برای دریافت آخرین خبرها و رویدادها با ما همراه باشید.

اعلام ویژه‌برنامه‌های هفته پژوهش ۱۴۰۳ و دستاوردهای پژوهشی دانشگاه شیراز

اعلام ویژه‌برنامه‌های هفته پژوهش ۱۴۰۳ و دستاوردهای پژوهشی دانشگاه شیراز


ویژه‌برنامه‌های هفته‌ی پژوهش و فناوری در استان فارس و دانشگاه شیراز در سال ۱۴۰۳، ازسوی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز اعلام شد.

به‌گزارش روابط عمومی دانشگاه شیراز، نشست خبری هفته‌ی پژوهش و فناوری، باهدف معرفی ویژه‌برنامه‌های هفته‌ی پژوهش در استان فارس و دانشگاه شیراز و گزارشی از دستاوردهای پژوهشی دانشگاه در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ با حضور معاون پژوهشی دانشگاه و تعدادی از مدیران پژوهشی و جمعی از اصحاب رسانه‌ی استان فارس برگزار شد.

دکتر علی حفیظی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز و دبیر جشنواره برگزیدگان پژوهش و فناوری استان فارس، در این نشست که روز دوشنبه ۱۲ آذرماه، در تالار دکتر مصطفوی دانشگاه شیراز ترتیب یافت، خبر داد: هفتۀ پژوهش و فناوری ۱۴۰۳ با شعار «پژوهش و فناوری پیشران جهش تولید و مشارکت مردم»، در قالب ۱۰ جشنواره در استان فارس برگزار می‌شود.

وی اعلام کرد: نمایشگاه پژوهش و فناوری استان فارس، از ۱۹ تا ۲۱ در مجتمع فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز و آیین تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری استان استان فارس ۲۱ آذرماه در تالار شهید دستغیب برگزار خواهد شد.

جایگاه ممتاز دانشگاه شیراز در رتبه‌بندی‌های معتبر بین‌المللی

دکتر علی حفیظی، در جمع اصحاب رسانه به رتبه‌های اخیر دانشگاه براساس نظام‌های رتبه‌بندی معتبر جهانی اشاره کرد و گفت: دانشگاه شیراز موفق شده است در رتبه‌بندی علوم میان‌رشته‌ای تایمز 2025، در رتبۀ 132 جهانی قرار گیرد. همچنین رتبۀ دوم ملی را در در میان 24 دانشگاه کشور کسب کرده است.

وی ادامه داد: در نظام رتبه‌بندی شانگهای در سال 2024، دانشگاه شیراز موفق شده است در 8 حوزۀ موضوعی، در میان 500 دانشگاه برتر جهان قرار گیرد. در این میان،  بالاترین رتبۀ جهانی دانشگاه به حوزه‌های «مهندسی عمران» و «علوم دامپزشکی» (رتبه 150-101) و حوزه‌های «مهندسی مکانیک» و « علوم و فناوری دستگاه‌ها» (رتبه 200-151) تعلق دارد. همچنین دانشگاه شیراز در حوزۀ موضوعی «مهندسی مکانیک» رتبۀ نخست ملی را در میان 10 دانشگاه کشور و در حوزۀ موضوعی «علوم دامپزشکی» عنوان نخست ملی را در میان 4 دانشگاه کشور حاضر در این رتبه‌بندی، به دست آورده است.

معاون پژوهشی دانشگاه شیراز افزود: براساس نتایج منتشر شده رتبه‌بندی موضوعی کیو.اس 2024، دانشگاه شیراز موفق به کسب رتبه در 3 ردۀ موضوعی شده است که بهترین رتبه در مهندسی نفت است (100-51) و جزۀ صد دانشگاه برتر جهان در این حوزه قرار گرفته است. همچنین، بنابه آخرین نتایج سامانۀ رتبه‌بندی کیو.اس پایداری (QS Sustainability Rankings 2025) دانشگاه شیراز رتبۀ 857 جهانی، 251 آسیا و اول ملی را کسب کرده است.

وی یادآور شد: در گزارش اخیر رتبه‌بندی تایمز از دانشگاه‌های آسیایی (2024)، دانشگاه شیراز موفق شده است رتبۀ خود را از 300-251 در سال 2023 به رتبۀ 160 در سال 2024 ارتقاء دهد و بدین‌ترتیب، در زمرۀ 200 دانشگاه برتر آسیا قرار گیرد. همچنین، براساس آخرین نتایج منتشرشده نظام رتبه‌بندی QS با عنوان رتبه‌بندی جهانی کیو.اس 2025، دانشگاه شیراز در میان 9 دانشگاه ایرانی راه‌یافته به این رتبه‌بندی در رتبه‌ی 700-691  جهانی قرار گرفته است.

معاون پژوهشی دانشگاه شیراز یادآوری کرد: در سال 1403، پنجاه نفر از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه شیراز در فهرست پراستنادترین پژوهشگران 2%برتر جهان و 18عضو هیئت‌علمی دانشگاه شیراز در فهرست پراستنادترین محققان 1%برتر جهان قرارگرفته‌اند که در این میان ایشان، دکتر احمد عریان، استاد پاتولوژی دارای رتبه 6 دنیا در حوزه دامپزشکی و دکتر حمیدرضا پورقاسمی، استاد علوم و مهندسی خاک دارای رتبه 14 دنیا در حوزه کشاورزی شده‌اند.

افزایش ۱۸۰درصدی گرنت پژوهشی سالانه اعضای هیئت‌علمی

دکتر حفیظی در ادامه به برخی از اقدامات پژوهشی دانشگاه شیراز در سال گذشته اشاره کرد و گفت: هرساله به اعضای هیئت‌علمی دانشگاه براساس برون‌دادهای پژوهشی سال گذشته، در تمامی حوزه‌ها همانند انتشار مقاله و کتاب، فناوری و ارتباط با صنعت و نوآوری و کارآفرینی، گرنت پژوهشی تخصیص می‌دهد که امسال، شاهد افزایش 180درصدی این گرنت نسبت به دوسال گذشته بوده‌ایم.

وی به دیگر گرنت‌های پژوهشی نیز پرداخت و توضیح داد: گرنت تشویقی دانشمندان پراستناد هم در نظر گرفته شده که به 51نفر از دانشمندان پراستناد 1% و 2% دانشگاه پرداخت می‌شود. گرنت استادان تازه استخدام‌شده هم که با هدف حمایت از اساتیدی که به‌تازگی جذب دانشگاه شیراز شده‌اند، پرداخت می‌شود. این گرنت با افزایش قابل ملاحظه نسبت به سال‌های گذشته پرداخت می‌شود، به‌نحوی که شاهد افزایش 150درصدی این گرنت از سال 1400 تا سال 1403 بوده‌ایم. تخصیص گرنت تحصیلات تکمیلی هم که در دانشگاه شیراز از دیرباز علاوه‌بر وابستگی به مقطع تحصیلی، به نوع پژوهش همانند نظری، نیمه تجربی و تجربی و نوع رشته وابسته بوده است، مبلغ و نوع محاسبه‌ی آن، برای سال‌های طولانی علی‌رغم تورم در کشور ثابت مانده بود، اما با توجه به شرایط تورمی کشور و افزایش هزینۀ تأمین مواد و ملزومات پژوهشی، برای جبران بخشی از این افزایش، مبلغ این گرنت در هریک از سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل با افزایش دوبرابری همراه شد. در سال جاری نیز ضمن به‌روزرسانی روش محاسبه و اختصاص گرنت با هدف تطابق با نیازهای روزآمد جامعه و اهداف کلان دانشگاه، این افزایش به میزان ۱.۵تا ۱۰برابر به‌صورت هدفمند مجددا اعمال شد. در روش محاسبه جدید، علاوه‌بر تجدیدنظر در معیارهای قبلی با هدف توزیع عادلانه اعتبارات پژوهشی، هم‌راستایی پژوهش با نیازها و اولویت های کشور و استان فارس نیز مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

اعزام ده‌نفر از اعضای هیئت‌علمی با کمک‌هزینه فرصت مطالعاتی بلندمدت

معاون پژوهشی دانشگاه شیراز خبر داد: در سال 1403-1402 خرید و تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی به‌صورت مشارکت معاونت پژوهشی و گرنت اساتید 60-40، با سهم مشارکت معاونت پژوهشی به مبلغ 170میلیارد ریال صورت گرفته است. همچنین به‌منظور حمایت از پژوهش‌هایی که با مواد مصرفی آزمایشگاهی سروکار دارند، کمک‌هزینه خرید مواد مصرفی آزمایشگاهی به‌ازای هر متقاضی پرداخت گردید.

به‌گفته‌ی این مقام مسؤول، با توجه به لزوم دسترسی اعضای هیئت‌علمی به کتاب و پایگاه‌های اطلاعاتی موردنیاز، برای اولین‌بار کمک‌هزینه خرید کتاب، وسایل آموزشی و کمک آموزشی و پایگاه‌های اطلاعاتی برای رشته‌های نظری پرداخت گردیده است.

وی از پرداخت کمک‌هزینه  شرکت در کنفرانس‌های خارجی به اعضای هسئت‌علمی و کمک‌هزینه فرصت مطالعاتی بلندمدت اعضای هیئت‌علمی نیز خبر داد و اعلام کرد: فرصت مطالعاتی بلندمدت اعضا هیات علمی که در چند سال گذشته بدون حمایت ویژه دانشگاه صورت می‌پذیرفت، اما در سال جاری مجدد مورد حمایت دانشگاه قرار خواهد گرفت و 10 نفر از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه برای اعزام مشخص شده‌اند.

برگزاری نمایشگاه پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری باعنوان «آغاز یک پایان»

دکتر حفیظی از برگزاری رویداد «آغاز یک پایان» که عنوان نمایشگاه پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری دانشجویان دانشکدۀ مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز است خبر داد و گفت:  این رویداد باتوجه به اینکه پایان‌نامه‌های دانشجویی، به‌عنوان پایان‌بخش فصلی از دوران تحصیلی دانشجویان، می‌تواند نقطه‌ی آغازی برای همکاری‌ دانشگاه و صنعت و سرآغازی برای بهره‌برداری صنعت و صنعتگران باشد؛ «آغاز یک پایان» نام گرفته است و ازجمله اهداف برپایی این نمایشگاه، می‌توان به پویاسازی ارتباط دانشگاه و صنعت، افزایش انگیزه و نشاط و پویایی علمی دانشجویان، گره‌گشایی از مشکلات صنایع و کمک به ارتقای سطح فناوری و همین‌طور کمک به ایجاد اشتغال و جذب دانشجویان متخصص در صنعت اشاره کرد. وی ادامه داد: همچنین، این نمایشگاه می‌تواند در محیط دانشگاه، به‌ویژه در دانشکدۀ مهندسی شیمی، نفت و گاز، به معرفی هرچه بیش‌تر و شایسته‌‌تر اعضای هیأت‌علمی و دانشجویان گرامی و حوزه‌‌های تخصصی فعالیت ایشان کمک شایانی داشته باشد و بستر شکل‌گیری همکاری‌های تحقیقاتی را فراهم آورد.

معاون پژوهشی دانشگاه شیراز اظهار کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در حوزه‌ی پژوهش و فناوری دانشگاها، قرار است پژوهش‌ها به سوی مطالعات نیازمحور جهت‌دهی شود و ضمن حفظ مرجعیت علمی دانشگاه در کشور، استادان ترغیب شوند رساله‌های دکتری و پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد را که شمارشان در یک‌سال به حدود ۱۶۰۰مورد می‌رسد، به‌سوی مسائل و نیازهای جامعه و صنعت هدایت کنند تا برون‌داد بیشتری داشته باشد؛ یعنی علاوه‌بر پژوهش و مطالعه در مرزهای علم، به سوی رفع نیازهای جامعه و صنعت حرکت کنند.

در ادامه‌ی این نشست نیز مدیران پژوهشی دانشگاه شیراز: دکتر حسین محمدی، مدیر امور سرمایه‌گذاری و بازاریابی پژوهشی و مدیر اجرایی هفته پژوهش؛ دکتر بهرام همتی‌نژاد، مدیر امور پژوهشی؛ دکتر هاجر ستوده، مدیر دفتر علم‌سنجی؛ دکتر مهدی اسکروچی، مدیر امور فناوری و طرح‌های کاربردی و دکتر سجاد تقوایی، مدیر نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز در این نشست، به بیان تکمیلی دستاوردهای پژوهشی دانشگاه در حوزه‌های مختلف پرداختند.

گزارش تصویری

summary-address :

الاخبار

بیان الأساتذة والطلبة التعبویین بجامعة شیراز تضامنا مع احتجاجات الجامعیین الأمریکیین (أساتذة وطلبة) ضد الفظائع الصهیونیة
بیان الأساتذة والطلبة التعبویین بجامعة شیراز تضامنا مع احتجاجات الجامعیین الأمریکیین (أساتذة وطلبة) ضد الفظائع الصهیونیة
بسم الله قاصم الجبارین لقد مضی ما یقرب من سبعة أشهر منذ بدء الجولة الأخیرة من الجرائم التی یرتکبها الکیان الصهیونی ضد الشعب الفلسطینی البریء؛ هذا الشعب المضطهد الذی یتعرض منذ 75 عامًا للتعذیب والمذابح والوحشیة علی أیدی الاحتلال الصهیونی المدجج...
فوز خرّیجی جامعة شیراز بجائزة ألبرز 1402
فوز خرّیجی جامعة شیراز بجائزة ألبرز 1402
حصل خریجان من جامعة شیراز علی جائزة ألبرز 1402.
کشف النقاب عن طابع خاص بجامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا
کشف النقاب عن طابع خاص بجامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا
تم الکشف عن الطابع الخاص بجامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا ومحافظ فارس.
افتتاح نادیین ریاضیین للفتیات والنساء فی جامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا
افتتاح نادیین ریاضیین للفتیات والنساء فی جامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا
تم تدشین نادیین ریاضیین فی جامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا.
التعریف بثلاث أساتذة من جامعة شیراز ضمن الأساتذة المتمیزین علی مستوی البلاد
التعریف بثلاث أساتذة من جامعة شیراز ضمن الأساتذة المتمیزین علی مستوی البلاد
تم تقدیر وتکریم ثلاثة أساتذة من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن فعالیات یوم الأستاذ المتمیز بوصفهم الأستاذ المتمیز والمتفوق علی مستوی البلاد.
تعیین الدکتور أبوالفضل جوکار، مدیرا لمرکز التعاون الأکادیمی العلمی الدولی بجامعة شیراز
تعیین الدکتور أبوالفضل جوکار، مدیرا لمرکز التعاون الأکادیمی العلمی الدولی بجامعة شیراز
تم تعیین الدکتور أبوالفضل جوکار (الأستاذ المشارک فی قسم علوم زراعة الحدائق بکلیة العلوم الزراعیة)، رئیسا لمرکز التعاون العلمی الدولی بجامعة شیراز بأمر من إدارة جامعة شیراز.
انعقاد سلسلة من الویبینار المتخصصة والمشترکة بین جامعة شیراز وجامعة سانت بطرسبرغ للتعدین
انعقاد سلسلة من الویبینار المتخصصة والمشترکة بین جامعة شیراز وجامعة سانت بطرسبرغ للتعدین
ستعقد سلسلة من الویبینار المتخصصة والمشترکة بین جامعة شیراز وجامعة سانت بطرسبرغ للتعدین؛ بهدف التعرف علی القدرات العلمیة والإمکانات البحثیة المتاحة لبعضهما البعض.
أحد عشر عضوا من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن قائمة الباحثین الإیرانیین الأکثر استشهادا فی تخصصات العلوم الإنسانیة والعلوم الاجتماعیة
أحد عشر عضوا من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن قائمة الباحثین الإیرانیین الأکثر استشهادا فی تخصصات العلوم الإنسانیة والعلوم الاجتماعیة
صُنف أحد عشر عضوا من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن قائمة الباحثین الإیرانیین الأکثر استشهادا فی تخصصات العلوم الإنسانیة والعلوم الاجتماعیة.
تأسیس خمسة مراکز بحثیة جدیدة فی جامعة شیراز
تأسیس خمسة مراکز بحثیة جدیدة فی جامعة شیراز
تم إنشاء خمسة مراکز بحثیة جدیدة من قبل وکالة البحث والتقنیة المعلوماتیة بجامعة شیراز.
حصول جامعة شیراز علی المرتبة فی تصنیف کیو إس للجامعات عالمیا 2023
حصول جامعة شیراز علی المرتبة فی تصنیف کیو إس للجامعات عالمیا 2023
وفقا لتقریر العلاقات العامة بجامعة شیراز، واستنادا إلی أحدث النتائج المنشورة لتصنیف موضوعات کیو إس للجامعات عالمیا (QS World University Rankings)، حصلت جامعة شیراز علی المرتبة فی 4 تصنیفات حسب الموضوع.
حصول جامعة شیراز علی المرتبة الأولی علی مستوی البلاد فی تصنیف مؤشر نیتشر (Nature INDEX)
حصول جامعة شیراز علی المرتبة الأولی علی مستوی البلاد فی تصنیف مؤشر نیتشر (Nature INDEX)
وفقا لآخر نتائج نظام تصنیف مؤشر نیتشر العالمی لجودة البحوث العلمیة، والتی تم الإعلان عنها عبر المقالات المنشورة فی المجلات العالمیة المرموقة، خلال الفترة الزمنیة ما بین دیسمبر 2021 إلی نوفمبر 2022؛ أصبحت جامعة شیراز رائدة فی مجال البحث العلمی علی...
انطلاق عمل متحف النسیج فی حدیقة نارنجستان قوام
انطلاق عمل متحف النسیج فی حدیقة نارنجستان قوام
تم انطلاق عمل متحف النسیج فی الطابق تحت الأرضی (قبو) من الحافة الجنوبیة بحدیقة متحف نارنجستان قوام (Qavam House).