« Back

آیین پایانی و معرفی برگزیدگان جشنواره استارتاپی ملی حرفه سبز

آیین پایانی و معرفی برگزیدگان جشنواره استارتاپی ملی حرفه سبز


آیین پایانی نخستین جشنوارۀ استارتاپ ملی حرفۀ سبز با معرفی برگزیدگان این دوره از جشنواره در دانشگاه شیراز برگزار شد.

اختتامیه‌ی جشنوارۀ استارتاپ ملی حرفۀ سبز با حضور معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور، معاون پژوهش و فناوری و برخی از مدیران پژوهشی دانشگاه شیراز، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست فارس، نمایندگان سازمان‌هایی همچون مسئولان مرکز تحقیقات جهادکشاورزی، سازمان آب منطقه‌ای، مجریان جشنواره و جمعی از اساتید، دانشجویان و شرکت‌کنندگان در جشنوارۀ حرفه سبز به‌صورت حضوری در تالار دکتر مصطفوی دانشگاه شیراز و همچنین به‌صورت زنده در فضای مجازی برگزار شد.

دکتر سیدفخرالدین افضلی، عضو هیأت‌علمی دانشگاه شیراز و مجری برگزاری این رویداد طی گزارشی تحلیلی و مبسوط هدف از برگزاری جشنواره را آمیخته‌شدن فضای کسب‌وکار  با آموزه‌ها و فرهنگ صحیح محیط‌زیستی برشمرد و گفت: جشنواره‌ی استارت‌آپی ملی حرفه‌ی سبز در سه بخش مختلف برگزار شده که عبارتست از: بخش اصلی منتورینگ و رقابت تیم‌های استارتاپی، بخش کارگاه‌های کسب‌وکار و بخش کارگاه‌های محیط‌زیستی باعنوان شبانگاه‌های داغ محیط‌زیست.

وی افزود: محورها و حوزه‌های مختلف محیط‌زیستی به‌منظور حضور علاقه‌مندان در کارگاه‌های تخصصی استارت‌آپی تعیین شد و در معرض اطلاع مخاطبان قرار گرفت که حدود ۶۳ ایده از سراسر کشور در دبیرخانه‌ی جشنواره دریافت شد و از این تعداد، ۲۵ ایده انتخاب و ۹ ایده به‌عنوان ایده‌های برتر انتخاب شدند. جایزه 15 میلیون تومانی به سه ایده نخست و ارائه‌ی تسهیلات به تیم‌های برتر ازجمله حمایت‌های جشنواره از ایده‌های برتر است.

دکتر افضلی ضمن بیان آمار عددی و تحلیلی از جزئیات برنامه‌های اجراشده همچون محورهای استارتاپ و سخنرانی‌ها و تنوع ایده‌های دریافتی بیان کرد: در بخش شبانگاه داغ که یکی از بخش‌های جالب توجه و پرمخاطب بود، بیش از 50 نفر از اساتید، محققان و صاحب‌نظران از سراسر کشور با بیش از 5هزار مخاطب ثبت شده، مهم‌ترین و جدیدترین مسائل محیط‌زیستی کشور در حوزه‌های مهم طی دوماه برگزاری شبانگاه  را به‌طور تعاملی و دوطرفه با مخاطبان مورد بحث و بررسی قراردادند.

وی ادامه داد: برای مخاطبان نیز جوایزی غیرنقدی تدارک دیده شده است که به آن‌ها اختصاص خواهد یافت.

این مقام مسؤول، توجه بیشتر برخی نهادهای مرتبط ازجمله صندوق ملی محیط زیست از اینگونه رویدادها را خواستار شد.

دکتر محمدهادی صادقی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز  نیز در این آیین، ضمن سپاسگزاری از برگزارکنندگان این رویداد، استمرار چنین برنامه‌هایی میان محیط‌زیست و دانشگاه شیراز را بسیار ارزشمند دانست و از اجرای این رویداد استارت‌آپی که باحمایت اداره کل حفاظت محیط‌زیست فارس برگزار شده بود، ابراز خرسندی کرد و گفت: دانشگاه شیراز آمادگی هرگونه همکاری با سازمان حفاظت محیط‌زیست را دارد.

 

توانمندسازی جوامع محلی  و ایجاد کسب‌وکارهای جدید مستلزم ارائه ایده‌ها نو

دکتر نورالله مرادی؛ معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌زیست کشور در این مراسم ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این رویداد ارزشمند گفت: جهان جدید جهانی آکنده از معضلات محیط‌زیستی است؛ خوشبختانه عمده‌ی مباحث و معضلات و مشکلات محیط‌زیستی موجود امروز در بخش ویژه‌برنامه‌های شبانگاه داغ محیط‌زیستی این جشنواره مطرح شده است که این نگاه بسیار ارزشمند بود.

وی عنوان کرد: با توجه به این پیچیدگی‌ها طبیعتا نیاز اکنون جهان و کشور ما این است که  راه‌حل‌های مناسب برای برون‌رفت از این وضعیت به‌ویژه در حوزه‌ی محیط‌زیست داشته باشیم. یکی از راهکارهای برون‌رفت از این وضعیت بهره‌گیری از دانش جدید، فناوری‌های نوین و حوزه‌های مختلف دانشی است که کمک می‌کنند تا بتوانیم بخشی از بار عظیمی از این معضلات را که بر طبیعت و محیط‌زیست تحمیل کرده‌ایم، کاهش دهیم.

دکتر مرادی همچنین ابراز داشت: رویدادی که شاهد آن بودیم، رویدادی است که زمینه‌های مناسبی برای گسترش این نگاه در بین مسؤولین و مدیران اجرایی فراهم کرده است. همه ما باید تلاش کنیم از ظرفیت‌های علمی و اجرایی کارآفرینان و طراحان کسب‌وکارهای علمی، کسب‌وکارهای دوستدار محیط‌زیست و زیست سبز استفاده و آنان را حمایت کنیم.

 معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌زیست درخصوص توانمندسازی جوامع محلی افزود: توانمندسازی جوامع محلی  و ایجاد کسب‌وکارهای جدید پدید نمی‌آید مگر با خلق ایده‌های جدید و ما باید بتوانیم به جوامع محلی آموزش بدهیم و برای رسیدن به بهره‌برداری خردمندانه از منابع موجود باید احتیاط و بحث انگیزشی مناسب را به جامعه مخاطب ارائه داد. در هر صورت از طریق روش‌های مختلف محیط‌زیستی بحث سوشیال مارکتینگ و بحث‌های بازیاریابی اجتماعی را دستمایه‌ی کار خود قرار دهیم و با این نگاه برای حوزه‌های مختلف محیط‌زیست برنامه ریزی کنیم تا مشارکت مردم را افزایش دهیم.

دکتر مرادی گفت: اعتقاد دارم که  استارت‌آپ‌ها بخش مهمی است برای اینکه بتوانیم بخشی از بار اضافه‌ای که بر اکوسیستم تحمیل کرده‌ایم و بار اضافی که بر استخراج و بهره‌برداری از منابع زیستی وارد کرده‌ایم را کم کنیم.

حمایت از ایده‌های خلاقانه در حوزه محیط‌زیست

وی درخصوص تعامل سازمان محیط‌زیست با دانشگاه‌ها اظهار کرد: سازمان محیط‌زیست مخصوصا در دوره‌ی جدید اعتقاد راسخ دارد که راه برای همه‌ی ایده‌های جدید که می‌توانند زمینه‌ساز احیاء، اعتلا و حفظ محیط‌زیست باشند، باز است. دوستان با نگاه حل معضلات محیط‌زیست فضای تعامل را با سازمان حفاظت محیط‌زیست باز کنند. دانشگاه می‌تواند معضلات محیط‌زیستی را احصا کنند و در حل مشکل کمک کنند. ما اعتقاد داریم هرکدام از  دانشگاه‌های استان می‌توانند با ارائه‌ی طرح‌ها و راهکارهایی، مباحث محیط‌زیستی را حل کنند و بارها به این نکته تأکید کرده‌ایم. همچنین می‌توانیم کنسرسیوم دانشگاه‌های استان را ایجاد و در این کنسرسیوم این خرد جمعی را که در کل استان هست، تجمیع کرده و فرایندهای مهم را برای حل معضلات و برون‌رفت از مشکلات حوزه‌ی آب و تالاب رفع کرد.

 معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌زیست کشور اظهار داشت: سازمان محیط‌زیست آمادگی این را دارد که پیشنهادات دانشگاه را محقق کند و طی یک نشست مشترک هم‌اندیشی طراحی کند. اگر کنسرسیوم تشکیل شود با همراهی محیط‌زیست و همین‌طور کمک‌های سازمان می‌شود مرکز نوآوری را راه‌اندازی کرد. صندوق ملی محیط‌زیست اساسنامه خاص خود را دارد همکاری لازم را انجام می دهد، ما از شرکت های دانش‌بنیان حمایت می‌کنیم و زمینه‌ی این ارتباط فراهم می‌شود تا همه‌ی ما دست در دست هم با طراحی ایده‌های مناسب فشار را از روی محیط‌زیست و منابع طبیعی  برداریم و با ایده‌های خلاقانه و فضاهای استارتآپی این کار انجام شود. از ایده‌های خوب حمایت ویژه‌ای خواهیم داشت و برگزاری این استارت‌آپ، اقدام ارزشمندی است که به همه‌ی کسانی‌که در این جشنواره شرکت کرده‌اند تبریک می‌گوییم.
  در ادامه‌ی این نشست نیز مهندس عطا پورشیرزاد؛ مدیرکل حفاظت محیط‌زیست فارس از تعامل محیط‌زیست و دانشگاه شیراز ابراز خرسندی کرده و بخش عظیمی از مشکلات محیط‌زیست و تالاب را برداشت آب از سد و چاه‌های غیرمجاز  بالادست خوانده که  باعث خشکی دریاچه شده است و در ادامه اظهار امیدواری کرد که دستگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه با محیط‌زیست تعامل داشته باشند تا مشکل تالاب‌ها حل شود.

وی افزود: ما به معنای واقعی مدیریت آب نداریم و امیدواریم با استفاده از ایده‌های استارتاپی بخشی از مشکلات تالاب را مرتفع کنیم.

در این مراسم، دکتر محمدزاده هابیلی و دکتر وزیرزاده از اعضای هیأت‌علمی دانشگاه شیراز نیز دقایقی به ارائه‌ی مباحث پیرامون مشکلات محیط‌زیستی استان فارس پرداختند.

همچنین دکتر گل‌آفرین زارع، مدیر روابط عمومی اداره‌کل محیط‌زیست به‌عنوان پیشنهاددهنده رویداد و نماینده اداره‌کل نماینده تام الاختیار محیط زیست در استارت آپ، درخصوص ایده‌ی استارتاپی و ارائه‌ی آن به دانشگاه توضیح داد: این ایده با توجه به شعار سال گذشته، تولید، پشتیبانی و مانع‌زدایی بوده طراحی شد و همچنین شعار  سال جاری را که تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین را محقق کرد.

وی گفت: توسعه‌ی پایدار یک کشور مستلزم رشد اقتصادی، کارآفرینی به‌همراه حفظ محیط زیست است.

در پایان، دکتر حسینی مشاور محیط زیستی استاندار فارس نیز ضمن بیان سخنانی در تمجید از کار تیمی انجام شده در اجرای این جشنواره، استقبال کارگروه محیط زیستی استانداری را از تیم‌های برتر جشنواره اعلام کرد.

گفتنی‌ست، این جشنواره علاوه‌بر کارفرمای اصلی یعنی اداره‌کل محیط‌زیست استان، دارای شورای سیاست‌گذاری متشکل از نهادهای خصوصی و دولتی استان، حامیان مالی و معنوی مختلفی بوده که به‌خصوص از مشارکت و حمایت پارک علم و فناوری استان، سازمان آب منطقه‌ای، مرکز نوآوری دانشگاه، کمیته اجرایی و دبیرخانه تالاب‌های استان تقدیر شد.

 مشروح موارد ازجمله مطالب و فیلم‌ سخنرانی‌ها در سایت رویداد به آدرس اینترنتی https://evand.com/events/green-shu/   برای علاقه‌مندان در دسترس قرار داده شده است.

 

حسن‌ختام این نشست، تقدیر از برگزیدگان نخستین جشنوارۀ استارتاپ ملی حرفۀ سبز و نمایش فیلم‌های کوتاه تهیه شده از ایده‌های برتر بود که اسامی آن‌ها بدین شرح است:

-ایده 1
علی رمضانی
فروگانیک (ساخت فرومون جنسی حشرات برای کنترل و مقابله با آفات گیاهی)

-ایده 2
پوریا قدیر
تثبیت سطحی خاک برای مقابله با پدیده گردوغبار

-ایده 3
فرشید اسکندری
استفاده از جاذب مزو پروس برای جذب و تثبیت شیرابه‌ها، مواد شیمیایی،عفونی و بیوشیمی خطرناک برای حفاظت از محیط زیست و آب‌های زیرزمینی

-ایده 4
هانیه نوذری
گردنبند موقعیت‌یاب حیوانات با قابلیت دریافت و ارسال اطلاعات، صدای محیط و گلوله

-ایده 5
محمدجواد سیاح‌پور
کاشت بابونه در سطح وسیع در روستاهای اطراف تالاب بین‌المللی پریشان به‌عنوان کشت کم‌آب‌بَر برای کاهش آب مصرفی کشاورزی درراستای پیشگیری از تخریب بیش‌تر تالاب و شروع روند احیای آن

-ایده 6
احسان شکوهمند
تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک توسط سیستم سطل زباله هوشمند با استفاده از اینترنت اشیا و الگوریتم‌های هوش مصنوعی

-ایده 7
محمدمهدی حاجتی
مولتی کود ارگانیک

-ایده 8
محمدحسین عبدی نسب
پرورش میل ورم به‌عنوان منبع پروتئین در جیره‌ دام، طیور زینتی و صنعتی و حیوانات اگزوتیک

-ایده 9
سروش سلیاری
صنایع سبز هوشمند (استفاده‌ی بهینه از پسماند صنایع لبنی)

برای مشاهده تصاویر بیشتر اینجا را کلیک کنید.

summary-address :

latest News

Statement of the Basij of Professors and Students of Shiraz University in Support of the Protests of American Universities against the Crimes of the Zionist Regime
Statement of the Basij of Professors and Students of Shiraz University in Support of the Protests of American Universities against the Crimes of the Zionist Regime
In the Name of Allah, the Vanquisher of the Tyrants Nearly seven months have passed since the beginning of the new season of crimes by the Zionist regime against the innocent people of Palestine. This oppressed nation, which has been under torture,...
Condolence on the Passing of Professor Hashem Sharqi, Distinguished Chemistry Professor at Shiraz University
Condolence on the Passing of Professor Hashem Sharqi, Distinguished Chemistry Professor at Shiraz University
With deep sorrow and regret, Professor Hashem Sharqi, a prominent and pioneering Chemistry professor at Shiraz University, passed away after an honorable life.
Reception of Over 400,000 Visitors at the Tourist Attractions of Shiraz University During Nowruz 1403
Reception of Over 400,000 Visitors at the Tourist Attractions of Shiraz University During Nowruz 1403
Dr. Parviz Rostamzadeh, the Administrative and Financial Deputy and the Acting Deputy of Planning and Development of Shiraz University, announced the extraordinary reception of Nowruz travelers at the tourist attractions of Shiraz University.
Licensing the First University Technology Faculty at Shiraz University
Licensing the First University Technology Faculty at Shiraz University
The Faculty (Village) of Agriculture and Veterinary Medicine at Shiraz University has successfully obtained a license from the Ministry of Science, Research, and Technology to operate as the country's first university technology village.
Shiraz University Faculty Member, the winner of Sacred Defense Book of the Year
Shiraz University Faculty Member, the winner of Sacred Defense Book of the Year
Dr. Gholamreza Kafi, a faculty member at Shiraz University, has been named the winner of the Sacred Defense Book of the Year award for the sixth time.
The final ceremony and announcement of the winners of the 8th Cultural and Artistic Memorial of the
The final ceremony and announcement of the winners of the 8th Cultural and Artistic Memorial of the "Boye Sibe Haram"
According to the public relations of Shiraz University, the final ceremony of the 8th cultural national, and international artistic memorial " Boye Sibe Haram ", focusing on the role of women in the Hosseini epic, especially for university students...
signing a Memorandum of Cooperation between Shiraz University and the Fund for Supporting Researchers and Technologists of the Country
signing a Memorandum of Cooperation between Shiraz University and the Fund for Supporting Researchers and Technologists of the Country
A memorandum of cooperation between Shiraz University and the Fund for Supporting Researchers and Technologists of the country has been signed.
Introducing the Sabbatical leave opportunities of three faculty members of Shiraz University as the selected Sabbatical program of the country's universities
Introducing the Sabbatical leave opportunities of three faculty members of Shiraz University as the selected Sabbatical program of the country's universities
According to the public relations office of Shiraz University, Sabbatical leave opportunities in society and industry for three faculty members of Shiraz University have been introduced as selected university Sabbatical opportunities in the year 1402...
The opening ceremony of the
The opening ceremony of the "Museum and Document Treasury" of the Central Library of Shiraz University
The collection of the "Museum and Document Treasury" of the Central Library and Archives of Shiraz University was inaugurated in the presence of the Minister of the Interior.
Shiraz University, the Top National University in the 11th National Growth Festival
Shiraz University, the Top National University in the 11th National Growth Festival
Shiraz University, in the 11th National Growth Festival, achieved ten different ranks and was introduced as the top national university.
Introducing a Shiraz University Faculty Member as an Outstanding Young Researcher in Mechanical Engineering in the Country
Introducing a Shiraz University Faculty Member as an Outstanding Young Researcher in Mechanical Engineering in the Country
Dr. Ismaeal Ghavanloo, an associate professor at the Faculty of Mechanical Engineering at Shiraz University, has been introduced as an outstanding young researcher in the field of Mechanical Engineering in the country.