بهگزارش روابط عمومی دانشگاه شیراز، نخستین نشست معرفی پژوهشکده مشترک آب و محیطزیست دانشگاه شیراز، در مهرماه سال جاری، با حضور اعضای هیأتعلمی مرتبط با حوزهی آب و محیطزیست در تالار مصطفوی دانشگاه شیراز برگزار شد.
دکتر امین حقنگهدار، سرپرست پژوهشکده مشترک آب و محیطزیست دانشگاه شیراز، در ابتدای این نشست به بیان روند تأسیس این پژوهشکدهی بینرشتهای در خردادماه 1402 براساس نیازها و اولویتهای کشور، استان و دانشگاه، با تکیه بر ظرفیتهای علمی-پژوهشی موجود در دانشگاه شیراز پرداخت.
وی ضمن اشاره به بحران آب و محیطزیست در کشور، با تشریح اهداف، وظایف و اصول ساختاری پژوهشکده، کمک به حل معضلات استان و کشور و گسترش همکاری با جامعه و صنعت را از مهمترین اهداف پژوهشکده برشمرد و موفقیت هرچه بیشتر پژوهشکده آب و محیطزیست را مرهون تعامل و حضور گستردهی اعضای هیأتعلمی و تقویت همکاریهای بین بخشی دانست.
دکتر ساسان کفایی، معاون پژوهشکده مشترک آب و محیطزیست و مدیر اجرایی دبیرخانه ستاد احیای تالابهای استان فارس نیز در این برنامه، طی سخنانی با تشریح ساختار سازمانی ستاد هماهنگی و مدیریت تالابهای استان فارس، بر نقش کلیدی و اساسی دانشگاه شیراز بهعنوان دبیر کارگروه تخصصی ستاد احیا تأکید کرده و از تمامی اعضای هیأتعلمی بهمنظور همکاریهای علمی و اجرایی در ساختار دبیرخانهی یادشده دعوت به همکاری نمود.
در ادامه، دکتر سجاد تقوایی، مدیر نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز و عضو اتاق فکر استانداری فارس، ضمن معرفی مجموعه فعالیتهای مرکز نوآوری دانشگاه و دعوت به حضور استادان دانشگاه در فضای مناسب کسبوکار پیشبینی شده در این مرکز، به اتاق فکر استان در مجموعهی استانداری اشاره کرد و تعاملات همهجانبه دانشگاه و اتاق فکر را سبب تقویت نقش دانشگاه در سیاستگذاری و رشد و پیشرفت استان فارس برشمرد.
پس از آن، دکتر محمدحسین شیخی، مدیر امور پژوهشی و قائم مقام معاونت پژوهشی دانشگاه شیراز، فعالیت بینرشتهای و ایجاد تعامل سازنده و پویا بین اعضای هیأتعلمی گروههای مختلف را یکی از وظایف اصلی پژوهشکدهها دانسته، ارتقای نقش و جایگاه دانشگاه در جامعه و صنعت را از ثمرات تأسیس پژوهشکدههای جدید عنوان کرد.
در ادامه، اعضای هیأتعلمی دانشکدههای مختلف به بحث و تبادل نظر درخصوص چالشهای آب و محیطزیست در کشور، اهداف و وظایف پژوهشکده و نیز شیوهی همکاری و تعاملات بخشهای مختلف دانشگاه و پژوهشکدهی مشترک آب و محیطزیست پرداختند.
دکتر محمدهادی صادقی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز نیز بهعنوان سخنرانی پایانی این مراسم، ضمن تشریح اهداف و وظایف پژوهشکدهها و اهمیت تلاش برای رفع معضلات کشور، تقویت و گسترش اثرگذاری دانشگاه شیراز در حل مشکلات استان و کشور را از اهداف اصلی تأسیس مراکز پژوهشی و پژوهشکدههای دانشگاه برشمرد و ضمن تحسین روند رو به رشد پژوهشکدهی مشترک آب و محیطزیست در بازهی زمانی کوتاه تأسیس خود، به ضرورت تلاش برای ارائه راهکارهای جامع و کاربردی، تقویت نقشآفرینی در سیاستگذاری و گسترش همکاریهای ملی و بینالمللی اشاره کرد.
وی در پایان ضمن اشاره به مشوقهای در نظر گرفته شده در زمینهی همکاری با پژوهشکدههای دانشگاه، برگزاری جلسات هماندیشی نخبگانی و تشریک مساعی تمام بخشهای مرتبط با آب و محیطزیست را از مهمترین وظایف پژوهشکده آب و محیطزیست برشمرد.
برای دیدن تصاویر بیشتر اینجا را کلیک کنید.