افتتاح «مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز» با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور

افتتاح «مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز» با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور


آیین افتتاح رسمی «مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز» با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور برگزار شد.

مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز که با چشم‌انداز توسعه‌ی نوآوری در حوزه‌های مختلف علوم انسانی، ازجمله ادبیات، حقوق، اقتصاد، جامعه شناسی، روانشناسی، مدیریت، الهیات و فرهنگ ایجاد شده است؛ روز سه‌شنبه ۲2 تیرماه 1400، باحضور دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و جمعی از مسؤولان استان و دانشگاه شیراز افتتاح شد.

 

راه‌اندازی مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز، گامی درجهت ایجاد تحول در شهر

دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در این آیین با بیان اینکه: دانشگاه شیراز به سمتی در حال حرکت است که برنامه و طرح‌های آن جزئی از جامعه شود؛ افزود: دانشگاه برای تغییر جامعه باید تلاش کند و از هر اقدامی که دانشگاه شیراز برای تغییر و بهبود جامعه انجام دهد مورد حمایت ما قرار خواهد گرفت.

وی با تأکید بر اینکه در زمینه‌ی پژوهش باید جامعه و نیازهای آن را محور قرار دهیم و نوآوری با پول دولتی اتفاق نمی‌افتد، گفت: نوآوری کار بخش خصوصی و جوانان است که شبانه‌روز روی پروژه‌هایشان کار می‌کنند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به راه‌اندازی مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز، این کار را گامی در جهت ایجاد تحول در شهر توصیف کرد و تصریح کرد: هر کمکی که نیاز باشد به دانشگاه شیراز برای تأثیرگذاری در حوزه اقتصاد، اجتماعی و فرهنگی انجام خواهیم داد.

دکتر ستاری با بیان اینکه در جاهایی اشتباه کار کردیم، حتی در پژوهش هم چنین است، افزود: چرا این همه پژوهشکده داریم؛ اما چیزی از آن‌ها بیرون نمی‌آید ولی یک شرکت و مؤسسه‌ی دانش‌بنیان می‌تواند واکسن تولید کند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه جامعه برای حل خود نیاز به محصول دارد، گفت: پارک‌های علم و فناوری موفق هستند که نسبت سرمایه‌گذاری دولتی به خصوصی در آن‌ها یک به ده باشد و در این صورت می‌توان گفت که این پارک موفق است.

وی با تأکید بر اینکه احتیاج به پلتفروم‌هایی داریم که موجب شود سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به کمک پژوهش بیاید، گفت: باید عدد قابل توجهی از درآمدهای دانشگاه‌ها، از محل فروش تکنولوژی با صنعت و بخش خصوصی باشد.

دکتر ستاری با تأکید بر اینکه اگر می‌خواهیم در اقتصاد دانش‌بنیان به جایی برسیم باید دید که چه شرکت‌هایی در حوزه‌ی تکنولوژی داریم و این مهم را مدنظر داشته باشیم که پایه‌ی همه شرکت‌ها و مؤسسات دانشگاه است، گفت: برای این کار احتیاج به یک زیست‌بوم و ساختار جدیدی داریم که نمونه‌های موفق آن را در تعدادی از دانشگاه‌های کشور امروز شاهد هستیم.

گفتنی‌ست معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، روز سه‌شنبه ۲۲ تیرماه، با هدف افتتاح و بازدید از مراکز نوآوری فعال در دانشگاه‌های شیراز، علوم پزشکی و صنعتی شیراز، پارک علم و فناوری و کارخانه نوآوری وارد شیراز شد و در بدو ورود به شیراز، مورد استقبال مسؤولان فارس قرار گرفت.

دکتر ستاری با حضور در دانشگاه صنعتی شیراز، مرکز نوآوری این دانشگاه را افتتاح و از تیم‌های مستقر و نمایشگاه محصولات فناورانه بازدید کرد. رونمایی از محصولات دانش‌بنیان حوزه‌ی سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شیراز و بازدید از پارک علم و فناوری فارس از دیگر برنامه‌های معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در این سفر یک‌روزه بود. 

در پایان نیز، دکتر ستاری باحضور در دانشگاه شیراز از مجموعه‌ی پردیس نوآوری و فناوری این دانشگاه و نمایشگاه محصولات فناورانه‌ی آن بازدید کرد و پس از افتتاح مرکز نوآوری علوم انسانی دانشگاه به مجموعه‌ی هاب شیراز (شتاب‌دهنده‌ی مشترک دانشگاه شیراز و همراه اول) در طبقه‌ی هشتم ساختمان مدیریت دانشگاه شیراز سر زد.

 

رشد و پیشرفت استان از همسویی دانشگاه و جامعه محقق می‌شود

دکتر عنایت الله رحیمی، استاندار فارس نیز در مراسم افتتاح رسمی مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز به کارنامه‌ی استان فارس اشاره کرد و گفت: در طول سال‌های اخیر از فرودگاه شیراز تا مراکز صنعتی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان همگی رشد داشته‌اند و به نتیجه رسیدن این مرکز نوآوری تخصصی گام مهمی در حوزه‌ی پیشرفت علمی استان است.

استاندار فارس افزود: در پارک علم و فناوری استان کارهای نوینی انجام گرفته که با شتاب‌گرفتن آن در توسعه‌ی تولید و توان داخلی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است به موفقیت بیشتری خواهیم رسید.

وی اضافه کرد: مجموعه‌ی علمی و پژوهشی استان فارس در سال‌های اخیر اقدامات خوبی انجام داده‌اند و از ابتدای سال 92 تاکنون شرکت‌های دانش‌بنیان متعددی شکل گرفته که مصداق این حرکت علمی در استان است.

دکتر رحیمی با ابراز خرسندی از اقدامات انجام‌گرفته در دانشگاه شیراز بیان کرد: اقدامات امروز در مرکز تخصصی نوآوری علوم انسانی دانشگاه شیراز، از منشأ خلاقیت که انسان است شروع شده و به سمت موارد دانش‌بنیان پیش خواهد رفت.

وی تصریح کرد: شیراز به‌عنوان قطب علمی جنوب کشور از گذشته‌های دور مورد توجه بوده و هرچه دانشگاه‌ها به مباحث جامعه نزدیک‌تر شوند، شاهد رشد بیشتر استان خواهیم بود و دانش‌آموختگان دانشگاهی می‌توانند به جامعه و رشد آن کمک قابل توجهی کنند.

 

ایجاد زیست‌بوم نوآوری در علوم انسانی؛ راهکار حل مشکلات

دکتر محمدمهدی آجیلیان، مدیر مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز نیز در حاشیه‌ی افتتاح این مرکز، با اشاره به ضرورت نوآوری در علوم انسانی-اجتماعی گفت: افزایش نیازهای جامعه به حضور مؤثرتر فعالان حوزه‌‌ی علوم انسانی، اجتماعی و مدیریتی و لزوم توجه به کارآفرینی و ارزش‌آفرینی در دانشگاه‌ها در این حوزه‌ از جمله‌ی این ضرورت‌هاست.

وی ضرورت توجه به اشتغال دانشجویان و دانش‌آموختگان، ضرورت توجه به نگاه‌های میان‌رشته‌ای برای انجام اقدامات مؤثر و جدی و ضرورت توجه به فناوری‌های نوین و نوآوری‌های عملیاتی و به‌کارگیری آن در کارکردهای سنتی  را در این عرصه ازدیگر ضرورت‌ها عنوان کرد.

دکتر آجیلیان بیان کرد: اکثر مشکلات کشور از جنس علوم اجتماعی- انسانی و اقتصادی است، حتی بخش اقتصادی آن از جنس علوم فنی نیست؛ یعنی ما در تولید مشکل نداریم، بلکه مشکل اصلی صنعت نیز از جنس مدیریتی و علوم انسانی است.

وی تصریح کرد: با وجود پیشرفت و توسعه‌ی بسیار زیاد کشور، مردم احساس خوبی ندارند و  استرس و افسردگی در جامعه بسیار شایع شده است. این نشان می‌دهد که ما به چیزی بیش‌از یک پژوهش نیاز داریم، ما به یک کنشگری جمعی، عالمانه و نوآورانه نیاز داریم.

مدیر مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز ادامه داد: یکی از راهکارها این است که یک زیست‌بوم نوآوری در علوم انسانی، اجتماعی و مدیریتی ایجاد کنیم؛ یعنی مسأله را خوب بشناسیم، سپس پژوهش کنیم و برایش راهکارهای عملیاتی و واقعی پیدا کنیم و  در آخر، این راهکارهای عملیاتی را در یک زیست‌بوم نوآوری تبدیل به نوآوری و کارآفرینی کنیم.

دکتر آجیلیان در ادامه به تشریح ابعاد زیست‌بوم نوآوری در علوم انسانی پرداخت و گفت: گام نخست، مفهوم‌سازی مناسب در این حوزه است؛ بدین معنی که پاسخ دهیم که نوآوری در علوم انسانی چیست؟ ارزش‌آفرینی در علوم انسانی، اجتماعی، مدیریتی به چه معناست؟ تجاری‌سازی در حوزه‌ علوم انسانی چیست؟

وی در تشریح دیگر ابعاد زیست‌بوم نوآوری در علوم انسانی به توسعه‌‌ی همکاری میان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی علوم انسانی؛ مراکز نوآوری، مراکز رشد و پارک‌ها؛ رویدادها و شتاب‌دهنده‌ها، ایجاد فضای نوآورانه با برگزاری رویدادها در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی به‌منظور رشد و گسترش نوآفرین‌های علوم انسانی اشاره کرد و گفت: شتاب‌دهنده‌ها امکان توسعه‌ی‌ کسب و کارها در مراحل اولیه را می‌دهند و در این زمینه احتیاج به تسهیلات ارزان و سرمایه‌گذاری جمعی داریم.

مدیر مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز همچنین در توصیف دیگر ابعاد زیست‌بوم نوآوری در علوم انسانی به نهادهای تأمین مالی و تأمین‌کننده‌های خدمات کسب‌وکار پرداخت و گفت: احتیاج به تسهیلات ارزان و سرمایه‌گذاری جمعی داریم و بایستی کسانی که می‌توانند، تیم‌هایی که تشکیل می‌شود را توانمندسازی کنند و خدمات مشاوره‌ای بدهند، تا آن‌ها بتوانند پیشرفت کنند.

وی با اشاره به استارت‌آپ‌ها و نوآفرین‌های این حوزه به‌عنوان دیگر ابعاد ریست‌بوم نوآوری در علوم انسانی به دستگاه حاکمیتی سیاست‌گذار و تسهیل‌گر نیز اشاره و تأکید کرد: باید حاکمیت به بهره‌مندی از این ظرفیت آگاه شود و دانش را در حوز‌ی‌ علوم انسانی، اجتماعی و مدیریتی به رسمیت بشناسد.

دگتر آجیلیان در پایان به خدمات و حمایت‌های مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز نیز پرداخت و گفت: مدیر مرکز نوآوری تخصصی علوم انسانی دانشگاه شیراز ارائه‌ی خدمات مختلف را اعم از پشتیبانی، آموزشی، مشاوره و منتورینگ، حمایتی و مالی، در دو سطح فردی و تیمی در برنامه‌ی خود دارد و و از ایده‌های نوآورانه، فناوری‌های نرم و کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و خلاق در حوزۀ علوم انسانی حمایت خواهد کرد.

summary-address :

الاخبار

فوز خرّیجی جامعة شیراز بجائزة ألبرز 1402
فوز خرّیجی جامعة شیراز بجائزة ألبرز 1402
حصل خریجان من جامعة شیراز علی جائزة ألبرز 1402.
کشف النقاب عن طابع خاص بجامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا
کشف النقاب عن طابع خاص بجامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا
تم الکشف عن الطابع الخاص بجامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا ومحافظ فارس.
افتتاح نادیین ریاضیین للفتیات والنساء فی جامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا
افتتاح نادیین ریاضیین للفتیات والنساء فی جامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا
تم تدشین نادیین ریاضیین فی جامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا.
التعریف بثلاث أساتذة من جامعة شیراز ضمن الأساتذة المتمیزین علی مستوی البلاد
التعریف بثلاث أساتذة من جامعة شیراز ضمن الأساتذة المتمیزین علی مستوی البلاد
تم تقدیر وتکریم ثلاثة أساتذة من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن فعالیات یوم الأستاذ المتمیز بوصفهم الأستاذ المتمیز والمتفوق علی مستوی البلاد.
تعیین الدکتور أبوالفضل جوکار، مدیرا لمرکز التعاون الأکادیمی العلمی الدولی بجامعة شیراز
تعیین الدکتور أبوالفضل جوکار، مدیرا لمرکز التعاون الأکادیمی العلمی الدولی بجامعة شیراز
تم تعیین الدکتور أبوالفضل جوکار (الأستاذ المشارک فی قسم علوم زراعة الحدائق بکلیة العلوم الزراعیة)، رئیسا لمرکز التعاون العلمی الدولی بجامعة شیراز بأمر من إدارة جامعة شیراز.
انعقاد سلسلة من الویبینار المتخصصة والمشترکة بین جامعة شیراز وجامعة سانت بطرسبرغ للتعدین
انعقاد سلسلة من الویبینار المتخصصة والمشترکة بین جامعة شیراز وجامعة سانت بطرسبرغ للتعدین
ستعقد سلسلة من الویبینار المتخصصة والمشترکة بین جامعة شیراز وجامعة سانت بطرسبرغ للتعدین؛ بهدف التعرف علی القدرات العلمیة والإمکانات البحثیة المتاحة لبعضهما البعض.
أحد عشر عضوا من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن قائمة الباحثین الإیرانیین الأکثر استشهادا فی تخصصات العلوم الإنسانیة والعلوم الاجتماعیة
أحد عشر عضوا من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن قائمة الباحثین الإیرانیین الأکثر استشهادا فی تخصصات العلوم الإنسانیة والعلوم الاجتماعیة
صُنف أحد عشر عضوا من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن قائمة الباحثین الإیرانیین الأکثر استشهادا فی تخصصات العلوم الإنسانیة والعلوم الاجتماعیة.
تأسیس خمسة مراکز بحثیة جدیدة فی جامعة شیراز
تأسیس خمسة مراکز بحثیة جدیدة فی جامعة شیراز
تم إنشاء خمسة مراکز بحثیة جدیدة من قبل وکالة البحث والتقنیة المعلوماتیة بجامعة شیراز.
حصول جامعة شیراز علی المرتبة فی تصنیف کیو إس للجامعات عالمیا 2023
حصول جامعة شیراز علی المرتبة فی تصنیف کیو إس للجامعات عالمیا 2023
وفقا لتقریر العلاقات العامة بجامعة شیراز، واستنادا إلی أحدث النتائج المنشورة لتصنیف موضوعات کیو إس للجامعات عالمیا (QS World University Rankings)، حصلت جامعة شیراز علی المرتبة فی 4 تصنیفات حسب الموضوع.
حصول جامعة شیراز علی المرتبة الأولی علی مستوی البلاد فی تصنیف مؤشر نیتشر (Nature INDEX)
حصول جامعة شیراز علی المرتبة الأولی علی مستوی البلاد فی تصنیف مؤشر نیتشر (Nature INDEX)
وفقا لآخر نتائج نظام تصنیف مؤشر نیتشر العالمی لجودة البحوث العلمیة، والتی تم الإعلان عنها عبر المقالات المنشورة فی المجلات العالمیة المرموقة، خلال الفترة الزمنیة ما بین دیسمبر 2021 إلی نوفمبر 2022؛ أصبحت جامعة شیراز رائدة فی مجال البحث العلمی علی...
انطلاق عمل متحف النسیج فی حدیقة نارنجستان قوام
انطلاق عمل متحف النسیج فی حدیقة نارنجستان قوام
تم انطلاق عمل متحف النسیج فی الطابق تحت الأرضی (قبو) من الحافة الجنوبیة بحدیقة متحف نارنجستان قوام (Qavam House).
بدء نشاط مرکز حاضنة الأعمال مرکز الوحدات التکنولوجیة بجامعة شیراز
بدء نشاط مرکز حاضنة الأعمال مرکز الوحدات التکنولوجیة بجامعة شیراز
بدأ مرکز حاضنات ومسرعات الأعمال (وحدة الحاضنة التکنولوجیة) التابع لجامعة شیراز نشاطه بشکل رسمی.