آنچه حافظ گفت پیشنیان هم گفته بودند، اما زیبایی شعر حافظ و قدرت کلام او بی مانند است. به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، اشعار حافظ نقد عمیقی بر جامعه ای است که در آن تظاهر پسندیده نیست. لسان الغیب واژگان فارسی را همچون موم در دست گرفت تا از امید با عمق بی نهایت بگوید. خواجه شمس ُالدّینْ محمّدِ بن بهاءُالدّینْ محمّدْ حافظِ شیرازی (زادهٔ 727 هجری قمری - درگذشتهٔ 792 هجری قمری در شیراز)، نامدار به لِسان ُالْغِیْب، تَرجُمانُ الْاَسرار، لِسان ُالْعُرَفا و ناظِم ُالاُولیاء، شاعر سدهٔ هشتم هجری ایران است. قرآن را از حفظ داشت از همین رو حافظ لقب گرفت. بیشتر شعر های او غزل هستند که به غزلیات شهرت دارند. گرایش حافظ به شیوهٔ سخن پردازی خواجوی کرمانی و شباهت شیوهٔ سخنش با او مشهور است. در سده های هجدهم و نوزدهم میلادی، اشعار او به زبان های اروپایی ترجمه شد و نام او به گونه ای به محافل ادبی جهان غرب نیز راه یافت. هرساله در تاریخ 20 مهرماه مراسم بزرگ داشت حافظ در محل آرامگاه او در شیراز با حضور پژوهشگران ایرانی و خارجی برگزار می شود. مطابق تقویم رسمی ایران این روز روز بزرگداشت حافظ نامیده شده است. حافظ نماینده گروه های مختلف اجتماع است سال ها است که اقشار مختلف اجتماع از جمله گروه های سیاسی، علمای مذهبی و عامه مردم از اشعارش بهره می برند و شعر حافظ، کلامی گویا برای بیان مقصودشان است. بعضی برای تفال به دیوانش پناه می برند، پیشنیانی که سوادی برای خواندن و نوشتن نداشتند هم دیوانش را سر سفره هفت سین می گذاشتند. برای بعضی عارف است و برای برخی دیگر یک چهره منتقد مبارز. حافظ شاعر ملی ایرانیان است. هرکسی باهر دیدی که دارد وقتی غزل های حافظ را می خواند گویی خودش را در آیینه می بیند، این نبوغ حافظ را می رساند و بازی های زیبایی که او با کلمات داشته است همه چیز را به تصویر می کشد.
حافظ با محوریت عشق به زندگی منتقدی فرهیخته است هادی حسینی عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ویژگی های ناب کلام حافظ را چنین شرح داد: درباره اشعار حافظ تاکنون سخنان بسیاری گفته شده است و گفته خواهد شد مراجعه اقشار مختلف به اشعار حافظ در دنیای امروز گواه این مطلب است که راز و رمزی در سخنان پرشور خواجه راز نهفته است. همان گونه که خودش گفت: بر سر تربت ما، چون گذری همت خواه که زیارتگه رندان جهان خواهد آرامگاهش امروز زیارتگاه رندان جهان است شعر پرشور و عاشقانه حافظ حرف های بسیاری در زمینه های مختلف معنوی، عرفانی و اجتماعی دارد. او با با تظاهر و ریا مخالف است و استفاده ابزاری از دین و آموزه های قران را نهی می کند. حافظا می خور و رندی کن و خوش باش، ولی دام تزویر مکن، چون دگران قرآن را قرآن در سینه و در اندیشه حافظ است از نظر او انسان باید از عمق و ژرفای این کتاب الهی بهره ببرد.
تحقیقات انجام شده در زمینه روان شناسی گواه این مطلب است دینداری باعث آرامش، خوشنودی، خوشبینی و سلامت می شود و اگر به شعر حافظ نگاه کنیم می بینیم که او نیز در چهار بیت زیبا این مفاهیم را می گوید. او از آرامش چنین گفته است: آن که رخسار تو را رنگ گل و نسرین دادصبر و آرم تواند به من مسکین داد او خوشنودی را در قناعت می بیند در این بازار اگر سودیست با درویش خرسند استخدایا منعمم گردان به درویشی و خرسندی و معتقد است فرد دیندار با باور زیبایی های زندگی هراسی از مرگ ندارد این جان عاریت که به حافظ سپرد دوست روزی رخش ببینم و تسلیم وی کنم هرچند او عشق را محور اصلی هستی می داند تا مراعشق تو تعلیم سخن گفتن کردخلق را ورد زبان مدحت و تحسین من است اما! نمی تواند چشمش را به روی نا هنجاری ها و بزهکاری های اجتماع ببندد، خطا ها را می بیند و در شعر متجلی می کند. غزل در حوزه ادب غنایی از عشق و احساس و عاطفه می گوید، اما برای او غزل عاشقانه ابزاری برای بیان انتقاد است.
واژگان فارسی همچون موم در دستان خواجه شیراز بودند واژگان فارسی همچون موم در دست حافظ هستند که به او لقب لسان الغیب داده اند. این خود مهمترین جنبه گویایی درباب شخصیت حافظ است یعنی فردی بیانش چنان گویایی دارد که جایگاهش در نزد مردم آسمانی می شود. محمد مرادی عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، درباره لسان الغیب بودن حافظ گفت: شعر حافظ همه بیت الغزل معرفت است.
مرادی ادامه داد: از طرفی تعریف عناصر موجود در شعر حافظ این امکان را به مخاطب می دهد که شعر او را دگرگون ببیند. منطق شعر حافظ به گونه ای است که از نماد ها و اصطلاحات و ابزار زیبایی شناسی معنوی استفاده می کند وقتی مخاطب ساختار و شیوه لفظ پردازی شعر حافظ را می بیند فکر می کند اشعارش خاستگاه قدسی و معنوی دارد. این عضو هیات علمی دانشگاه شیراز افزود: قابلیت های شعر حافظ باعث شده است شارحان حافظ و کسانی که شعر او را خوانده اند از زمان خودش تا به امروز، او را به عنوان فردی معرفی کنند که شعرش خاستگاه معنوی دارد. همه کس خود را با حافظ آشنا می دانند. عمق امیدی که او پیش روی مخاطبش گسترانیده بی نظیر است کمتر شاعری است که از غم و دل شکستگی بگوید، اما دریچه امید را به روی خواننده اش نبندد و بگوید فردای دیگری هم هست که می تواند بهتر از امروز باشد.
عارفی آگاه یا منتقدی مبارز؟
عارفی آگاه یا منتقدی مبارز؟

summary-address :
الاخبار
بسم الله قاصم الجبارین لقد مضی ما یقرب من سبعة أشهر منذ بدء الجولة الأخیرة من الجرائم التی یرتکبها الکیان الصهیونی ضد الشعب الفلسطینی البریء؛ هذا الشعب المضطهد الذی یتعرض منذ 75 عامًا للتعذیب والمذابح والوحشیة علی أیدی الاحتلال الصهیونی المدجج...
تم الکشف عن الطابع الخاص بجامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا ومحافظ فارس.
تم تدشین نادیین ریاضیین فی جامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا.
تم تقدیر وتکریم ثلاثة أساتذة من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن فعالیات یوم الأستاذ المتمیز بوصفهم الأستاذ المتمیز والمتفوق علی مستوی البلاد.
تم تعیین الدکتور أبوالفضل جوکار (الأستاذ المشارک فی قسم علوم زراعة الحدائق بکلیة العلوم الزراعیة)، رئیسا لمرکز التعاون العلمی الدولی بجامعة شیراز بأمر من إدارة جامعة شیراز.
ستعقد سلسلة من الویبینار المتخصصة والمشترکة بین جامعة شیراز وجامعة سانت بطرسبرغ للتعدین؛ بهدف التعرف علی القدرات العلمیة والإمکانات البحثیة المتاحة لبعضهما البعض.
صُنف أحد عشر عضوا من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن قائمة الباحثین الإیرانیین الأکثر استشهادا فی تخصصات العلوم الإنسانیة والعلوم الاجتماعیة.
تم إنشاء خمسة مراکز بحثیة جدیدة من قبل وکالة البحث والتقنیة المعلوماتیة بجامعة شیراز.
وفقا لتقریر العلاقات العامة بجامعة شیراز، واستنادا إلی أحدث النتائج المنشورة لتصنیف موضوعات کیو إس للجامعات عالمیا (QS World University Rankings)، حصلت جامعة شیراز علی المرتبة فی 4 تصنیفات حسب الموضوع.
وفقا لآخر نتائج نظام تصنیف مؤشر نیتشر العالمی لجودة البحوث العلمیة، والتی تم الإعلان عنها عبر المقالات المنشورة فی المجلات العالمیة المرموقة، خلال الفترة الزمنیة ما بین دیسمبر 2021 إلی نوفمبر 2022؛ أصبحت جامعة شیراز رائدة فی مجال البحث العلمی علی...
تم انطلاق عمل متحف النسیج فی الطابق تحت الأرضی (قبو) من الحافة الجنوبیة بحدیقة متحف نارنجستان قوام (Qavam House).