بهگزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، ویژهبرنامه روز جهانی معلولان در دانشگاه، با شعار «تفاوتها را جشن بگیریم؛ موانع را بشکنیم» برگزار شد.
این برنامه که صبح سهشنبه، چهارم دیماه، بههمت مدیریت امور اجتماعی دانشگاه شیراز، معاونت فرهنگی دانشجویی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی و انجمن علمی بخش کودکان استثنایی دانشگاه ترتیب یافت، با حضور حدود ۶۰ نفر از معلولان استان در سنین مختلف، بههمراه والدین و مربیان ایشان، در تالار دکتر حسینی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی برگزار شد.
دکتر حجت پیرزادی، دبیر اجرایی این رویداد، هدف از برگزاری این برنامه را فرهنگسازی در فضای دانشگاه برای پذیرش افراد با معلولیت و احترام به حقوق فردی و اجتماعی این افراد؛ افزایش آگاهی درباره توانمندیها و چالشهای افراد با معلولیت؛ تقویت حس همبستگی و پذیرش در دانشجویان با نیازهای ویژه و معلولیت در فضای دانشگاهی و ایجاد فرصت برای معرفی استعدادها و خلاقیتهای افراد با معلولیت در زمینه توانبخشی شغلی و صنایع دستی و هنری عنوان کرد.
عضو هیئتعلمی بخش کودکان استثنائی دانشگاه شیراز یکی دیگر از اهداف این گردهمایی را کمک دانشگاه به رفع نیازهای جامعه معلولان دانشجو و دانشآموز مطرح کرد و گفت: این برنامه با همکاری برخی از سازمانها ازجمله ادارهکل بهزیستی فارس، آموزش و پرورش استثنایی فارس، مراکز خصوصی توانبخشی افراد با نیازهای ویژه، مؤسسه خیریه اوتیسم فارس، مرکز توانگران کارآفرین نابینایان فارس، مؤسسه توانبخشی شب چراغ و مؤسسه توانبخشی رعد در تالار دکتر حسینی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ترتیب یافته است.
بهگفتهی این مقام مسؤول، نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای افراد با نیازهای ویژه نیز که جنب تالار حکمت دانشگاه شیراز برپا شده است، شامل توانمندیهای هنری، صنایع دستی، تجسمی و هنرهای دستی افراد دارای معلولیت است که با هدف معرفی و آشنایی با توانمندیهای افراد با نیازهای ویژه، ایجاد فرصت برابر و مشارکت اجتماعی بیشتر و پذیرش این افراد در جامعه و نیز تغییر نگرش عموم به تواناییهای معلولان ترتیب یافته است. همچنین غرفههای ارائه آثار هنری، علمی، و فرهنگی افراد با نیازهای ویژه و غرفه آگاهیبخشی درباره قوانین و حقوق افراد با معلولیت در این رویداد برپا شده است.
لزوم تغییر فرهنگ تصمیمگیری درخصوص افراد با نیاز ویژه
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی فارس نیز در این رویداد ضمن قدردانی از دستاندرکاران این رویداد در دانشگاه گفت: در این جامعه بایستی به افراد آسیبدیده توجه ویژه شود؛ باید محدودیتها را از اذهان بشوییم تا افراد دارای معلولیت بتوانند در جامعه همانند دیگر افراد بهراحتی زندگی کنند.
دکتر عابدی گفت: شمارکل دانشآموزان استثنایی (با نیازهای ویژه) در زمان حاضر حدود ۲۵هزار و ۷۰۰ نفر است که ۲۰ هزار نفر از آنان در مدارس عادی و بهصورت تلفیقی با سایر دانشآموزان تحصیل میکنند.
وی با بیان اینکه دانشگاه معرف قدرت علمی و سواد جامعه است و دانش و فرهنگ افراد جامعه از همینجا شکل میگیرد، افزود: امیدواریم این جلسه و برگزاری چنین جلسانی در دانشگاه برای افراد با نیاز های ویژه گرهگشا باشد.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی فارس آمادگی این اداره را برای همکاری هرچه بیشتر با دانشگاهها در زمینهی تبادل تجربیات و هماندیشی در زمینهی افراد دارای معلولیت اعلام کرد و گفت: میکوشیم فرهنگ تصمیمگیری درخصوص افراد با نیاز ویژه را تغییر دهیم تا شاهد موفقیتهایی بیشاز پیش در جامعه معلولان باشیم.
دکتر فانی، مشاور استاندار فارس در امور معلولان و رئیس شورای هماهنگی تشکلهای معلولان هم ضمن تقدیر از تلاشهای صورتگرفته برای برگزاری این رویداد نیز گفت: روز جهانی معلولان فرصتی برای بیان مطالبات این قشر و بررسی نیازها و خواستههای ایشان است.
وی گفت: در استان فارس 150هزار معلول شناسایی شده و درحال حاضر، 25 معلول در دانشکدهی علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز مشغول تحصیل هستند.
در این مراسم گروههای سرود و موسیقی افراد با نیازهای ویژه و مربیان آنها نیز که از طرف مراکز تحت نظارت سازمان بهزیستی و اداره آموزش و پرورش استثنایی فارس حضور یافتند، هنر خود را به نمایش گذاشتند. در پایان نیز از دانشجویان نخبه و موفق دارای معلولیت در زمینههای مختلف علمی، فرهنگی، هنری و ورزشی تقدیر شد.
گزارش تصویری