بهگزارش روابط عمومی دانشگاه شیراز، تیم دانشگاه شیراز در بخش جشنوارۀ پژوهشهای کاربردی مسئلهمحور بزرگترین رویداد زیستبوم نوآوری و فناوری منطقه جنوب غرب آسیا، با عنوان «اینوتکس ۲۰۲۵»، جزء سه تیم برتر جشنواره انتخاب شد.
تیم دانشگاه شیراز متشکل از دکتر فاطمه رؤففرد (دانشیار بخش علوم باغبانی دانشگاه) و دانشجوی دکتری او، مهندس رضا صالحی ملکآبادی، با طرح «امکانسنجی تولید تجاری ترافل کویری در اکوسیستم کنترل شده» بهعنوان تیم برتر جشنوارۀ پژوهشهای کاربردی مسئلهمحور «اینوتکس ۲۰۲۵» معرفی شد.
جشنوارۀ پژوهشهای کاربردی و مسئلهمحور (Research Pitch)، فرصتی منحصربهفرد برای رقابت، نمایش و حمایت از پژوهشهایی است که بهطور مستقیم در مسیر حل مسائل واقعی کشور در حوزههای فناوری و نوآوری گام برمیدارند. این رویداد با تمرکز بر همافزایی میان پژوهشگران دانشگاهی و شرکتهای فناور عضو پارک فناوری پردیس، بهدنبال شناسایی، توانمندسازی و حمایت از افراد و تیمهایی با پتانسیل بالا در حوزه پژوهشهای مسئلهمحور است. در این رقابت، پژوهشگران مستعد و نوآور از سراسر کشور ابتدا در مراحل استانی با یکدیگر رقابت میکنند تا به مرحلۀ نهایی راه پیدا کنند. دانشجویان تحصیلات تکمیلی، استادان و اعضای هیئتعلمی دانشگاههای کشور، پژوهشگران فعال در مراکز تحقیقاتی و صنعتی از مخاطبان جشنواره به شمار میروند. این رویداد اهدافی چون پیوند نظاممند میان پژوهشهای علمی و زیستبوم فناوری و نوآوری کشور، تقدیر و حمایت از کنشگران و فعالان پژوهشهای مسالهمحور، ترویج گفتمان پژوهشهای کاربردی در میان دانشگاهیان و فعالان صنعت، ایجاد زیرساختهای حمایتی و تسهیلگر برای مهارتافزایی و تجاریسازی پژوهشها، تقویت پویایی پژوهشی در نسل جدید دانشگاهیان همجوار پارک فناوری پردیس را دنبال میکند.
رویدادهای استانی جشنوارۀ پژوهشهای کاربردی مسئلهمحور امسال در حوزههای فناوری اطلاعات و ارتباطات و هوش مصنوعی، تجهیزات ماشینآلات و مواد پیشرفته، آب انرژی و محیطزیست، برق الکترونیک و رباتیک، سلامت و پزشکی آینده، نفت و گاز و پتروشیمی از طریق معرفی ظرفیتهای حمایتی پارک فناوری پردیس برگزار شد.
در مرحلۀ استانی، کل کشور به ۶ ناحیه تقسیمبندی شد و ۶ استان میزبان استانهای همجوار خود برای برگزاری رویداد استانی شدند. در این مرحله در استان های خراسان شمالی ۱۴ طرح، خوزستان ۲۱ طرح، گیلان ۴۸ طرح، تهران ۳۶ طرح، مرکزی ۲۴ طرح و فارس ۴۷ طرح ارائه شد که درنهایت، ۲۸ طرح برتر به مرحلۀ نهایی این جشنواره راه یافت و رقابت نهایی، در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ در پارک فنآوری پردیس (منطقه بینالمللی نوآوری ایران) برگزار شد.
در بخش نهایی، تیم دانشگاه شیراز متشکل از دکتر فاطمه رؤففرد (دانشیار بخش علوم باغبانی دانشگاه) و دانشجوی دکتری ایشان، مهندس رضا صالحی ملکآبادی با طرح «امکانسنجی تولید تجاری ترافل کویری در اکوسیستم کنترل شده» بهعنوان تیم برتر انتخاب شد.
در آیین پایانی جشنواره که با حضور دکتر آندری فورسنکو (معاون فناوری رئیس جمهور روسیه) و هیئتهای علمی دیگری از هندوستان؛ تاجیکستان؛ ازبکستان؛ پاکستان؛ بنگلادش و نیجریه برگزار شد، از دکتر فاطمه رؤففرد و مهندس رضا صالحی ملکآبادی، بهعنوان یکی از سه تیم برتر این رویداد، تقدیر شد.
روابطعمومی دانشگاه شیراز این موفقیت ارزشمند را به برگزیدگان و خانواده بزرگ دانشگاه شیراز تبریک عرض نموده، تندرستی، سربلندی و درخشش روزافزون ایشان را از درگاه خداوند متعال آرزو مند است.