دکتر سیدحامد رستگار، عضو هیئتعلمی بخش مهندسی مخابرات و الکترونیک دانشگاه شیراز، بهعنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در نشست دانشمندان جوان کشورهای بریکس حضور یافت.
بهگزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، در نهمین نشست دانشمندان و هفتمین جایزه نوآوران جوان کشورهای عضو بریکس که از 25 تا 29 نوامیر 2024 (5 تا 9 آذرماه 1403)، بهمیزبانی شهر سوچی کشور روسیه برگزار شد؛ نمایندگانی از کشورهای برزیل، روسیه، ایران، هند، چین، آفریقای جنوبی، امارت متحده عربی، مصر، اتیوپی و عربستان شرکت کردند که در این میان، دکتر سیدحامد رستگار، عضو هیئتعلمی بخش مهندسی مخابرات و الکترونیک دانشگاه شیراز، بهنمایندگی از کشور ایران برای ارائهی سخنرانی حاضر شد و مدیریت «میزگرد هوش مصنوعی» را در این نشست برعهده داشت.
وی در این نشست سخنرانی علمی خود را با عنوان «مدیریت بهینه زیرساختهای اینترنت اشیاء و استفاده از آن در زندگی هوشمند» ارائه کرد.
بهگفتهی دکتر رستگار، در این میزگرد چالشهای پیشروی کشورهای مختلف عضو بریکس، مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تبادلنظری در رابطه با راهحلها و نیز همکاریهای پیشرو صورت پذیرفت.
عضو هیئتعلمی بخش مهندسی مخابرات و الکترونیک دانشگاه شیراز با بیان اینکه کشور ایران بهتازگی به عضویت این نهاد در آمده و امسال برای اولینبار در این نشست حضور پیدا میکرد، درخصوص فرآیند انتخاب نمایندگان از ایران توضیح داد: فرآیند انتخاب نمایندگان ایران (با محدودیت سنی 40سال) از طریق فراخوان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در شهریورماه 1403 صورت گرفت که اینجانب در حوزهی ارتباطات و فناوری اطلاعات بهعنوان نماینده ایران انتخاب شدم.
وی افزود: در این نشست نمایندگان جوان کشورهای عضو در حوزههای مختلف به بیان دستاوردهای، راهکارها و ایدههای خود پرداختند. همچنین میزگردهایی با تمرکز بر فنآوریهای نوظهور و نیز چالشهای اجتماعی و زیستمحیطی برای تبادلنظر و ارائهی راهحلها برگزار شد.
بهگفتهی این نمایندهی ایرانی، در نهمین نشست دانشمندان جوان کشورهای عضو بریکس دیدارهای دوجانبهای بین نمایندگان کشورهای مختلف نیز با هدف بررسی فرصتهای ممکن و برنامهریزی برای همکاریهای علمی انجام شده است.
گفتنی است، انجام هماهنگیها برای اعزام هیئت ایرانی به این رویداد مهم علمی فناوری و نوآوری ازسوی مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاستجمهوری، با همکاری معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری صورت گرفته است و طبق گزارش مرکز همکاریها، در نهمین نشست دانشمندان و هفتمین جایزه نوآوران جوان کشورهای بریکس بیشاز ۱۰۰ دانشمند و محقق جوان از کشورهای عضو بریکس برای شرکت در این رویداد ۵روزه گردهم آمدند. هیئت ایرانی اعزامی به این نشست، متشکل از ۸ دانشمند جوان و ۴ نوآور بوده است و مدیریت چندین پنل در این نشست نیز برعهده دانشمندان نخبه ایرانی گذاشته شد.