برای دریافت آخرین خبرها و رویدادها با ما همراه باشید.

اعلام ویژه‌برنامه‌های هفته پژوهش ۱۴۰۳ و دستاوردهای پژوهشی دانشگاه شیراز

اعلام ویژه‌برنامه‌های هفته پژوهش ۱۴۰۳ و دستاوردهای پژوهشی دانشگاه شیراز


ویژه‌برنامه‌های هفته‌ی پژوهش و فناوری در استان فارس و دانشگاه شیراز در سال ۱۴۰۳، ازسوی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز اعلام شد.

به‌گزارش روابط عمومی دانشگاه شیراز، نشست خبری هفته‌ی پژوهش و فناوری، باهدف معرفی ویژه‌برنامه‌های هفته‌ی پژوهش در استان فارس و دانشگاه شیراز و گزارشی از دستاوردهای پژوهشی دانشگاه در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ با حضور معاون پژوهشی دانشگاه و تعدادی از مدیران پژوهشی و جمعی از اصحاب رسانه‌ی استان فارس برگزار شد.

دکتر علی حفیظی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز و دبیر جشنواره برگزیدگان پژوهش و فناوری استان فارس، در این نشست که روز دوشنبه ۱۲ آذرماه، در تالار دکتر مصطفوی دانشگاه شیراز ترتیب یافت، خبر داد: هفتۀ پژوهش و فناوری ۱۴۰۳ با شعار «پژوهش و فناوری پیشران جهش تولید و مشارکت مردم»، در قالب ۱۰ جشنواره در استان فارس برگزار می‌شود.

وی اعلام کرد: نمایشگاه پژوهش و فناوری استان فارس، از ۱۹ تا ۲۱ در مجتمع فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز و آیین تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری استان استان فارس ۲۱ آذرماه در تالار شهید دستغیب برگزار خواهد شد.

جایگاه ممتاز دانشگاه شیراز در رتبه‌بندی‌های معتبر بین‌المللی

دکتر علی حفیظی، در جمع اصحاب رسانه به رتبه‌های اخیر دانشگاه براساس نظام‌های رتبه‌بندی معتبر جهانی اشاره کرد و گفت: دانشگاه شیراز موفق شده است در رتبه‌بندی علوم میان‌رشته‌ای تایمز 2025، در رتبۀ 132 جهانی قرار گیرد. همچنین رتبۀ دوم ملی را در در میان 24 دانشگاه کشور کسب کرده است.

وی ادامه داد: در نظام رتبه‌بندی شانگهای در سال 2024، دانشگاه شیراز موفق شده است در 8 حوزۀ موضوعی، در میان 500 دانشگاه برتر جهان قرار گیرد. در این میان،  بالاترین رتبۀ جهانی دانشگاه به حوزه‌های «مهندسی عمران» و «علوم دامپزشکی» (رتبه 150-101) و حوزه‌های «مهندسی مکانیک» و « علوم و فناوری دستگاه‌ها» (رتبه 200-151) تعلق دارد. همچنین دانشگاه شیراز در حوزۀ موضوعی «مهندسی مکانیک» رتبۀ نخست ملی را در میان 10 دانشگاه کشور و در حوزۀ موضوعی «علوم دامپزشکی» عنوان نخست ملی را در میان 4 دانشگاه کشور حاضر در این رتبه‌بندی، به دست آورده است.

معاون پژوهشی دانشگاه شیراز افزود: براساس نتایج منتشر شده رتبه‌بندی موضوعی کیو.اس 2024، دانشگاه شیراز موفق به کسب رتبه در 3 ردۀ موضوعی شده است که بهترین رتبه در مهندسی نفت است (100-51) و جزۀ صد دانشگاه برتر جهان در این حوزه قرار گرفته است. همچنین، بنابه آخرین نتایج سامانۀ رتبه‌بندی کیو.اس پایداری (QS Sustainability Rankings 2025) دانشگاه شیراز رتبۀ 857 جهانی، 251 آسیا و اول ملی را کسب کرده است.

وی یادآور شد: در گزارش اخیر رتبه‌بندی تایمز از دانشگاه‌های آسیایی (2024)، دانشگاه شیراز موفق شده است رتبۀ خود را از 300-251 در سال 2023 به رتبۀ 160 در سال 2024 ارتقاء دهد و بدین‌ترتیب، در زمرۀ 200 دانشگاه برتر آسیا قرار گیرد. همچنین، براساس آخرین نتایج منتشرشده نظام رتبه‌بندی QS با عنوان رتبه‌بندی جهانی کیو.اس 2025، دانشگاه شیراز در میان 9 دانشگاه ایرانی راه‌یافته به این رتبه‌بندی در رتبه‌ی 700-691  جهانی قرار گرفته است.

معاون پژوهشی دانشگاه شیراز یادآوری کرد: در سال 1403، پنجاه نفر از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه شیراز در فهرست پراستنادترین پژوهشگران 2%برتر جهان و 18عضو هیئت‌علمی دانشگاه شیراز در فهرست پراستنادترین محققان 1%برتر جهان قرارگرفته‌اند که در این میان ایشان، دکتر احمد عریان، استاد پاتولوژی دارای رتبه 6 دنیا در حوزه دامپزشکی و دکتر حمیدرضا پورقاسمی، استاد علوم و مهندسی خاک دارای رتبه 14 دنیا در حوزه کشاورزی شده‌اند.

افزایش ۱۸۰درصدی گرنت پژوهشی سالانه اعضای هیئت‌علمی

دکتر حفیظی در ادامه به برخی از اقدامات پژوهشی دانشگاه شیراز در سال گذشته اشاره کرد و گفت: هرساله به اعضای هیئت‌علمی دانشگاه براساس برون‌دادهای پژوهشی سال گذشته، در تمامی حوزه‌ها همانند انتشار مقاله و کتاب، فناوری و ارتباط با صنعت و نوآوری و کارآفرینی، گرنت پژوهشی تخصیص می‌دهد که امسال، شاهد افزایش 180درصدی این گرنت نسبت به دوسال گذشته بوده‌ایم.

وی به دیگر گرنت‌های پژوهشی نیز پرداخت و توضیح داد: گرنت تشویقی دانشمندان پراستناد هم در نظر گرفته شده که به 51نفر از دانشمندان پراستناد 1% و 2% دانشگاه پرداخت می‌شود. گرنت استادان تازه استخدام‌شده هم که با هدف حمایت از اساتیدی که به‌تازگی جذب دانشگاه شیراز شده‌اند، پرداخت می‌شود. این گرنت با افزایش قابل ملاحظه نسبت به سال‌های گذشته پرداخت می‌شود، به‌نحوی که شاهد افزایش 150درصدی این گرنت از سال 1400 تا سال 1403 بوده‌ایم. تخصیص گرنت تحصیلات تکمیلی هم که در دانشگاه شیراز از دیرباز علاوه‌بر وابستگی به مقطع تحصیلی، به نوع پژوهش همانند نظری، نیمه تجربی و تجربی و نوع رشته وابسته بوده است، مبلغ و نوع محاسبه‌ی آن، برای سال‌های طولانی علی‌رغم تورم در کشور ثابت مانده بود، اما با توجه به شرایط تورمی کشور و افزایش هزینۀ تأمین مواد و ملزومات پژوهشی، برای جبران بخشی از این افزایش، مبلغ این گرنت در هریک از سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل با افزایش دوبرابری همراه شد. در سال جاری نیز ضمن به‌روزرسانی روش محاسبه و اختصاص گرنت با هدف تطابق با نیازهای روزآمد جامعه و اهداف کلان دانشگاه، این افزایش به میزان ۱.۵تا ۱۰برابر به‌صورت هدفمند مجددا اعمال شد. در روش محاسبه جدید، علاوه‌بر تجدیدنظر در معیارهای قبلی با هدف توزیع عادلانه اعتبارات پژوهشی، هم‌راستایی پژوهش با نیازها و اولویت های کشور و استان فارس نیز مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

اعزام ده‌نفر از اعضای هیئت‌علمی با کمک‌هزینه فرصت مطالعاتی بلندمدت

معاون پژوهشی دانشگاه شیراز خبر داد: در سال 1403-1402 خرید و تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی به‌صورت مشارکت معاونت پژوهشی و گرنت اساتید 60-40، با سهم مشارکت معاونت پژوهشی به مبلغ 170میلیارد ریال صورت گرفته است. همچنین به‌منظور حمایت از پژوهش‌هایی که با مواد مصرفی آزمایشگاهی سروکار دارند، کمک‌هزینه خرید مواد مصرفی آزمایشگاهی به‌ازای هر متقاضی پرداخت گردید.

به‌گفته‌ی این مقام مسؤول، با توجه به لزوم دسترسی اعضای هیئت‌علمی به کتاب و پایگاه‌های اطلاعاتی موردنیاز، برای اولین‌بار کمک‌هزینه خرید کتاب، وسایل آموزشی و کمک آموزشی و پایگاه‌های اطلاعاتی برای رشته‌های نظری پرداخت گردیده است.

وی از پرداخت کمک‌هزینه  شرکت در کنفرانس‌های خارجی به اعضای هسئت‌علمی و کمک‌هزینه فرصت مطالعاتی بلندمدت اعضای هیئت‌علمی نیز خبر داد و اعلام کرد: فرصت مطالعاتی بلندمدت اعضا هیات علمی که در چند سال گذشته بدون حمایت ویژه دانشگاه صورت می‌پذیرفت، اما در سال جاری مجدد مورد حمایت دانشگاه قرار خواهد گرفت و 10 نفر از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه برای اعزام مشخص شده‌اند.

برگزاری نمایشگاه پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری باعنوان «آغاز یک پایان»

دکتر حفیظی از برگزاری رویداد «آغاز یک پایان» که عنوان نمایشگاه پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری دانشجویان دانشکدۀ مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز است خبر داد و گفت:  این رویداد باتوجه به اینکه پایان‌نامه‌های دانشجویی، به‌عنوان پایان‌بخش فصلی از دوران تحصیلی دانشجویان، می‌تواند نقطه‌ی آغازی برای همکاری‌ دانشگاه و صنعت و سرآغازی برای بهره‌برداری صنعت و صنعتگران باشد؛ «آغاز یک پایان» نام گرفته است و ازجمله اهداف برپایی این نمایشگاه، می‌توان به پویاسازی ارتباط دانشگاه و صنعت، افزایش انگیزه و نشاط و پویایی علمی دانشجویان، گره‌گشایی از مشکلات صنایع و کمک به ارتقای سطح فناوری و همین‌طور کمک به ایجاد اشتغال و جذب دانشجویان متخصص در صنعت اشاره کرد. وی ادامه داد: همچنین، این نمایشگاه می‌تواند در محیط دانشگاه، به‌ویژه در دانشکدۀ مهندسی شیمی، نفت و گاز، به معرفی هرچه بیش‌تر و شایسته‌‌تر اعضای هیأت‌علمی و دانشجویان گرامی و حوزه‌‌های تخصصی فعالیت ایشان کمک شایانی داشته باشد و بستر شکل‌گیری همکاری‌های تحقیقاتی را فراهم آورد.

معاون پژوهشی دانشگاه شیراز اظهار کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در حوزه‌ی پژوهش و فناوری دانشگاها، قرار است پژوهش‌ها به سوی مطالعات نیازمحور جهت‌دهی شود و ضمن حفظ مرجعیت علمی دانشگاه در کشور، استادان ترغیب شوند رساله‌های دکتری و پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد را که شمارشان در یک‌سال به حدود ۱۶۰۰مورد می‌رسد، به‌سوی مسائل و نیازهای جامعه و صنعت هدایت کنند تا برون‌داد بیشتری داشته باشد؛ یعنی علاوه‌بر پژوهش و مطالعه در مرزهای علم، به سوی رفع نیازهای جامعه و صنعت حرکت کنند.

در ادامه‌ی این نشست نیز مدیران پژوهشی دانشگاه شیراز: دکتر حسین محمدی، مدیر امور سرمایه‌گذاری و بازاریابی پژوهشی و مدیر اجرایی هفته پژوهش؛ دکتر بهرام همتی‌نژاد، مدیر امور پژوهشی؛ دکتر هاجر ستوده، مدیر دفتر علم‌سنجی؛ دکتر مهدی اسکروچی، مدیر امور فناوری و طرح‌های کاربردی و دکتر سجاد تقوایی، مدیر نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز در این نشست، به بیان تکمیلی دستاوردهای پژوهشی دانشگاه در حوزه‌های مختلف پرداختند.

گزارش تصویری

آدرس کوتاه :

آخرین اخبار

سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) تسلیت باد
سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) تسلیت باد
فرارسیدن سالروز شهادت ام ابیها، حضرت فاطمه زهرا (س) بر عموم مسلمانان جهان تسلیت باد. ایام فاطمیه، روزهای حزن اهل بیت (ع) در مصیبت مادر رسالت و همسر ولایت حضرت فاطمه زهرا (س) است. دهه‌ی فاطمیه روزهای غمبار سوگواری بر شهادت بزرگ‌بانویی است که معیار...
انعقاد تفاهم‌نامۀ همکاری چهارجانبه دانشگاه شیراز، شرکت شهرک‌های صنعتی فارس، خانه صنعت معدن و تجارت و انجمن صنفی کارفرمایی مهندسان مشاور استان فارس
انعقاد تفاهم‌نامۀ همکاری چهارجانبه دانشگاه شیراز، شرکت شهرک‌های صنعتی فارس، خانه صنعت معدن و تجارت و انجمن صنفی کارفرمایی مهندسان مشاور استان فارس
تفاهم‌نامۀ همکاری چهارجانبۀ دانشگاه شیراز با شرکت شهرک‌های صنعتی فارس، خانه صنعت معدن و تجارت و انجمن صنفی کارفرمایی مهندسان مشاور استان فارس منعقد شد. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، طی مراسمی با حضور دکتر علی حفیظی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه...
اعلام ویژه‌برنامه‌های هفته پژوهش ۱۴۰۳ و دستاوردهای پژوهشی دانشگاه شیراز
اعلام ویژه‌برنامه‌های هفته پژوهش ۱۴۰۳ و دستاوردهای پژوهشی دانشگاه شیراز
ویژه‌برنامه‌های هفته‌ی پژوهش و فناوری در استان فارس و دانشگاه شیراز در سال ۱۴۰۳، ازسوی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز اعلام شد. به‌گزارش روابط عمومی دانشگاه شیراز، نشست خبری هفته‌ی پژوهش و فناوری، باهدف معرفی ویژه‌برنامه‌های هفته‌ی پژوهش در استان...
گروه‌های تحقیقاتی روسی-ایرانی در دانشگاه معدن سنت پترزبورگ چه کاری انجام می‌دهند؟
گروه‌های تحقیقاتی روسی-ایرانی در دانشگاه معدن سنت پترزبورگ چه کاری انجام می‌دهند؟
در اواخر ژانویه ۲۰۲۴، هیئتی بلندپایه از دانشگاه معدن سنت پترزبورگ، به دعوت دانشگاه شیراز، یک هفتۀ کاری را در پایتخت فرهنگی ایران اسلامی، شیراز، سپری کردند. مدیران، دانشمندان و استادان جوان این هیئت، به‌طور دقیق روش‌شناسی سیستم آموزشی ایران و جنبه‌های...
اعلام نتایج مسابقه عکاسی «تصویر ماندگار» در آبان‌ماه 1403 و نمایشگاه پنجره
اعلام نتایج مسابقه عکاسی «تصویر ماندگار» در آبان‌ماه 1403 و نمایشگاه پنجره
اعلام نتایج مسابقه عکاسی «تصویر ماندگار» در آبان‌ماه و نمایشگاه پنجره به‌گزارش روابط عمومی دانشگاه شیراز، نتیجه ارزیابی آثار دومین دور از مسابقه عکاسی «تصویر ماندگار؛ عکس برگزیده ماه و سال دانشگاه شیراز» مربوط به آبان‌ماه، با موضوع محوری «کتاب و...
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) و دانشگاه شیراز
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) و دانشگاه شیراز
تفاهم‌نامه همکاری قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) و دانشگاه شیراز باهدف بهره‌گیری از ظرفیت‌های تخصصی دانشجویان منعقد شد. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، در نشستی با حضور هیئت‌رئیسه دانشگاه، معاون منابع انسانی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) و...
بازدید رئیس شورای شهر و شهردار شیراز از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز
بازدید رئیس شورای شهر و شهردار شیراز از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز
رئیس شورای شهر و شهردار شیراز از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز بازدید کردند. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، دکتر سیدابراهیم حسینی، رئیس شورای شهر و دکتر محمدحسن اسدی، شهردار شیراز به‌منظور بررسی ظرفیت‌ها و امکانات دانشکده حقوق و علوم...
جلسه آشنایی نودانشجویان با مقررات آموزشی دانشگاه شیراز
جلسه آشنایی نودانشجویان با مقررات آموزشی دانشگاه شیراز
به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، جلسه آشنایی با مقررات آموزشی و تحصیلات تکمیلی ویژه‌ی دانشجویان ورودی جدید دانشگاه، در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی برگزار شد. این جلسه که به‌همت معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز ترتیب...
اردوی راهیان پیشرفت به سازمان صنایع دریایی و پارک علم و فناوری صدرا
اردوی راهیان پیشرفت به سازمان صنایع دریایی و پارک علم و فناوری صدرا
اردوی یک‌روزۀ راهیان پیشرفت، ویژۀ دانشجویان دانشگاه شیراز، با بازدید از سازمان صنایع دریایی «گروه صنایع شهید صفایی» و پارک علم و فناوری صدرا ترتیب یافت. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، در راستای آشنایی دانشجویان برتر و ممتاز کشوری در زمینه‌ی...
بازدید اعضای هیئت‌‌علمی دانشگاه شیراز از شرکت پالایش نفت شیراز
بازدید اعضای هیئت‌‌علمی دانشگاه شیراز از شرکت پالایش نفت شیراز
اعضای هیئت‌‌علمی حوزه علوم انسانی دانشگاه شیراز از شرکت پالایش نفت شیراز بازدید کردند. به‌گزارش روابط عمومی دانشگاه شیراز، بازدید و نشست مشترک دانشگاه شیراز و شرکت پالایش نفت شیراز باهدف ارتباط هرچه بیش‌تر و بررسی زمینه‌های همکاری مشترک علمی و...
کسب رتبۀ ۲ ملی و ۱۳۲ جهانی دانشگاه شیراز در رتبه‌بندی علوم میان‌رشته‌ای تایمز ۲۰۲5
کسب رتبۀ ۲ ملی و ۱۳۲ جهانی دانشگاه شیراز در رتبه‌بندی علوم میان‌رشته‌ای تایمز ۲۰۲5
دانشگاه شیراز رتبۀ دوم ملی و ۱۳۲ جهانی را در رتبه‌بندی علوم میان‌رشته‌ای تایمز ۲۰۲5، به خود اختصاص داده است. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، به نقل ‌از دفتر علم‌سنجی معاونت پژوهش و فناوری، رتبه‌بندی تایمز برای نخستین‌بار در جهان، اقدام به...
شهادت مهندس علی الحسن، دانش‌آموخته دانشگاه شیراز در لبنان
شهادت مهندس علی الحسن، دانش‌آموخته دانشگاه شیراز در لبنان
مهندس علی الحسن، دانش‌آموخته‌ کارشناسی مهندسی عمران دانشگاه شیراز (فارغ‌التحصیل ۱۴۰۰) در لبنان به شهادت رسید. روابط‌عمومی دانشگاه شیراز با صدور پیامی ضمن محکوم‌کردن اقدامات جنایتکارانه رژیم غاصب صهیونیستی، شهادت مظلومانه مهندس علی الحسن به همراه...