دکتر محمود رضایی دشت ارژنه، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز در جمع هیئت عالیرتبه ایران و تاجیکستان، از آمادگی دانشگاه شیراز برای برگزاری همایشهای مشترک در عرصه علم و ادب و فرهنگ و تبادل استاد و دانشجو با دانشگاههای تاجیکستان سخن گفت.
بهگزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، در روزهای گذشته، طی سفر دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران به تاجیکستان که به اتفاق وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی؛ رئیس اتاق بازرگانی ایران و چندتن از استادان دانشگاه و شاعران برجسته کشوری و همینطور حدود 150 نفر از تاجران و نمایندگان شرکتهای تولیدی ایرانی شکل گرفت؛ علاوهبر عقد تفاهمنامههای تجاری، علمی، ادبی، فرهنگی با تاجیکستان، نشستهای مختلفی در زمینهی ادب و فرهنگ ترتیب یافت. از آن جمله، صبح چهارشنبه ۲۶ دیماه، نشست پرباری در زمینهی شعر و ادب ایران و تاجیکستان در کتابخانهی ملی تاجیکستان برگزار شد و عصر همان روز، نشست علمی سترگی در آکادمی علوم تاجیکستان با حضور رئیس آکادمی علوم و وزیر میراث فرهنگی ایران تشکیل شد که دانشمندانی از ایران و تاجیکستان در آن، به ارائهی سخنرانی پرداختند.
تأسیس دبیرخانه دائم ادبی فرهنگی ایران و تاجیکستان
دکتر محمود رضایی دشت ارژنه، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز بهعنوان یکی از نمایندگان ایرانی در آکادمی علوم تاجیکستان، ضمن بیان اهمیت ترویج زبان و ادب فارسی، از آمادگی دانشگاه شیراز برای تبادل استاد و دانشجو با دانشگاههای تاجیکستان سخن گفت و پیشنهاد برگزاری همایشهای مشترک در عرصهی علم، ادب و فرهنگ را مطرح کرد.
این استاد دانشگاه با بیان این مقدمه که مردمان تاجیکستان، همزبان و همفرهنگ ما هستند، گفت: مردمان تاجیکستان زبان فارسی و فرهنگ ایرانی را بسیار ارج مینهند و بهجان، دوستدار ایرانیان هستند و به همهی مفاخر ادبی ما، بهویژه فردوسی و حافظ شیراز عشق میورزند و کوشیدهاند، همچنان آیینهای ایرانی را پاس دارند و ایرانی بمانند.
دکتر رضایی ضمن ارائهی درآمدی بر شاهنامهی فردوسی و آمیزههای انسانی اخلاقی این حماسهی بشکوه، بر تأسیس دبیرخانهی دائم ادبی فرهنگی ایران و تاجیکستان تأکید کرد و گفت: همکاریهای علمی فرهنگی و ادبی دوجانبهی ایران و تاجیکستان همچنان ادامه مییابد.
وی افزود: باتوجه به اینکه هم دولت و هم مردم تاجیکستان، ایرانیان را بسیار حرمت میدارند و دوست دارند روابط در سطح ژرفتری تداوم یابد؛ دانشگاه شیراز میتواند از این فرصت برای همکاریهای دوجانبه بهره جوید و آمادگی خود را در این زمینه اعلام مینماید.
بهگفتهی استاد دانشگاه شیراز، رهاورد این سفر بهجز حذف روادید، عقد تفاهمنامههای متعدد تجاری، علمی، ادبی و فرهنگی بین ایران و تاجیکستان بوده است که باتوجه به عشق سرشاری که مردمان همزبان و همدل تاجیکستان به ایران و شیراز میورزند، پیشنهاد شد که همایشی مشترک در عرصهی علم و ادب و فرهنگ بین دانشگاه شیراز و آکادمی علوم تاجیکستان برگزار شود.