شاید کمتر کسی در استان کهگیلویه و بویراحمد واستان های همجوار باشد که حتی برا یکبار با اجرای طنازانه فرهاد مصباح چه از قاب تلویزیونی شبکه دنا چه در اجراهای صحنه ای خنده را تجربه نکرده باشد. شاید کمتر کسی در استان کهگیلویه و بویراحمد واستان های همجوار باشد که حتی برا یکبار با اجرای طنازانه فرهاد مصباح چه از قاب تلویزیونی شبکه دنا چه در اجراهای صحنه ای خنده را تجربه نکرده باشد. به گزارش پایگاه خبری هنا به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس، در بحث طنز ما ایرانی ها سابقه ای درخشان از گذشته تا به امروز داشتیم و داریم، در ادبیات کلاسیک فارسی بزرگانی چون عبید زاکانی با طنزهای پر از مفهوم و کنایه در این حوزه چیره دستی خود را به نمایش گذاشت و بعدها شخصیت های دیگری ادامه دهنده ی راه و روش این شاعر نامی کشور شدند. هنر طنز از قدیم الا ایام بوده با این تفاوت که در گدشته به علت عدم شناخت از مقوله طنز و کاربرد آن معمولا در پایان روزنامه های آن زمان جایی را مشخص می کردند اما امروزه این ارزش فزونی پیدا کرد ومی بینم که زبان طنز در سطر اول روزنامه ها و اخبار قرا می گیرد که این خود نشات گرفته از اعتبار وارزش مقوله طنز است. به بیان خودش ''مصباح هستند'' تکه کلامی که به همراه لبخندی ملیح در کوچه و خیابان، در بازار و هر محفلی بر لبان فرهاد مصباح بازیگر و کارگردان طنزپرداز کهگیلویه و بویراحمد مخاطب را نیز در هر صورتی به خنده وا می دارد. از منطقه سردسیری و زیبای سردسیر بخش قلعه رئیسی کهگیلویه و از استان کهگیلویه و بویراحمد جایی که زنده یاد حسین پناهی پا گرفت و به هنر کشور معرفی شد این بار هنرمند دیگری در قلب مخاطبان جا خوش کرده است و کسی نیست جز فرهاد مصباح. وی تحصیل کرده کارگردانی از دانشگاه شیراز است اما چون به طرف بازیگری آن هم از نوع طنز سوق داده شد بیشتر مخاطبین او را با نام نقشهایش مانند، کریم، گودرز، سهراب و نجات صدا می زنند شاید کمتر کسی در استان کهگیلویه و بویراحمد واستان های همجوار باشد که حتی برا یکبار با اجرای طنازانه فرهاد مصباح چه از قاب تلویزیونی شبکه دنا چه در اجراهای صحنه ای خنده را تجربه نکرده باشد. فرهاد مصباح، متولد 1357، از طایفه طیبی سردسیر بخش قله رئیسی کهگیلویه، لیسانس کارگردانی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز و ساکن شهر یاسوج است و این شهر را خیلی دوست دارد، وی مجرد و علت پیشرفت خود را حمایت های مردمی می داند. این هنرمند طنزپرداز کهگیلویه و بویراحمدی اولین کار هنری خود را در حوزه تئاتر در سال سوم راهنمایی در نقش دکتر هندی شروع و در سن 18 سالگی فعالیت رسمی خود را در شهر دهدشت آغاز کرد. برای آشنایی بیشتر با این هنرمند هم استانی گفت و گویی در دفتر پایگاه خبری صبح زاگرس ترتیب داده شد که ماحصل این گفت و گو را در زیر دنبال می کنید. صبح زاگرس-چه عاملی باعث شد که به شغل بازیگری روی آوردید؟- از همان بچگی علاقه خاصی به تئاتر و بازیگری داشتم و اولین کارم در دوران راهنمایی که فصل زمستان بود و برف بسیار زیادی در بخش قلعه رئیسی شهرستان کهگیلویه آمده بود در نقش دکتر هندی اجرا کردم، خیلی خوب بود و به همین علت کار رسمی خودم را در 18 سالگی در کانون فرهنگی شهر دهدشت و با همکاری آقای سید صالح زینی پور شروع کردم. به همین علت در برنامه صدای تهران که همان گرگعلی است تست بازیگری دادم و در بین 1500 نفر پذیرفته شدم و به مدت چهار سال در آنجا فعالیت داشتم و در استانهای مختلف برنامه های زیادی در نقش های متنوع اجرا داشتم.
صبح زاگرس-چرا بعضی مواقع شما را دکتر خطاب می کنند؟- این بحث دکتر به گذشته بر می گردد، با توجه به اینکه علاقه زیادی به حوزه دارو داشتم در داروخانه ای در مرکز شهر دهدشت چند مدت کار می کردم و اطلاعات زیادی در حوزه داروها دارم، نسخه پیچ هم بودم و با توجه به اینکه آشنایی کافی در این حوزه دارم در حوزه بازیگری از این فرصت استفاده کرده و در نقش دکتر نیز بازی کردم به همین علت من را دکتر خطاب می کنند. صبح زاگرس-آیا بازیگری را بیشتر دوست دارید یا نسخه پیچی را؟- معلوم است بازیگری را بیشتر دوست دارم، خیلی از فرصت ها را برای اینکه بازیگری را ادامه بدهم از دست دادم و خیلی هم زحمت کشیدم تا الان هنرمند معروفی شدم.
صبح زاگرس-آقای مصباح لطفا بفرمایید الان در چه سازمانی مشغول به فعالیت هستید؟- بعد از اینکه از برنامه صدای تهران رفتم در تیرماه سال 1383 با ارتباطی که با صداوسمای استان زدیم و مراحل اداری فعالیت رسمی خودم را در این سازمان به عنوان بازیگر و دستیار تهیه کننده شروع به کار کردم. صبح زاگرس-آیا بعد از شروع به کار در صداوسیمای استان در فیلم یا برنامه خاصی نقش داشته اید؟-بله، سال 83 در فلیم کوتاه ''قربانی'' با موضوع احتیاط، سال 84 در فیلم کوتاه ''روزی که باران به گل نشست''، سریال تلویزیونی ''سفر عشق''، تله فیلم ''دوچرخه''، ''شرط دوم''، ''مرد سیزدهم''، ''مرد کوهستان''، ''نی و نرگس''، سریال تلویزیونی ''همسایه دنا'' و آخرین کارم هم در فیلم کوتاه ''از سرعت خود بکاهید'' از جمله اجراهای ماندگارم هست و هم اکنون در سریال تلویزیونی طنز نقش و نگار به عنوان بازیگر مشغول به فعالیت هستم.
در تمامی این سریال ها و فیلم های کوتاه هم در نقش دستیار تهیه کننده و بازیگر و معمولا نقش طنز بازی می کنم. صبح زاگرس-بازیگری امروز و دیروز با هم چه تفاوتی دارند؟- بازیگری نه زمان می شناسد نه مکان، بازیگری جغرافیای وسیعی دارد چرا که در هر زمان و مکانی می توانی نقش داشته باشی. صبح زاگرس-چرا در برنامه هایتان بیشتر نقش نز بازی می کنی؟- طنز یک تلنگر است. طنز واقعیتی است که گفتن آن در جامعه به صورت عام سخت است و به همین علت در قالب طنز عنوان می شود ، این واقعیت می تواند در حوزه های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی باشد. در بلوک غرب خیلی از مسائلی که در جامعه رخ کی دهد در قالب طنز به جامعه گفته می شود. هر چه طنز خمیر دار تر باشد، تلنگر آن در جامعه بیشتر صدا می دهد و نمود پیدا می کند. وارد شدن به مقوله طنز دنیای گسترده دارد و امروزه خیلی از بزرگان افرادی هستند که در زندگی آنها شادی است.
صبح زاگرس-آیا همه افراد می توانند طنز پرداز باشند ؟- خیر، کسی که می خواهد کار طنز انجام دهد باید آدم شادی باشدچون که این شاد بودن ارتباطی مستقیمی با خود فرد داشته و هر چه صاحب اثر بروزتر، شادتر و با سوادتر باشد در کارهایی که انجام می دهد موفق تر خواهد بود، این حرفها علمی است. ارتباطی صاحب اثر با اثر بسیار مستقیم است، مگر می شود آدم اخمو و عبوس نقش طنز پرداز را بازی کند چرا که جوابگو نیست، به همین خاطر وقتی شما تاریخ را رقم می زنید می بینید که افرادی که آثار فاخر در حوزه طنز دارند چه در طنز کلامی و موقعیت و حوزه احتماعی و فرهنگی همه افراد شاد و شناسنامه دار هستند.
صبح زاگرس-در فیلم هایی که نقش آفرین بوده اید چه اسم هایی داشته اید؟- سهراب، کریم، علی برز، گودرز، بشیر، اسم ها معمولا متناسب با نوع کار و شخصیت فرد انتخاب می شد. صبح زاگرس-آیا آنطور که باید و شاید به هنر بازیگری و طنز در استان توجه شده است؟-خیر، بخشی از این مشکل به مدیریت در استان برمی گردد، بعضی از افرادی که هنرمند را درک می کنند در روابط عمومی ها مشغول به فعالیت هستند که این خوب است اما کافی نیست، خیلی از مدیران هستند که به نقش هنرمند در حوزه فرهنگ سازی آشنایی ندارند که باعث نوعی برخوردها شده است. برای اینکه یک مجوز فیلم برداری و ضبط گرفته شود باید یک بروکراسی اداری سخت را انجام دهیم تا ببینیم می شود مجوز گرفت. در حوزه فرهنگی که واقعا ولنگاری هایی است، مسئولان هم باید به مقوله طنز توجه داشته باشند، ظرفیت نقدر پذیری خودذشان را بالا ببرند، چرا که همین نقد باعث می شود که ساختار یک بیماری ریشه کن شود. صبح زاگرس-آقای مصباح شما به عنوان یک هنرمند بفرمایید که آیا این ظرفیت بازیگری در استان وجود دارد یا نه؟-بله، هنرمندهای خیلی خوب و با انگیزه ای در استان داریم، من در کارها و برنامه هایی که در استان چه از طریق صداوسیما و بخش خصوصی می خواهم انجام دهم سعی من این است از اول باید از ظرفیت استان استفاده شود ه این خود یک نوع حمایت است. کما اینکه در کارهای گذشته از تمامی دوستان و هنرمندان استان تست بازیگری به عمل آوردیم حتی از بازیگرانی که گمنام بودند. ورود به کار بازیگری شامل دو دسته از افراد است، اول افرادی که خیلی علاقه مند به این کار هستند و دسته دوم افرادی هستند که پتانسیل آن را دارند اما نمی دانند از کجا باید شروع کرد. به همین علت از طریق اداره ارشاد و حوزه هنری و بسیج هنرمندان استان با همکاری همدیگر با ارتباط هایی که انجام شد شناسایی بازیگران انجام شد و الان هم در سریال تلویزیونی نقش و نگار که حال ضبط است و با توجه به شخصیت ها و فیلم نامه سعی شد از نیروهای بومی استان استفاده شود. در بحث تئاتر و نمایش الحمدالله حرف های زیادی در استان برای گفتن داریم و در حوزه نویسندگی و تئاتر و بازیگری افراد صاحب نام خوبی در استان وجود دارد. هنرمند تنها بازیگر و طنز پرداز نیست، بلکه عکاس، تصویربردار، نویسنده، خبرنگار ، گریمور، تهیه کننده، کارگردان همه هنرمند هستند اما با توجه به اینکه بازیگر بیشتر در دید است برجسته تر هستند.
صبح زاگرس-یک بازیگر و طنز پرداز چه موقع در شغلش موفق می شود؟- یک هنرمند و طنز پرداز زمانی اثرش جواب می دهد که جنس مخاطب خودش را بشناسد که این مردم هستند. امروز هنرمندان و خصوصا طنزپردازان می توانند واقعیت های حوزه تسهیلات بانکی، کلینیک ها، پارتی بازی و رابطه بازی و حتی طلاق را اجرا کنند.
طنز پرداز کهگیلویه و بویراحمدی که همه را می خنداند/ ماجرای دکتر هندی و گرگعلی در تهران
طنز پرداز کهگیلویه و بویراحمدی که همه را می خنداند/ ماجرای دکتر هندی و گرگعلی در تهران

summary-address :
الاخبار
بسم الله قاصم الجبارین لقد مضی ما یقرب من سبعة أشهر منذ بدء الجولة الأخیرة من الجرائم التی یرتکبها الکیان الصهیونی ضد الشعب الفلسطینی البریء؛ هذا الشعب المضطهد الذی یتعرض منذ 75 عامًا للتعذیب والمذابح والوحشیة علی أیدی الاحتلال الصهیونی المدجج...
تم الکشف عن الطابع الخاص بجامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا ومحافظ فارس.
تم تدشین نادیین ریاضیین فی جامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا.
تم تقدیر وتکریم ثلاثة أساتذة من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن فعالیات یوم الأستاذ المتمیز بوصفهم الأستاذ المتمیز والمتفوق علی مستوی البلاد.
تم تعیین الدکتور أبوالفضل جوکار (الأستاذ المشارک فی قسم علوم زراعة الحدائق بکلیة العلوم الزراعیة)، رئیسا لمرکز التعاون العلمی الدولی بجامعة شیراز بأمر من إدارة جامعة شیراز.
ستعقد سلسلة من الویبینار المتخصصة والمشترکة بین جامعة شیراز وجامعة سانت بطرسبرغ للتعدین؛ بهدف التعرف علی القدرات العلمیة والإمکانات البحثیة المتاحة لبعضهما البعض.
صُنف أحد عشر عضوا من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن قائمة الباحثین الإیرانیین الأکثر استشهادا فی تخصصات العلوم الإنسانیة والعلوم الاجتماعیة.
تم إنشاء خمسة مراکز بحثیة جدیدة من قبل وکالة البحث والتقنیة المعلوماتیة بجامعة شیراز.
وفقا لتقریر العلاقات العامة بجامعة شیراز، واستنادا إلی أحدث النتائج المنشورة لتصنیف موضوعات کیو إس للجامعات عالمیا (QS World University Rankings)، حصلت جامعة شیراز علی المرتبة فی 4 تصنیفات حسب الموضوع.
وفقا لآخر نتائج نظام تصنیف مؤشر نیتشر العالمی لجودة البحوث العلمیة، والتی تم الإعلان عنها عبر المقالات المنشورة فی المجلات العالمیة المرموقة، خلال الفترة الزمنیة ما بین دیسمبر 2021 إلی نوفمبر 2022؛ أصبحت جامعة شیراز رائدة فی مجال البحث العلمی علی...
تم انطلاق عمل متحف النسیج فی الطابق تحت الأرضی (قبو) من الحافة الجنوبیة بحدیقة متحف نارنجستان قوام (Qavam House).