دومین مدرسه ملی سردبیری بهمیزبانی دانشگاه شیراز برگزار شد.
بهگزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، اداره انتشارات معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز با همکاری کمیسیون نشریات و دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دومین مدرسه ملی سردبیری را با هدف ارتقای سطح کیفی و تخصصی سردبیران و مدیران اجرایی مجلات علمی و اساتید علاقهمند برگزار کرد.
این دوره که ویژهی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی منطقه ۷ کشور و دانشگاه علوم پزشکی شیراز ترتیب یافت؛ با حضور ۱۶۰نفر از سردبیران، مدیران اجرایی مجلات علمی، اعضای هیئتعلمی علاقهمند و کارشناسان نشریات در تالار دکتر مصطفوی دانشگاه شیراز و همزمان بهصورت برخط (در بستر ادوبی کانکت)، در قالب یک کارگاه یکروزه برگزار شد.
در این دوره، مباحث و موضوعات متنوعی ازجمله اصول و مبانی نشر علمی، نمایهسازی و شاخصهای ارزیابی مجلات، اخلاق انتشار و نحوه تشخیص و پیشگیری از سرقت علمی، الگوهای موفق بینالمللی در نشر مجلات علمی، اطلاعاتی معتبر به شرکتکنندگان ارائه شد. همچنین، شرکتکنندگان توانستند بهطور عملی به بررسی و تمرین انواع داوریها در مجلات، افزایش استنادپذیری مقالات و ارتقای مشاهدهپذیری نشریات بپردازند. این دوره که با دعوت از مسؤولان و متخصصان این حوزه برگزار شد، تجربهای عملی و مفید برای شرکتکنندگان فراهم آورد.
دکتر صمد نژادابراهیمی، مدیرکل دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در این کارگاه ضمن بیان سیاستهای کمیسیون نشریات، به معرفی دستاوردهای کشور در عرصه مجلات علمی پرداخت. دکتر مرتضی طاهری، معاون دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری پژوهشی وزارت عتف و مشاور نمایهسازی نیز اصول و مبانی نمایهسازی مجلات علمی (روندهای نوظهور) را بیان کرد و در بخش دوم سخنان خود به چگونگی اثربخشی علم و ارتقای نشریات پرداخت. همچنین دکتر پیام کبیری، بهعنوان مشاور و متخصص نمایهسازی نشریات علمی در این دوره به آموزش انواع داوریها در مجلات و مزایا و معایب آنها پرداخت. ارتقای مشاهدهپذیری و استنادپذیری مقالات علمی، تشخیص انواع سرقتعلمی و اقدامات موردنیاز در این زمینه و مبحث هوش مصنوعی و کارکرد آن در مجلات علمی، از دیگر مباحث مطرحشده در سخنرانی این استاد دانشگاه بود.
همچنین در آیین گشایش این کارگاه، دکتر شکراله خاکرند، رئیس اداره انتشارات دانشگاه شیراز و دکتر علی حفیظی، معاون پژوهشی دانشگاه شیراز در جایگاه میزبانان جلسه، ضمن خوشامدگویی، به معرفی وضعیت مجلات علمی دانشگاه شیراز پرداختند.
بهگفتهی دکتر خاکرند، دانشگاه شیراز درحال حاضر صاحبامتیاز ۲4 نشریهی علمی است که از این تعداد 12مجله به زبان فارسی و ۱۱مجله به زبان انگلیسی و 1 مجله به زبان عربی منتشر میشود.
رئیس اداره انتشارات دانشگاه شیراز گفت: تمامی نشریات دانشگاه در سامانهی ارزیابی نشریات ثبت شده و مورد ارزیابی قرارگرفته است که براساس نتایج اعلام شده، ۶ مجله دارای رتبهی «بینالمللی»، 6 مجله دارای رتبهی «الف» و 7 مجله دارای رتبهی «ب» هستند.
گفتنی است، عصر همانروز نیز نشستی با حضور رئیس اداره انتشارات دانشگاه شیراز، دکتر مرتضی طاهری، دکتر پیام کبیری و سردبیران نشریات علمی علوم انسانی بهمنظور کمک به ارتقاء مجلات و نمایهسازی آنها برگزار شد.