برای دریافت آخرین خبرها و رویدادها با ما همراه باشید.

برگزاری رویداد ملی مسأله‌محور طراحی و ساخت سازه مقوایی در دانشگاه شیراز

برگزاری رویداد ملی مسأله‌محور طراحی و ساخت سازه مقوایی در دانشگاه شیراز


رویداد ملی مسأله‌محور طراحی و ساخت سازه مقوایی با معرفی برگزیدگان این دوره به کار خود پایان داد.

به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، رویداد ملی مسأله‌محور طراحی و ساخت سازه مقوایی که به‌همت شتابدهنده کوانتوم پلاس دانشگاه شیراز و مرکز نوآوری صنایع دریایی ترتیب یافت؛ با رقابت ۳۵ تیم در یک روز، شامگاه یکشنبه ۲۸ اردیبهشت‌ماه، به ایستگاه پایانی و معرفی تیم‌های برتر رسید.

دکتر محمدمهدی ظرافت، دبیر اجرایی این رویداد در آغازین ساعات رقابت تیم‌های شرکت‌کننده با توضیح اینکه رویداد سازه مقوایی یک رویداد علمی حل مسأله فناورانه برای جامعه هدف دانشجویان و شرکت‌های دانش‌بنیان است، توضیح داد:در این رویداد تلاش ما بر این بوده است که دانشجویان به‌جای اینکه به مسائل ذوقی بپردازند؛ به مسائل موردنیاز جامعه بپردازند و به‌طور ویژه در این رویداد که با همکاری مرکز نوآوری صنایع دریایی ترتیب یافته است، هدف رفع نیازهای این گروه بوده است که خروجی آن می‌تواند در صنعت مورداستفاده قرار بگیرد.

وی درخصوص چگونگی برگزاری رویداد نیز توضیح داد: در این رویداد یک سازۀ مقوایی با ابعاد خاص بایستی طراحی و اجرا شود و سپس مورد تست استحکامی قرار گیرد. این رویداد به‌صورت تیمی برگزار می‌شود و شیوۀ کار تیمی نیز در این رویداد امتیاز خواهد داشت.

به‌گفتۀ این عضو هیئت‌علمی دانشگاه شیراز: مهلت ثبت‌نام این رویداد تا ۲۰م فروردین‌ماه بوده و از میان ثبت‌نام‌کنندگان، ۳۵ گروه برای رقابت در مرحلۀ پایانی گزینش شده‌اند.

به‌گفتۀ او حمایت از فراهم‌سازی امکان تبدیل ایده به کسب‌وکار در صورت ارزنده‌بودن، حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی، امکان تصویب پروژه کسر خدمت سربازی تیم‌های برتر ازجمله حمایت‌ها و مزایای معنوی این رویداد برای برگزیدگان است.

دکتر ظرافت همچنین خبر داد: در این رویداد  تیم اول 35میلیون تومان، تیم دوم 25 میلیون تومان، تیم سوم 15میلیون تومان، تیم چهارم 10میلیون تومان، تیم پنجم 5 میلیون تومان و تیم‌های ششم تا دهم 2میلیون تومان هدیۀ نقدی دریافت خواهند کرد.

لزوم تناسب فعالیت‌های نوآورانه و فناورانه با نیازهای جامعه و صنعت

مدیر نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز نیز در رویداد ملی طراحی و ساخت سازه مقوایی خطاب به دانشجویان گفت: به‌عنوان عضو کوچک جامعۀ دانشگاهی که دغدغۀ ۱۵سال اخیرم توسعۀ فناوری بوده است، عرض می‌کنم که یکی از پایه‌های اساسی توسعۀ فناوری منابع انسانی است و وقتی یه کشور می‌تواند توسعۀ فناوری داشته باشد که منابع انسانی موردنیازش تأمین باشد که به مراتب مهم‌تر از منابع مالی و... است.

دکتر سجاد تقوایی با بیان اینکه هرجا موفق بوده‌ا‌یم، منابع انسانی قوی داشتیم، از دانشجویان خواست تا در هررشته‌ای که تحصیل می‌کنند، نسبت به نیازها و خواسته‌های مسائل پیرامونشان اشراف داشت باشند؛ چراکه اگر در حوزه‌ی نوآوری و فناوری هرجا پاسخ خوبی نگرفته‌ایم، دلیلش این بوده که کار انجام‌شده موردنیاز جامعه و صنعتمان نبوده است.

وی با اظهار خرسندی از اینکه صنعت دریایی برای رفع نیازهای خود اقدام به برگزاری این رویداد با همکاری دانشگاه کرده است؛ گفت: این اتفاق بسیار ارزشمندی است و ما آمادگی خود را برای برگزاری رویدادهایی از این دست با دیگر نهادها  سازمان‌ها نیز اعلام می‌کنیم.

 

لزوم استفاده از روش‌های نوین و دانش‌بنیان برای توسعۀ دریامحور کشور

دکتر علی جبار رشیدی، معاون علوم، تحقیقات، فناوری و نوآوری سازمان صنایع دریایی نیز در بخش دیگری از این مراسم، ضمن اظهار امیدواری از برگزاری این رویداد مشترک و با ابتکار دانشگاه شیراز و سازمان صنایع دریایی گفت: رویداد ملی طراحی و ساخت سازه مقوایی، رویدادی تیمی و مسأله‌محور است که باهدف رفع نیازها و حل مسائل ترتیب یافته است. چراکه باید بپذیریم که دیگر روش‌های قدیمی برای حل نیازهای و مسائل پاسخگو نیست و کارها را باید تیمی انجام داد و در این زمینه نیز نیازمند تعامل و تعامل‌پذیری هستیم.

وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری درخصوص حوزۀ دریایی گفت: صنعت دریایی کشور جای کار بسیاری در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی دارد و این حوزه نمی‌تواند دانش‌بنیان نباشد.

معاون علوم، تحقیقات، فناوری و نوآوری سازمان صنایع دریایی با بیان اینکه کشور و دنیا به‌ناچار روی منابع آب‌پایه می‌چرخد، گفت: به نظر من هیچ رشته‌ای نیست که به درد دریا نخورد و دانش‌بنیان‌ها قادر به رفع نیاز‌های فناورانه صنایع دریایی هستند؛ از همین‌رو ما از تمام رشته‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان استقبال می‌کنیم و معتقدیم که فرصت شکوفایی علمی و اقتصادی زیادی در این حوزه وجود دارد.

وی با بیان اینکه کشور ایران از شمال و جنوب به آب و سواحل دسترسی دارد، بر ظرفیت‌های «توسعۀ دریامحور ایران» تأکید کرد و گفت: برای توسعۀ اقتصاد دانش‌بنیان، راهی جز ورود مراکز علمی ازجمله دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری نیست و باید از ظرفیت مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه‌ی بهره‌مندی از ظرفیت‌های دریا استفاده شود.

دکتر جباری با تأکید بر اینکه مسأله‌محوری رویدادها موجب می‌شود که دسترسی سریع‌تری به پاسخ داشته باشیم، گفت: امیدواریم حداقل در طول سال شاهد برگزاری یک رویداد مسأله‌محور باشیم.

حل مسائل و نیازهای جامعه به پشتوانۀ علمی، سرلوحۀ کار دانشگاه است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز هم در جمع شرکت‌کنندگان رویداد ملی مسأله‌محور طراحی و ساخت سازه مقوایی اظهار کرد: دانشگاه همراه صنعت هست و خود را مسؤول در قبال مشکلات و نیازهای جامعه و صنعت می‌داند.

دکتر بهرام همتی‌نژاد، با بیان اینکه در دانشگاه شیراز اقدامات خوبی در زمینۀ زیست‌بوم فناوری صورت گرفته است، گفت: از برگزاری این رویداد و هر رویداد مسأله‌محوری که موجب موجب شناسایی استعدادهای جوانان و حل نیازها و مسائل جامعه و صنعت می‌شود، استقبال می‌کنیم چراکه حل مسائل و نیازهای جامعه به پشتوانۀ علمی در سرلوحۀ کار ما در دانشگاه قرار دارد.

 

دکتر رجبی، مدیرعامل صنایع دریایی شهید صفایی نیز در این رویداد یک‌روزه، با بیان اینکه دانشگاه شیراز توانمندی بسیاری در حل مسائل جامعه دارد، به حضور پژوهشکده علوم و فنون هوادریا دانشگاه شیراز اشاره کرد و گفت: فعالیت‌های مؤثر پژوهشکده علوم و فنون هوادریا دانشگاه شیراز که به‌منظور رفع نیازهای فناورانه و پژوهش‌های علمی و کاربردی صنایع مختلف کشور شکل گرفته است، یکی از ظرفیت‌های ارزشمند این دانشگاه برای همکاری با سازمان صنایع دریایی است.

وی با بیان اینکه سه گروه می‌توانند با صنایع دریایی همکاری داشته باشند توضیح داد: سازمان صنایع دریایی آمادگی همکاری با دانشجویان در دوران دانشجویی و برای انجام پروژه‌های دانشجویی، یا فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و همچنین کسانی که مایلند در زمینۀ سربازی و کسر خدمت اقدام کنند، را دارد.

مدیرعامل صنایع دریایی شهید صفایی با یادآوری اینکه تنها پارک فناوری وزارت دفاع در شیراز تأسیس شده است، این را ظرفیت خوبی برای همکاری هرچه بیش‌تر سازمان صنایع دریایی با دانشگاه عنوان و برای توسعۀ همکاری‌ها اعلام آمادگی کرد.

 

در این رویداد یک‌روزه، پس از اتمام زمان ساخت سازه توسط تیم‌ها، تمامی سازه‌ها به قید قرعه در حضور داوران و شرکت‌کنندگان تست شد و میزان تحمل آن نسبت به وزنه سنجیده شد. بر همین مبنا و بررسی موارد دیگر داوری انجام شد و تیم‌های اول تا دهم به شرح اسامی زیر مشخص شدند:

نام تیم

رتبه

خم نشو

اول

کوازار

دوم

هنرمندان سازه

سوم

شالوده شکن

چهارم

سوپرانوز

پنجم

ماتریس

ششم

سازه ران

هفتم

فیکو

هشتم

شهید چمران

نهم

ساخت هوشمند

دهم

 

 

summary-address :

الاخبار

بیان الأساتذة والطلبة التعبویین بجامعة شیراز تضامنا مع احتجاجات الجامعیین الأمریکیین (أساتذة وطلبة) ضد الفظائع الصهیونیة
بیان الأساتذة والطلبة التعبویین بجامعة شیراز تضامنا مع احتجاجات الجامعیین الأمریکیین (أساتذة وطلبة) ضد الفظائع الصهیونیة
بسم الله قاصم الجبارین لقد مضی ما یقرب من سبعة أشهر منذ بدء الجولة الأخیرة من الجرائم التی یرتکبها الکیان الصهیونی ضد الشعب الفلسطینی البریء؛ هذا الشعب المضطهد الذی یتعرض منذ 75 عامًا للتعذیب والمذابح والوحشیة علی أیدی الاحتلال الصهیونی المدجج...
فوز خرّیجی جامعة شیراز بجائزة ألبرز 1402
فوز خرّیجی جامعة شیراز بجائزة ألبرز 1402
حصل خریجان من جامعة شیراز علی جائزة ألبرز 1402.
کشف النقاب عن طابع خاص بجامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا
کشف النقاب عن طابع خاص بجامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا
تم الکشف عن الطابع الخاص بجامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا ومحافظ فارس.
افتتاح نادیین ریاضیین للفتیات والنساء فی جامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا
افتتاح نادیین ریاضیین للفتیات والنساء فی جامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا
تم تدشین نادیین ریاضیین فی جامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا.
التعریف بثلاث أساتذة من جامعة شیراز ضمن الأساتذة المتمیزین علی مستوی البلاد
التعریف بثلاث أساتذة من جامعة شیراز ضمن الأساتذة المتمیزین علی مستوی البلاد
تم تقدیر وتکریم ثلاثة أساتذة من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن فعالیات یوم الأستاذ المتمیز بوصفهم الأستاذ المتمیز والمتفوق علی مستوی البلاد.
تعیین الدکتور أبوالفضل جوکار، مدیرا لمرکز التعاون الأکادیمی العلمی الدولی بجامعة شیراز
تعیین الدکتور أبوالفضل جوکار، مدیرا لمرکز التعاون الأکادیمی العلمی الدولی بجامعة شیراز
تم تعیین الدکتور أبوالفضل جوکار (الأستاذ المشارک فی قسم علوم زراعة الحدائق بکلیة العلوم الزراعیة)، رئیسا لمرکز التعاون العلمی الدولی بجامعة شیراز بأمر من إدارة جامعة شیراز.
انعقاد سلسلة من الویبینار المتخصصة والمشترکة بین جامعة شیراز وجامعة سانت بطرسبرغ للتعدین
انعقاد سلسلة من الویبینار المتخصصة والمشترکة بین جامعة شیراز وجامعة سانت بطرسبرغ للتعدین
ستعقد سلسلة من الویبینار المتخصصة والمشترکة بین جامعة شیراز وجامعة سانت بطرسبرغ للتعدین؛ بهدف التعرف علی القدرات العلمیة والإمکانات البحثیة المتاحة لبعضهما البعض.
أحد عشر عضوا من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن قائمة الباحثین الإیرانیین الأکثر استشهادا فی تخصصات العلوم الإنسانیة والعلوم الاجتماعیة
أحد عشر عضوا من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن قائمة الباحثین الإیرانیین الأکثر استشهادا فی تخصصات العلوم الإنسانیة والعلوم الاجتماعیة
صُنف أحد عشر عضوا من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن قائمة الباحثین الإیرانیین الأکثر استشهادا فی تخصصات العلوم الإنسانیة والعلوم الاجتماعیة.
تأسیس خمسة مراکز بحثیة جدیدة فی جامعة شیراز
تأسیس خمسة مراکز بحثیة جدیدة فی جامعة شیراز
تم إنشاء خمسة مراکز بحثیة جدیدة من قبل وکالة البحث والتقنیة المعلوماتیة بجامعة شیراز.
حصول جامعة شیراز علی المرتبة فی تصنیف کیو إس للجامعات عالمیا 2023
حصول جامعة شیراز علی المرتبة فی تصنیف کیو إس للجامعات عالمیا 2023
وفقا لتقریر العلاقات العامة بجامعة شیراز، واستنادا إلی أحدث النتائج المنشورة لتصنیف موضوعات کیو إس للجامعات عالمیا (QS World University Rankings)، حصلت جامعة شیراز علی المرتبة فی 4 تصنیفات حسب الموضوع.
حصول جامعة شیراز علی المرتبة الأولی علی مستوی البلاد فی تصنیف مؤشر نیتشر (Nature INDEX)
حصول جامعة شیراز علی المرتبة الأولی علی مستوی البلاد فی تصنیف مؤشر نیتشر (Nature INDEX)
وفقا لآخر نتائج نظام تصنیف مؤشر نیتشر العالمی لجودة البحوث العلمیة، والتی تم الإعلان عنها عبر المقالات المنشورة فی المجلات العالمیة المرموقة، خلال الفترة الزمنیة ما بین دیسمبر 2021 إلی نوفمبر 2022؛ أصبحت جامعة شیراز رائدة فی مجال البحث العلمی علی...
انطلاق عمل متحف النسیج فی حدیقة نارنجستان قوام
انطلاق عمل متحف النسیج فی حدیقة نارنجستان قوام
تم انطلاق عمل متحف النسیج فی الطابق تحت الأرضی (قبو) من الحافة الجنوبیة بحدیقة متحف نارنجستان قوام (Qavam House).