برای دریافت آخرین خبرها و رویدادها با ما همراه باشید.

اولین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی برگزار شد

اولین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی برگزار شد


اولین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی، به‌همت حوزه‌ی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز، انجمن تحقیقات آزمایشگاهی ایران و ستاد شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران (شاعا) در شهر شیراز، در روزهای ۱۳ و ۱۴ اسفندماه برگزار شد.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری با ارائه‌ی پیامی در این کنفرانس عنوان کرد: آزمایشگاه‌ها که زادگاه علوم تجربی و نقطه تلاقی علم و عمل می باشند امروزه در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها به جایگاه مهمی برای تثبیت فرایند یادگیری، پرسشگری، ظهور خلاقیت‌ها و شکوفایی تبدیل شده‌اند.

 

دسترسی به تجهیزات با فناوری بالا و داشتن آزمایشگاه‌های مجهز؛ زمینه‌ساز انجام پژوهش‌های فاخر و نافذ

در ادامه این پیام می‌خوانیم: همچنین گسترش مرزهای دانش و انجام پژوهش‌های فاخر و نافذ که علاوه بر تربیت نیروی انسانی کارآمد و رقابتی در عرصه بین‌المللی، زمینه شکوفایی در کشور را فراهم نماید و مایه افتخار و احترام در عرصه جهانی برای جامعه علمی کشور باشد، با دسترسی به تجهیزات با فناوری بالا و داشتن آزمایشگاه‌های مجهز و به روز امکان‌پذیر است.

دکتر غلامی در ادامه‌ی پیام خود آورده است: آزمایشگاه خوب و مجهز زمینه‌ساز تربیت پژوهشگران و متخصصینی با مرجعیت ملی و بین‌المللی است که در حوزه‌های مختلف زمینه‌های شکوفایی، توسعه و خلق ثروت را فراهم می‌آورند و در بسیاری از کشورهای پیشرفته، توسط دولت‌های خود به عنوان بازیگران اصلی در حوزه سیاست‌گذاری شناخته می‌شوند. این رویکرد سیاست‌گذاری که از آن به عنوان سیاستگذاری مبتنی بر علم و یا حکمرانی خوب یاد می‌شود سهم مهمی در صرفه‌جویی در وقت، کاهش هزینه‌ها و توسعه همه جانبه دارد.

در این پیام آمده است: کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی که به همت و ابتکار دانشگاه شیراز برای اولین بار در کشور برگزار می‌شود رویداد مهم و کم‌نظیری در حوزه تجهیزات آموزشی و تحقیقاتی است که استمرار آن در سال‌های آتی کمک موثری در راستای توسعه آزمایشگاه‌ها و زیرساخت پژوهشی کشور خواهد نمود. ضمن قدردانی از برگزارکنند‌گان و شرکت‌کنندگان در این کنفرانس امیدوارم این رویداد مهم، فرصت مناسب هم‌اندیشی برای رفع موانع و برنامه ریزی در راستای تجهیز مستمر و نگهداری تجهیزات دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها فراهم نماید.

تربیت‌ نیروهای انسانی، لازمه‌ی فعال‌سازی و نگهداری آزمایشگاه‌ها

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این پیام، به دو نوع تقسیم‌بندی آزمایشگاه‌ها از لحاظ کارکردی و ساختاری پرداخت و توضیح داد: آزمایشگاه‌ها را از منظر کارکردی به سه دسته‌ی آموزشی، پژوهشی و خدماتی و از لحاظ ساختاری به سه دسته‌ی آزمایشگاه‌های مرکزی، مرجع (همکار) و تخصصی (موضوعی) می‌توان تقسیم کرد.

دکتر رحیمی شعرباف با اشاره به اهمیت فعالیت کارشناسان استاندارد آزمایشگاه‌ها، برلزوم تربیت نیروهای انسانی، به منظور فعال‌سازی و نگهداری آزمایشگاه‌ها تأکید ورزید.

وی راه‌اندازی سامانه شاعا را که به منظور شناسایی، شبکه‌سازی و به‌اشتراک‌گذاری تجهیزات وتوانمندی‌های آزمایشگاههای علمی کل کشور طراحی شده است، گام مهمی برشمرد و افزود: ازجمله مسائل مهم در زمینه‌ی آزمایشگاه‌ها، موضوع رعایت استانداردهای بین‌المللی است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، در پایان سخنان خود، پیشنهاد ایجاد شرکت‌های منطقه‌ای، با حضور دانشگاه‌ها به‌عنوان سهامداران این شرکت، برای تأمین تجهیزات و نگهدای آزمایشگاه‌ها مطرح کرد و افزود: استمرار این کنفرانس که زمینه‌ی تبادل‌نظر و گفت‌وگو را برای پژوهشگران در زمینه‌ی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی فراهم می‌کند، در سال‌های آینده نیز کمک موثری در راستای توسعه آزمایشگاه‌ها و زیرساخت پژوهشی کشور خواهد داشت.

دانشگاه شیراز، با داشتن امکانات آزمایشگاهی به‌عنوان سرمایه‌ی ملی و معنوی جنوب کشور

رئیس دانشگاه شیراز نیز در این مراسم، ضمن معرفی دانشگاه شیراز گفت: دانشگاه شیراز به‌عنوان یکی از دانشگاه‌های تراز اول کشور و سرمایه‌ی بزرگ جنوب کشور، با داشتن امکانات و تجهیزات مختلف، به‌ویژه در زمینه‌ی آزمایشگاه‌ها آماده‌ی خدمت‌رسانی به پژوهشگران است.

دکتر نادگران کار آزمایشگاهی را به مثابه‌ی یک هنر؛ هنر به منصه‌ی ظهوررساندن تولیدات علمی در آزمایشگاه‌ها تلقی کرد و افزود: تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی در هر دانشگاهی به‌عنوان سرمایه‌ی آن دانشگاه است، خوشبختانه ما در سال‌های اخیر موفق به تجهیزکردن برخی از آزمایشگاه‌ها ازجمله آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز شده‌ایم و درصدد بین‌المللی‌سازی آن هستیم.

وی تأکید کرد: این کنفرانس که برای اولین‌بار ازسوی دانشگاه شیراز برگزار شده؛ بزرگ‌ترین رویداد علمی-فناوری در عرصه‌ی ملی و در حوزه‌ی تجهیزات آزمایشگاهی است که فرصت بی‌نظیری برای هم‌اندیشی و تبادل تجربیات بین افراد آکادمیک و کارشناسان فنی تجهیزات را فراهم می‌کند.

رئیس دانشگاه شیراز در پایان با اشاره به نقش کارشناسان آزمایشگاهی در نگهداری و فعال‌بودن آزمایشگاه‌ها، از اعضای غیرهیأت‌علمی و کارشناسان قدردانی ویژه کرد.

آیین تقدیر و  بزرگداشت پیشکسوتان حوزه‌ی آزمایشگاهی

در پایان نشست اول کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی، آیین بزرگداشت خدمات ماندگار پیشکسوتان حوزه‌ی آزمایشگاهی برگزار شد.

در این مراسم با معرفی دوتن از چهره‌های نامدار و پیشکسوت حوزه‌ی آزمایشگاهی، یعنی دکتر محمدصادق علیائی «قائم مقام و دبیر ستاد شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران (شاعا)» و دکتر افسانه صفوی «استاد برجسته و ممتاز دانشگاه شیراز و اولین رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز» از خدمات ارزشمند ایشان در حوزه‌ی دانشگاهی تقدیر شد.

 

به‌گفته‌ی دکتر سید مجتی زبرجد، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز، دکتر محمدصادق علیائی؛ عضوهیأت‌علمی وزارت عتف، با تألیف و ترجمه‌ی ۱۰کتاب، ۸ پروژه‌ی تحقیقاتی و بیش‌از ۶۰ مقاله، به‌عنوان بنیانگذار شبکه‌ی آزمایشگاه‌های علمی ایران(شاعا) و بنایان‌گذار آزمایشگاه‌های مرکزی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور و همچنین قائم مقام و دبیر ستاد شبکه‌ی آزمایشگاه‌های علمی ایران(شاعا) سهم بسزایی در حوزه‌ی آزمایشگاهی نظام آموزش عالی کشور داشته است.

 

دکتر افسانه صفوی شیمیدان و استاد نامدار دانشگاه شیراز نیز که پیش‌تر به‌عنوان چهره ماندگار معرفی شده‌است، با بیش از ۱۵۵ مقاله در مجلات علمی معتبر بین‌المللی و ۱۳۰ مقاله در کنفرانس‌های داخلی و خارجی و کسب موفقیت‌ها و افتخارات متعدد، به‌عنوان اولین رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز، نقش مؤثر و ماندگاری در حوزه‌ی آزمایشگاهی داشته است.

گفتنی‌ست اولین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی با محورهای: آخرین نوآوری‌ها درحوزه تجهیزات پیشرفته آزمایشگاه‌ها؛ تجهیزات و سنجش‌های آزمایشگاهی درحوزه‌ی علوم پایه و مهندسی؛ تجهیزات و سنجش‌های آزمایشگاهی در حوزه‌ی پزشکی و سلامت، کشاورزی و دامپزشکی؛ تجهیزات و سنجش‌های آزمایشگاهی در حوزه‌ی نفت وگاز؛ فناوری‌های نانو و میکرو در تجهیزات و سنجش آزمایشگاهی؛ روش‌های پردازش سیگنال و تصاویر در سنجش آزمایشگاهی؛ سیستم‌های

 جمع‌آوری داده‌های علمی؛ داده‌های بزرگ و مقیاس سنجی؛ روش‌ها و سیستم‌های سنجش غیرمخرب؛ تئوری و سیستم های اندازه گیری؛ روش های سنجش در زمان واقعی؛ سیستم های سنجش اپتیک و فیبر نوری؛ تجهیزات و سیستم های لیزری و پلاسما و روش های مدیریتی نوین در آزمایشگاه‌های علمی برگزار شد.

به‌گفته‌ی دکتر یوسفی، دبیر علمی این کنفرانس،  ۳۴ سخنرانی و ۶۰ پوستر با دو نشست بزرگ درکنفرانس ملی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی ارائه ‌شده است.

 

 

برای مطالعه‌ی بیانیه‌ی پایانی اولین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی فایل ضمیمه را بارگیری نمایید.

 

 

 

 

 

 

summary-address :

الاخبار

بیان الأساتذة والطلبة التعبویین بجامعة شیراز تضامنا مع احتجاجات الجامعیین الأمریکیین (أساتذة وطلبة) ضد الفظائع الصهیونیة
بیان الأساتذة والطلبة التعبویین بجامعة شیراز تضامنا مع احتجاجات الجامعیین الأمریکیین (أساتذة وطلبة) ضد الفظائع الصهیونیة
بسم الله قاصم الجبارین لقد مضی ما یقرب من سبعة أشهر منذ بدء الجولة الأخیرة من الجرائم التی یرتکبها الکیان الصهیونی ضد الشعب الفلسطینی البریء؛ هذا الشعب المضطهد الذی یتعرض منذ 75 عامًا للتعذیب والمذابح والوحشیة علی أیدی الاحتلال الصهیونی المدجج...
فوز خرّیجی جامعة شیراز بجائزة ألبرز 1402
فوز خرّیجی جامعة شیراز بجائزة ألبرز 1402
حصل خریجان من جامعة شیراز علی جائزة ألبرز 1402.
کشف النقاب عن طابع خاص بجامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا
کشف النقاب عن طابع خاص بجامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا
تم الکشف عن الطابع الخاص بجامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا ومحافظ فارس.
افتتاح نادیین ریاضیین للفتیات والنساء فی جامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا
افتتاح نادیین ریاضیین للفتیات والنساء فی جامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا
تم تدشین نادیین ریاضیین فی جامعة شیراز بحضور وزیر العلوم والبحوث والتکنولوجیا.
التعریف بثلاث أساتذة من جامعة شیراز ضمن الأساتذة المتمیزین علی مستوی البلاد
التعریف بثلاث أساتذة من جامعة شیراز ضمن الأساتذة المتمیزین علی مستوی البلاد
تم تقدیر وتکریم ثلاثة أساتذة من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن فعالیات یوم الأستاذ المتمیز بوصفهم الأستاذ المتمیز والمتفوق علی مستوی البلاد.
تعیین الدکتور أبوالفضل جوکار، مدیرا لمرکز التعاون الأکادیمی العلمی الدولی بجامعة شیراز
تعیین الدکتور أبوالفضل جوکار، مدیرا لمرکز التعاون الأکادیمی العلمی الدولی بجامعة شیراز
تم تعیین الدکتور أبوالفضل جوکار (الأستاذ المشارک فی قسم علوم زراعة الحدائق بکلیة العلوم الزراعیة)، رئیسا لمرکز التعاون العلمی الدولی بجامعة شیراز بأمر من إدارة جامعة شیراز.
انعقاد سلسلة من الویبینار المتخصصة والمشترکة بین جامعة شیراز وجامعة سانت بطرسبرغ للتعدین
انعقاد سلسلة من الویبینار المتخصصة والمشترکة بین جامعة شیراز وجامعة سانت بطرسبرغ للتعدین
ستعقد سلسلة من الویبینار المتخصصة والمشترکة بین جامعة شیراز وجامعة سانت بطرسبرغ للتعدین؛ بهدف التعرف علی القدرات العلمیة والإمکانات البحثیة المتاحة لبعضهما البعض.
أحد عشر عضوا من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن قائمة الباحثین الإیرانیین الأکثر استشهادا فی تخصصات العلوم الإنسانیة والعلوم الاجتماعیة
أحد عشر عضوا من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن قائمة الباحثین الإیرانیین الأکثر استشهادا فی تخصصات العلوم الإنسانیة والعلوم الاجتماعیة
صُنف أحد عشر عضوا من أعضاء هیئة التدریس بجامعة شیراز ضمن قائمة الباحثین الإیرانیین الأکثر استشهادا فی تخصصات العلوم الإنسانیة والعلوم الاجتماعیة.
تأسیس خمسة مراکز بحثیة جدیدة فی جامعة شیراز
تأسیس خمسة مراکز بحثیة جدیدة فی جامعة شیراز
تم إنشاء خمسة مراکز بحثیة جدیدة من قبل وکالة البحث والتقنیة المعلوماتیة بجامعة شیراز.
حصول جامعة شیراز علی المرتبة فی تصنیف کیو إس للجامعات عالمیا 2023
حصول جامعة شیراز علی المرتبة فی تصنیف کیو إس للجامعات عالمیا 2023
وفقا لتقریر العلاقات العامة بجامعة شیراز، واستنادا إلی أحدث النتائج المنشورة لتصنیف موضوعات کیو إس للجامعات عالمیا (QS World University Rankings)، حصلت جامعة شیراز علی المرتبة فی 4 تصنیفات حسب الموضوع.
حصول جامعة شیراز علی المرتبة الأولی علی مستوی البلاد فی تصنیف مؤشر نیتشر (Nature INDEX)
حصول جامعة شیراز علی المرتبة الأولی علی مستوی البلاد فی تصنیف مؤشر نیتشر (Nature INDEX)
وفقا لآخر نتائج نظام تصنیف مؤشر نیتشر العالمی لجودة البحوث العلمیة، والتی تم الإعلان عنها عبر المقالات المنشورة فی المجلات العالمیة المرموقة، خلال الفترة الزمنیة ما بین دیسمبر 2021 إلی نوفمبر 2022؛ أصبحت جامعة شیراز رائدة فی مجال البحث العلمی علی...
انطلاق عمل متحف النسیج فی حدیقة نارنجستان قوام
انطلاق عمل متحف النسیج فی حدیقة نارنجستان قوام
تم انطلاق عمل متحف النسیج فی الطابق تحت الأرضی (قبو) من الحافة الجنوبیة بحدیقة متحف نارنجستان قوام (Qavam House).