نشست معاونان دانشجویی منطقه ۷ کشور با حضور رئیس سازمان امور دانشجویان در دانشگاه شیراز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شیراز، نشست معاونین دانشجویی منطقه 7 کشور با حضور دکتر حبیبا معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان، دکتر مؤذنی رئیس دانشگاه شیراز و دکتر دانشور مدیرکل امور دانشجویان داخل سازمان، بهمیزبانی دانشگاه شیراز، صبح پنجشنبه ۲۲ آذرماه در ساختمان مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه شیراز برگزار شد.
نقش کلیدی مراکز مشاوره در دانشگاهها
دکتر حبیبا در این نشست بیان کرد: امروزه مراکز مشاوره نقش مهم و کلیدی را در دانشگاههای ما دارند، به همین منظور یکی از رسالتهای مهم معاونتهای دانشجویی در دانشگاهها توجه به مراکز مشاوره است.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه خداوند میفرماید: اگر ما بتوانیم جان یکنفر را نجات دهیم گویا جان تمام بشریت را نجات دادهایم؛ افزود: یکی از مواردی که در ارزیابی دانشگاهها موردتوجه جدی قرار خواهد گرفت، عملکرد آنها در فعالبودن مراکز مشاوره است؛ زیرا اولویت ما در سازمان امور دانشجویان پیشگیری است.
رئیس سازمان امور دانشجویان با تأکید بر اینکه دانشگاهها باید شوراهای صنفیرفاهی را فعال کنند، افزود: نقش شوراهای صنفی را در دانشگاهها جدی بگیرید و برای پیشبرد اهداف آموزش عالی از آنها کمک بگیرید؛ زیرا آنها بیشترین ارتباط را با بدنه دانشجویان دارند، از همینرو میتوانند بازوی مشورتی بسیارخوبی برای دانشگاهها باشند.
دکتر حبیبا با بیان اینکه خوابگاههای دانشجویی برای ما اهمیت ویژهای دارند، افزود: بخشی از هویت دانشجویان در خوابگاهها تشکیل میشود؛ بنابراین باید به خوابگاهها بهعنوان یک پایگاه فرهنگی اجتماعی توجه شود و با اولویت مسائل و مشکلات اسکان دانشجویان برطرف شود.
رئیس سازمان امور دانشجویان در پایان گفت: امیدواریم بتوانیم بهترین شرایط تحصیل را برای دانشجویان عزیز که آیندهسازان کشور هستند؛ فراهم کنیم.
لزوم تقویت سرمایۀ روانشناختی دانشجویان آیندهساز کشور
رئیس دانشگاه شیراز نیز در این نشست با اشاره به حدیث نبوی که «دانایی سرآمد همه خوبی هاست و خداوند جویندگان دانش را دوست دارد»، گفت: این حدیث باید محور و سرلوحهی همهی ما باید باشد تا در همهی امور، درنظر بگیریم که با تمام افرادی که در دانشگاه با آنها سروکار داریم و جویندگان دانش به شمار میروند، بایستی رفتار شایستهای داشته باشیم و از این نظر که خدمتگزار آنها هستیم، توفیق بزرگی نصیبمان شده و باید شکرگزار خداوند باشیم.
دکتر مؤذنی، با بیان اینکه سرمایهی روانشناختی شامل چهار مؤلفه: امید، خوشبینی، خودکارامدی و تابآوری میشود، بر تقویت سرمایهی روانشناختی دانشجویان بهعنوان آیندهسازان کشور تأکید کرد و گفت: شرایط فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی جامعه موجب شده تا دانشجویان با دغدغهها و مشکلات عدیدهای مواجه باشند و از این نظر بایستی آنها را درک کرد.
وی به برخی از مشکلات دانشگاهها بهویژه دانشگاه شیراز نیز پرداخت و از آن جمله به فرسودگی خوابگاهها و امکانات خوابگاهی و کمبود و فرسودگی تجهیزات آزمایشگاهی اشاره کرد.