سمینار بررسی آرا و نظریات امانوئل والرشتاین Immanuel Wallerstein ، جامعه شناس برجسته معاصر و نظریه پرداز جهانی با حضور وی در تالار حکمت دانشگاه شیراز برگزار شد.
این سمینار علمی با همکاری انجمن جامعه شناسی ایران ترتیب یافت و با استقبال اساتید و دانشجویان مواجه شد.
در ابتدای این مراسم، خانم دکتر عظیمی فر ، مدیر روابط عمومی و اموربین الملل دانشگاه شیراز ضمن عرض خیرمقدم به پروفسور والرشتاین و همه شرکت کنندگان ، به بیان گوشه هایی از توانمندی ها و افتخارات دانشگاه شیراز در عرصه های مختلف آموزشی و پژوهشی پرداخت.
وی هدف از برپایی این سمینار یک روزه را گسترس ارتباطات علمی و بین المللی عنوان کرد.
دکترسید محمد امین قانعی راد، رئیس انجمن جامعهشناسی ایران هم در سخنان کوتاهی از همکاری مسئولان دانشگاه شیراز برای برپایی این سمینار علمی قدردانی کرد.
در ادامه پروفسور والرشتاین به نقد نظام سرمایه داری و سلطه آمریکایی پرداخت.
وی در بخشی از سخنان خود با عنوان بحران ساختاری در سیستم جهانی سرمایه داری گفت: ملتها توسعه پیدا نمیکنند بلکه سیستم جهانی میتواند توسعه پیدا کند و تفاوتهای بسیار اساسی میان این دو وجود دارد.
این نظریه پرداز جهانی وی همچنین مقاله خود را درباره کاپیتالیسم ارائه کرد.
پروفسور والرشتاین در خصوص به چالش کشیدن سرمایهداری در کشورهای در حال توسعه و این که چه حرکتهای اجتماعی شکل گرفته است صحبت کرد و گفت: هژمونی اقتصادی از هژمونیهای نظامی و سیاسی بسیار مهمتر است و کشورها را باید بر اساس ساختار اقتصادی آنها بررسی کرد.
گفتنی است پروفسور امانوئل والرشتاین در 28 سپتامبر 1930 در نیویورک متولد شد، وی همه درجات دانشگاهیاش، از جمله دکترایش را در سال 1959 از دانشگاه کلمبیا گرفت.
وی بین دهه 1950 تا 1960 مطالعات خود را بر روی آفریقا متمرکز کرده بود.
او تا سال 1970 در دانشگاه کلمبیا مشغول بهکار بود و بعد از سالها ماندن در این دانشگاه و پنج سال کار سخت در دانشگاه مکگیل مونترال، در 1976، استاد برجسته جامعه شناسی ایالتی نیویورک در بینگ همتون و مدیر مرکز مطالعات اقتصاد، سیستم های تاریخی و تمدن های فرناند برودل، گشت.
مهمترین خدمت او به جامعه شناسی، کتاب سال 1974 او، "نظام نوین جهانی" است. که به 9 زبان ترجمه شده است.
در سال 1975، جایزه معتبر سوروکین بهخاطر کتاب نظام نوین جهانی را دریافت کرد.
از جمله کتابهای پروفسور والرشتاین می توان به، علم اجتماعی نیاندیشیدنی (1991)، پس از لیبرالیسم (1995)، پایان جهان چنان که ما می فهمیم (1999)، سقوط قدرت امریکا: ایالات متحده در دنیای آشوبزده (2003) و جهان شمولی اروپا: خطابه قدرت (2006) اشاره کرد.
عکس های بیشتر مرتبط با این خبر در آرشیو الکترونیکی روابط عمومی دانشگاه شیراز موجود است.
http://gallery.shirazu.ac.ir