معاونان اداریمالی و آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز در نشستی که بهمنظور تکریم و تقدیر از خبرنگاران فعال حوزه دانشگاه در تالار دکتر مصطفوی دانشگاه شیراز برگزار شد، به پرسش خبرنگاران پاسخ دادند.
دکتر پرویز رستمزاده، معاون اداریمالی دانشگاه شیراز، در جمع فعالان رسانهای با بیان اینکه باغموزهی نارنجستان قوام بعد از رخدادهای مردادماه، روز شنبه (۲۸مردادماه) بازگشایی شد، گفت: در سال ۱۴۰۱، شاهد ثبت حدود 305407 بازدیدکننده از این باغموزه بودیم که این آمار طی ۵ ماهه اول امسال (۱۴۰۲)، 214356 نفر بوده است و اگر نسبتی گرفته شود؛ متوجه خواهیم شد که نسبت به سال گذشته، تعداد بازدیدکنندگان افزایش داشته است.
وی با یادآوری اینکه ساعت بازدید از باغهای تحت نظارت دانشگاه شیراز از ۸تا20 است، خبر داد: در سال۱۴۰۱ براساس تعداد بلیتهای فروخته شده در باغ گیاهشناسی ارم، حدود 1165155بازدیدکننده داشتهایم که البته این آمار بدون احتساب بازدیدکنندگانی همچون دانشگاهیان دانشگاه شیراز؛ اقشار خاص و مهمانان ویژهای است که درطول سال بهطور رایگان از جاذبههای دانشگاه مانند باغها و موزهها بازدید میکنند.
دکتر رستمزاده به موزهی تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز نیز اشاره کرد و گفت: این موزه هرروز از ساعت ۸ تا ۱۶ پذیرای عموم بازدیدکنندگان است و تعداد بازدیدکنندگان آن در سال ۱۴۰۱، ۹۵۸۳۵ نفر بوده و تا مردادماه ۱۴۰۲ نیز ۳۸۱۹۴ نفر از این موزه بازدید داشتهاند.
وی در پاسخ به یکی از خبرنگاران درخصوص بودجه دانشگاه شیراز گفت: بودجهژی جاری دانشگاه شیراز در سال جاری، حدود ۸۳۸میلیارد و ۴۶۲میلیون تومان و بودجهی عمرانی آن، حدود ۷۵ میلیارد تومان تعیین شده است.
معاون اداریمالی دانشگاه شیراز همچین گفت: سال گذشته بودجهی عمرانی دانشگاه شیراز ۷۵میلیارد تعیین شد که با پیگیریهای مستمر ۱۳۸میلیارد تومان به دانشگاه تخصیص داده شد و این افزایش اعتبار، منجر به اجرای عملیات بهسازی و نوسازی خوابگاههای دانشجویی و ساختمانهای دانشگاه شد.
وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به افزایش اعتبارات عمرانی پیشبینی شده برای امسال گفت: از ۷۵ میلیارد تومان اعتبار مصوب برای بودجهی عمرانی دانشگاه، تاکنون ۳۸ میلیارد تومان تخصیص داشتهایم.
دکتر رستمزاده با یادآوری اینکه بودجهی این دانشگاه از محل درآمدهای اختصاصی در سال گذشته ۹۰میلیارد بود که ۱۳۰میلیارد تومان محقق شد، گفت: امسال ۱۸۷میلیارد تومان درآمد اختصاصی پیشبینی شده که تا ۲۸مردادماه، حدود ۷۵ میلیارد تومان آن محقق شده است.
معاون اداریمالی دانشگاه شیراز اظهار کرد: دانشگاه شیراز دارای بیشترین پراکندگی در دانشکدهها و ساختمانهای آموزشی، اداری و خوابگاهی بوده و بخش قابل توجهی از اعتبارات جاری دانشگاه، صرف حمل و نقل دانشجویان، کارکنان و اعضای هیأتعلمی و حقوق کارکنان میشود.
آمادگی دانشگاه شیراز برای همکاری در بورس صنعت
دکتر مسلم باقری، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز نیز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بورس دانشجویی برای نخستینبار در کشور توسط دانشگاه شیراز ایجاد شده است، گفت: هماکنون 75دانشجوی مقطع کارشناسی در رشتههای مختلف بورس مراکز دانش بنیان و سازمان انرژی اتمی شدهاند.
او با اظهار اینکه تلاش برای اضافهشدن تعداد دانشجویان بورسیه در قالب تعامل با صنایع ادامه دارد، گفت: صنایع بزرگ تاکنون برای استفاده از این بستر و تأمین نیروی انسانی متخصص خود، اقدامی را سامان ندادهاند.
معاون آموزشی دانشگاه شیراز گفت: این دانشگاه آمادگی لازم برای همکاری با صنایع مختلف در زمینهی آموزش نیروی انسانی متخصص و پذیرش بورس دانشجویی دارد.
او توضیح داد: صنایع در صورت تمایل میتوانند دانشجویان پذیرش شده در کنکور را بورسیه کرده و حتی تا 40واحد درسی نیز برای این دانشجویان تعریف کنند.
دکتر باقری همچنین گفت: جذب عضو هیأتعلمی در دانشگاهها فرآیند مشخصی دارد و طبق قانون به سه روش امکانپذیر است؛ اول فراخوان جذب، دوم طرح شهید شهریاری و بنیاد ملی نخبگان و سوم انتقال از یک دانشگاه به دانشگاهی دیگر.
معاون آموزشی دانشگاه شیراز همچنین گفت: متأسفانه در زمینهی رتبهی پذیرش دانشآموزان استان فارس در رشتههای با آزمون، مناسب نیست؛ بهطوریکه در میان 31 استان کشور، دانشآموزان فارس رتبهی 21 را به خود اختصاص دادهاند.
وی با اشاره به پیگیریهای انجامشده باهدف ارتقاء این وضعیت، گفت: تفاهمنامهای با دانشگاه فرهنگیان منعقد کردهایم که طی آن، دانشجویان آن دانشگاه 2سال تحصیل و دروس تخصصی خود را در دانشگاه شیراز طی خواهند کرد.
دکتر باقری با بیان اینکه، 140نفر از پذیرفتهشدگان دانشگاه فرهنگیان در دانشگاه شیراز مشغول به تحصیل میشوند گفت: این اقدام هیچ منفعت مالی برای دانشگاه شیراز ندارد و تنها با هدف انجام مسئولیت اجتماعی و ارتقا سطح کیفیت آموزش مدارس استان برنامهریزی و اجرایی شده است.
برای مشاهده گزارش تصویری اینجا را کلیک کنید.