکاری سازمان امور دانشجویان و دانشگاه شیراز برای برگزاری «آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی» در خردادماه ۱۴۰۳ منعقد و از پوستر این رویداد با حضور معاون وزیرعلوم و رئیس سازمان امور دانشجویان رونمایی...
برپایی نمایشگاه منتخب آثار دومین جشنواره شهید آوینی همزمان با افتتاح گالری دانشگاه شیراز
برپایی نمایشگاه منتخب آثار دومین جشنواره شهید آوینی همزمان با افتتاح گالری دانشگاه شیراز
به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، نمایشگاه منتخب آثار دومین جشنواره سراسری قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی همزمان با افتتاح گالری بازسازی‌شده دانشگاه شیراز در مجموعه فرهنگی هنری فجر و نام‌گذاری آن به «گالری شهید سیدمرتضی آوینی» برپا شد. در این...
رونمایی از سه کتاب منتخب آثار جشنواره شهید آوینی
رونمایی از سه کتاب منتخب آثار جشنواره شهید آوینی
به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، در آیین پایانی دومین جشنواره سراسری قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی، از سه کتاب منتخب آثار ادبی و هنری این جشنواره رونمایی شد. در این مراسم که صبح ۱۳ اردیبهشت‌ماه، با حضور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور...
آیین پایانی و معرفی برگزیدگان دومین جشنواره شهید آوینی
آیین پایانی و معرفی برگزیدگان دومین جشنواره شهید آوینی
به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، آیین پایانی و معرفی برگزیدگان دومین جشنواره سراسری قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی، صبح امروز، ۱۳ اردیبهشت‌‌ماه، در تالار فجر دانشگاه شیراز برگزار شد. سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین‌برانگیز است معاون وزیر علوم...
آیین گرامیداشت روز معلم و مقام استاد در دانشگاه شیراز
آیین گرامیداشت روز معلم و مقام استاد در دانشگاه شیراز
آیین گرامیداشت روز استاد و تقدیر از سرآمدان آموزشی و فرهنگی دانشگاه شیراز برگزار شد. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، همزمان با روز گرامیداشت مقام معلم، از سرآمدان آموزشی و فرهنگی و اعضای هیئت‌علمی بازنشسته دانشگاه شیراز در مجتمع فرهنگی رفاهی...
معرفی سرآمدان آموزشی و فرهنگی دانشگاه شیراز
معرفی سرآمدان آموزشی و فرهنگی دانشگاه شیراز
به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، در آیین گرامیداشت روز استاد و تقدیر از سرآمدان آموزشی و فرهنگی و بازنشستگان دانشگاه شیراز که با حضور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، امام جمعه شیراز، هیئت‌رئیسه و جمعی از دانشگاهیان دانشگاه شیراز، عصر چهارشنبه...
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری علمی و پژوهشی سازمان بازرسی کل کشور با دانشگاه شیراز
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری علمی و پژوهشی سازمان بازرسی کل کشور با دانشگاه شیراز
تفاهم‌نامه همکاری علمی و پژوهشی سازمان بازرسی کل کشور با دانشگاه شیراز منعقد شد. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، در نشستی با حضور قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور، رئیس دانشگاه شیراز و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، تفاهم‌نامه همکاری علمی و پژوهشی...
۱۲ اردیبهشت‌ماه «روز استاد» گرامی باد
۱۲ اردیبهشت‌ماه «روز استاد» گرامی باد
نیست بر لوح دلم جز الف قامت دوست چه کنم حرف دگر یاد نداد استادم سپاس و ستایش سزامند نخستین معلم هستی، خداوند سبحان است که آدمی را با قلم صنع و بیان بلیغ از از وادی جهالت و حیرت به عالم تفکر و معرفت فراخواند و او را به خواندن دعوت کرد که...