این دانشکده از مهرماه سال ۱۳۴۸ با جذب ۸ دانشجو و ۱ عضوِ هیأت علمی، فعالیت های علمی خود را آغاز کرد و دومین دانشکدۀ دامپزشکی در ایران، بعد از دانشکدۀ دامپزشکیِ تهران بود. این دانشکده در حال حاضر با فضایی بالغ بر ۱۰۵ هکتار، علاوه بر پذیرش دانشجو در مقطع دکترای حرفه ای و عمومیِ دامپزشکی و کارشناسیِ ارشد فیزیولوژیِ دامپزشکی؛ در ۱۷ رشتۀ دکترای تخصصی، به تربیت نیروهای متخصص اهتمام دارد. این دانشکده در سال ۱۳۷۸، نخستین مجلۀ دامپزشکیِ ایران را تحت عنوان «مجلۀ تحقیقاتِ دامپزشکی» منتشر ساخت و در سال ۱۳۸۱ موفق به اخذ و دریافتِ درجۀ علمی ـ پژوهشی گردید. مجلۀ یاد شده در دو بخشِ فارسی و انگلیسی، اقدام به چاپ مقالاتِ برگزیده می نماید.
تاریخچه:
دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز در سال 1348 تأسیس شده که از نظر قدمت پس از دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران دومین دانشکده دامپزشکی کشور است. این دانشکده در حال حاضر دارای 58 عضو هیأت علمی (17 نفر استاد، 17 نفر دانشیار، 24 نفر استادیار) است.فضای دانشکده جمعاً 105 هکتار (75 هکتار مزرعه (یونجه، ذرت و جو)، 17 هکتار جنگل و فضای سبز و 13 هکتار معابر و ساختمان) میباشد.این دانشکده علاوه بر پذیرش دانشجو در مقطع دکترای حرفهای (عمومی) دامپزشکی و کارشناسی ارشد فیزیولوژی دامپزشکی در 16 رشته تخصصی شامل علوم آناتومی، آناتومی و جنین شناسی مقایسهای (PhD)، بافت شناسی مقایسهای (PhD)، جراحی دامپزشکی، بیماریهای درونی دامهای بزرگ، بهداشت و بیماریهای طیور، بیماریهای داخلی دامهای کوچک، کلینیکال پاتولوژی، بهداشت و بیماریهای آبزیان، آسیب شناسی دامپزشکی، انگل شناسی دامپزشکی، بهداشت مواد غذایی، مامایی و بیماریهای تولید مثل دام، و بیوشیمی دامپزشکی به تربیت نیروهای متخصص اهتمام دارد.
دانشآموختگان دوره دکترای حرفهای دانشکده دامپزشکی علاوه بر ارائه خدمات گسترده دامپزشکی از طریق پیشگیری، ریشهکنی و درمان بیماریهای دامی، با نظارت بهداشتی بر مواد غذایی با منشاء دامی در کنترل و ریشهکنی بیماریهای مشترک انسان و حیوانات نیز نقش اساسی ایفا میکنند. دانشآموختگان این دانشکده علاوه بر تأمین اعضای هیأت علمی مورد نیاز دانشکدههای دامپزشکی، در سایر مؤسسات مربوط به علوم دامپزشکی، علوم زیستی و علوم پزشکی به فعالیت میپردازند.
تعداد واحدهای مورد نیاز برای فارغالتحصیلی در مقطع دکترای حرفهای 220 واحد و در مقطع دکترای تخصصی (رزیدنسی) به طور متوسط 60 واحد و در مقطع دکترای تخصصی (Ph.D ) 36 واحد میباشد.
تعداد دانشجویان کنونی : 328 نفر
تعداد رزیدنت های کنونی : 123 نفر