ویژهبرنامۀ «شب موزه» در موزۀ تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز برگزار شد.
بهگزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، در آستانۀ روز جهانی موزه، ویژهبرنامۀ «شبهای موزه» در موزۀ تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز آغاز شد.
مدیر موزۀ تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز با بیان اینکه این برنامه در آستانۀ روز جهانی موزه ترتیب داده شده و نخستین برنامه از سلسلهبرنامههای موزۀ تاریخ طبیعی و تکنولوژی است، اظهار داشت: شب موزه، فرصت مغتنمی بود تا نشان دهیم چگونه هنر و علم میتوانند در کنار هم، محملهایی برای انتقال فرهنگ و دانش باشند.
دکتر مهدی مؤمنزاده با بین اینکه موزهها فقط محل نگهداری اشیاء تاریخی نیستند، بلکه نهادهای پویایی هستند که میتوانند با روشهای تعاملی، دانش را به جامعه منتقل کنند، اظهار کرد: موزۀ تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز نیز در تلاش است تا امسال به مناسبت روز جهانی موزه (۲۸ اردیبهشت)، برنامههای علمی- فرهنگی متنوعی در قالب یک رویداد چندروزه با شعار «سه روز، هزار کشف، یک دنیا شگفتی» برگزار کند.
وی افزود: این رویداد فرصتی فراهم میآورد تا نشان دهیم موزهها چگونه میتوانند در توسعه پایدار و آموزش همگانی نقش موثری ایفا نمایند.
بهگفتۀ این مقام مسؤول، تور علمی-تخصصی موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی نیز در تاریخ ۲۶ اردیبهشتماه، بهعنوان یک رویداد منحصربهفرد با حضور کارشناسان و متخصصان بخشهای مختلف موزه برگزار خواهد شد که در این تور، کارشناسان مجرب هر بخش، با توضیحات علمی درباره آثار و نمونههای منحصر به فرد، علاقهمندان را با دنیای پررمز و راز علوم طبیعی و تکنولوژی آشنا میکنند.
وی افزود: نکتۀ شاخص، دعوت از کارشناسان پیشکسوت با بیش از ۳۰سال تجربه در موزه است که بیتردید، دانش و مهارت ارزشمند آنها، ارزش این برنامه را دوچندان میکند.
مدیر موزۀ تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز گفت: مجموعهای از کارگاههای تخصصی و کارآفرینی در موضوعات مختلف علوم طبیعی نیز در روزهای ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت در محل موزه برگزار خواهد شد که عناوین آنها عبارت است از: کارگاه تاکسیدرمی، اصول حشرات، خشککردن گیاهان به فرم طبیعی، گوهرتراشی، گوهرشناسی، نقاشی و مجسمهسازی بر مبنای نمونههای موزه؛ ویژه کودکان محیط زیست.
دکتر مؤمنزاده خبر داد: همزمان با روز جهانی موزه، در تاریخ ۲۸ اردیبهشت، بازدید از موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز برای عموم از ساعت ۸ صبح تا ۱۹ رایگان است.
وی اظهار امیدواری کرد که با این برنامههای علمی و فرهنگی، موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی گامی دیگر در مسیر تبدیلشدن به یک فضای اثرگذار در توسعۀ علم، هنر و فرهنگ بردارد و تجربهای متفاوت و فراموشنشدنی برای بازدیدکنندگان به ارمغان آورد.
گفتنی است، در ویژهبرنامۀ شب موزه که با حضور جمعی از دانشگاهیان و آحاد شهروندان شیرازی ترتیب یافت، ارکستر سازهای ایرانی گروه ستا، با هنرنمایی در قطعات اصیل ایرانی، فضایی سرزنده و هنری در موزه رقم زد. علاو بر برنامۀ هنری، مسابقهای علمی-فرهنگی نیز برگزار شد و در پایان مراسم به قید قرعه به برندگان جوایزی اهدا شد.