نشست مشترک مسؤولان مرکز بینالمللی میکروفیلم نور با هیئترئیسه دانشگاه شیراز، با هدف همکاری هرچه بیشتر و بهرهمندی از توانمندیهای نیروهای متخصص و استفاده از ظرفیتهای پژوهشی موجود برگزار شد.
بهگزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، دکتر مهدی خواجه پیری، مدیر مرکز بینالمللی میکروفیلم نور و هیئت همراه، طی سفر به شیراز، با اعضای هیئترئیسه دانشگاه شیراز دیدار و گفتوگو کردند.
در این جلسه که در دفتر ریاست دانشگاه شیراز ترتیب یافت؛ دکتر محمد مؤذنی، رئیس دانشگاه شیراز؛ دکتر مسلم باقری، معاون آموزشی و دکتر جواد تشخوریان، مدیر حوزه ریاست دانشگاه و حجتالاسلام محمدصادق امین دین، مدیر دفتر ادیان و مذاهب حوزههای علمیه ایران حضور داشتند.
مدیر حوزه ریاست دانشگاه شیراز در حاشیهی این نشست، به اهداف برگزاری این جلسه پرداخت و گفت: ترغیب دانشگاه به بررسی و تعیین مأموریتهای پژوهشی در زمینهی فعالیتهای مرکز بینالمللی میکروفیلم نور ازجمله بررسی علمی اسناد و آثار، سوقدادن استادان دانشگاه، به ویژه اعضای هیئتعلمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی درقالب مأموریت کاری به سمت همکاری با مرکز نور، اجرای طرحهای تحقیقاتی مشترک و... ازجمله اهداف تشکیل این جلسه بوده است.
بهگفتهی دکتر تشخوریان، دانشگاه شیراز آمادگی خود را برای همکاری با مرکز بینالمللی میکروفیلم نور اعلام کرده و بهمنظور عملیاتیشدن هرچه سریعتر تصمیمهای همکاری، نشستهای مشترک دیگری برگزار خواهد شد.
در ادامهی این نشست، دکتر خواجه پیری و هیئتهمراه از کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شیراز بازدید کردند و در این بازدید نیز پیرامون چالشهای موجود در بررسی و فهرستنویسی نسخ خطی در کشور با کارشناسان کتابخانه بحث و گفتوگو شد.
گفتنی است، مرکز بینالمللی میکروفیلم نور، طی چهلسال فعالیت خود که مطابق با امر مقام معظم رهبری (دامت برکاته) است، بهمنظور پاسداری از زبان فارسی و حفظ میراث مکتوب ایرانی-اسلامی در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در هند راهاندازی شده است. این مرکز، مهمترین هدف خود را بر مستندنگاری از منابع مکتوب و مرمت و احیای آنها متمرکز کرده است.
فعالیتهای علمی و فرهنگی این مرکز همزمان با چهارصدمین سالگرد درگذشت علامه شهید قاضی نورالله شوشتری، عالم و شاعر ایرانی در هند، آغاز و بهپاس خدمات این شخصیت برجسته، نام «مرکز بینالمللی میکروفیلم نور» برای آن برگزیده شد. این مرکز به حفظ، معرفی و احیای میراث ایرانی-اسلامی میپردازد. در سال ۱۳۹۹، با تأسیس دفتر در تهران، دامنه فعالیتهای خود را گسترش داد و درحال حاضر بهدنبال ارتباط با مراکز و کتابخانههای کشورهای مختلف ازجمله روسیه، قزاقستان، عراق و بوسنی است. همچنین این مرکز در نظر دارد با ایجاد راههای ارتباطی مجازی، تجربههای خود را به اشتراک گذاشته و دسترسی به تمامی منابع موجود را برای محققین، اساتید، طلاب و دانشجویان تسهیل کند و به این ترتیب فرآیند تعاملات علمی و فرهنگی خود را افزایش دهد.
گزارش تصویری