برای دریافت آخرین خبرها و رویدادها با ما همراه باشید.

رونمایی از چند اثر جدید در موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز

رونمایی از چند اثر جدید در موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز


همزمان با مراسم گرامیداشت روز جهانی موزه از چند اثر جدید در موزه تریخ طبیعی و تکنولوژِ دانشگاه شیراز رونمایی شد.
آقای محمدمهدی اسلام نژاد، رئیس موزه تاریخ طبیعی گفت: تاکسیدرمی شیر نر ، ماکت آتش فشان، تاکسیدرمی طاووس، تاکسیدرمی پرنده بسیار کمیاب بالابان، از جمله این آثار است.
وی افزود : خمره ارزشمند با قدمت بیش از 3 هزار سال ، قطر 110 سانتی متر و ارتفاع یک متر به شکل فتیله ای کشف شده در منطقه داراب از دیگر آثار رونمایی شده به شمار می رود.
رئیس موزه تاریخ طبیعی اظهار داشت : مومیایی یک دختر حدود 7 یا 8 ساله نیز اثر منحصر به فردی است رونمایی شد.
وی ادامه داد : بر اساس برآوردهای اولیه ، قدمت این مومیایی حدود هزار سال است و به دوره یزدگرد سوم برمی گردد.
آقای اسلام نژاد گفت : این مومیایی در شما فارس کشف شده بخش هایی از آن تحلیل رفته است.
وی افزود : یک فسیل گاو دریایی هم در یکی از روستاهای شهرستان لامرد کشف شده که یک متر مکعب حجم و 54 میلیون سال قدمت دارد.
رئیس موزه تاریخ طبیعی گفت : با هماهنگی های صورت گرفته قرار است این فسیل هم در موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز در معرض دید عموم قرار گیرد.

گفتنی است موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز اسفند ماه سال 1353 تأسیس شد و در سال 1356به ساختمان کنونی با زیر بنای حدود 5 هزار متر مربع انتقال یافت .
این موزه شامل بخشهای جانوری، گیاهی، زمین شناسی، حشره شناسی، نجوم، تکنولوژی، آناتومی، تمبر و سکه و کارگاه تاکسیدرمی است که فعالیتهای آنها در سه محور آموزشی، پژوهشی و نمایشی صورت می گیرد.
بخش جانور شناسی موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز بالغ بر هزار نمونه ی جانوری به جز حشرات را در دو گروه عمده مهره داران و بی مهرگان در برمی گیرد.
این دو گروه در سالنهای مرکزی در دو طبقه درمعرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
نمونه های جالب و دیدنی حیوانات ، آکواریوم 7 متری ماهیهای آب شیرین و مارهای زنده از بخشهای دیگر این مجموعه است.
جنین دو قلوی پسر از سینه به هم چسبیده،بزغاله دو سر، مرغ چهارپا، گوساله دو سر، بره هشت پا و قوچ چهار شاخ از نمونه های کم نظیر، جذاب و دیدنی موزه تاریخ طبیعی شیراز است.
کارگاه تاکسیدرمی به عنوان رکن اساسی همه فعالیتهای قسمت جانوری است که از بدو تاسیس موزه مورد تایید و تاکید کارشناسان از ابعاد پژوهشی وآموزشی بوده است.
در بخش حشره شناسی موزه، شناسا یی علمی و تاکسونومیکی حشرات ، بررسی طرز زندگی و بیولوژی آنها و در کل معرفی این موجودات برای بازدید کنندگان صورت می گیرد.
همچنین این بخش دارای قسمتی به نام کلکسیون یا مخزن نگهداری حشرات است که نمونه ها بر اساس رده بندی علمی در آن جای گرفته و دانشجویان مقاطع تحصیلی مختلف از آن استفاده می کنند.
بخش گیاهی موزه تاریخ طبیعی با جمع آوری گیاهان مناطق مختلف کشور بویژه استان فارس به دانش آموزان، دانشجویان، محققان ، متخصصان گیاهی و دیگر گروه های جامعه خدمات ارائه می کند.
گیاهان در قرآن ، گیاهان دارویی، هرباریوم یا محل نگهداری کلکسیون گیاهی با بیش از 5 هزار نمونه گیاهی ، تابلو های آموزشی اصطلاحات گیاهشناسی، انواع میوه های شکوفا و نا شکوفا ،گیاهان زینتی، گرامینه ها (گندمیان) ،گونهای ایران، پوشش گیاهی ایران، و دو قلو های بهم چسبیده در عالم گیاهی از جمله قسمت های بخش گیاهشناسی موزه تاریخ طبیعی شیراز است.
نمونه هایی از سنگ های آذرین، رسوبی و دگرگونی ، کانی های سیلیکاته و غیرسیلیکاته ، و فسیلهای گیاهی و جانوری را هم می توان در بخش زمین شناسی این موزه مشاهده کرد.
اسکلت بازسازی شده نهنگ گوژپشت و نمونه های جنینی رنگ آمیزی شده با تکنیک آلیزارین از نمونه های ارزنده بخش آناتومی موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز است.
موزه آناتومی با دیدی تخصصی و برداشتن گامهایی موثر در جهت غنی ترکردن جنبه آموزشی و پژوهشی اهداف خود، مجموعه ای از نمونه های اسکلتی و آناتومیک را جمع آوری کرده است.
از ویژگیهای ارزشمند این موزه توانمندی آن در اجرای طرحهایی برای آموزش پیشرفته علم تشریح و آناتومی و ارائه راهکار و تولید نمونه های باارزش در این راستا می باشد.
به منظور پربار کردن جنبه های آموزشی این موزه، مولاژهای متنوعی که اعضای مختلف بدن انسان و حواس پنجگانه آن را نشان می دهند تهیه شده است و استاد یا مربی می تواند به راحتی قسمتهای مختلف بدن را بطور جداگانه برای دانشجو و دانش آموز تشریح و توضیح دهد.
مجموعه مولاژهای مراحل رشد جنین انسان از یک ماهگی تا نه ماهگی و جنینهای دو قلو و نیز نحوه ارتباط جنین با جفت و بدن مادر، از قسمتهای آموزنده و بسیار جالب این مجموعه است.
در بخش علوم وتکنولوژی این مجموعه دستاوردهای علمی وصنعتی بشر در شاخه های مختلف تکنولوژی، پدیده شناختی فیزیک، نجوم وستاره شناسی،مخابرات، الکترونیک، رایانه، برق و انرژی های نوین مورد بررسی قرارگرفته و در معرض دید علاقه مندان قرار دارد.
اوایل سال 1382 بخش تمبر ، سکه و اسکناس موزه تاریخ طبیعی به بهره برداری رسید.
در این بخش نمونه هایی از تمبرهای کشورهای مختلف جهان و بیشتر تمبرهای ایران در قبل و بعد از انقلاب اسلامی به نمایش گذاشته شده است.
کتابخانه موزه هم با حدود 3 هزار جلد کتاب در موضوعات جانورشناسی ، گیاهشناسی، زمین شناسی، تکنولوژی، تاریخ وسایر موضوعات و قریب یک هزار جلد نشریه علمی، پذیرای همکاران دانشگاهی است.


عکس های بیشتر مرتبط با این خبر در آرشیو الکترونیکی روابط عمومی دانشگاه شیراز موجود است.
http://gallery.shirazu.ac.ir

آدرس کوتاه :

آخرین اخبار

گروه‌های تحقیقاتی روسی-ایرانی در دانشگاه معدن سنت پترزبورگ چه کاری انجام می‌دهند؟
گروه‌های تحقیقاتی روسی-ایرانی در دانشگاه معدن سنت پترزبورگ چه کاری انجام می‌دهند؟
در اواخر ژانویه ۲۰۲۴، هیئتی بلندپایه از دانشگاه معدن سنت پترزبورگ، به دعوت دانشگاه شیراز، یک هفتۀ کاری را در پایتخت فرهنگی ایران اسلامی، شیراز، سپری کردند. مدیران، دانشمندان و استادان جوان این هیئت، به‌طور دقیق روش‌شناسی سیستم آموزشی ایران و جنبه‌های...
اعلام نتایج مسابقه عکاسی «تصویر ماندگار» در آبان‌ماه 1403 و نمایشگاه پنجره
اعلام نتایج مسابقه عکاسی «تصویر ماندگار» در آبان‌ماه 1403 و نمایشگاه پنجره
اعلام نتایج مسابقه عکاسی «تصویر ماندگار» در آبان‌ماه و نمایشگاه پنجره به‌گزارش روابط عمومی دانشگاه شیراز، نتیجه ارزیابی آثار دومین دور از مسابقه عکاسی «تصویر ماندگار؛ عکس برگزیده ماه و سال دانشگاه شیراز» مربوط به آبان‌ماه، با موضوع محوری «کتاب و...
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) و دانشگاه شیراز
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) و دانشگاه شیراز
تفاهم‌نامه همکاری قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) و دانشگاه شیراز باهدف بهره‌گیری از ظرفیت‌های تخصصی دانشجویان منعقد شد. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، در نشستی با حضور هیئت‌رئیسه دانشگاه، معاون منابع انسانی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) و...
بازدید رئیس شورای شهر و شهردار شیراز از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز
بازدید رئیس شورای شهر و شهردار شیراز از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز
رئیس شورای شهر و شهردار شیراز از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز بازدید کردند. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، دکتر سیدابراهیم حسینی، رئیس شورای شهر و دکتر محمدحسن اسدی، شهردار شیراز به‌منظور بررسی ظرفیت‌ها و امکانات دانشکده حقوق و علوم...
جلسه آشنایی نودانشجویان با مقررات آموزشی دانشگاه شیراز
جلسه آشنایی نودانشجویان با مقررات آموزشی دانشگاه شیراز
به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، جلسه آشنایی با مقررات آموزشی و تحصیلات تکمیلی ویژه‌ی دانشجویان ورودی جدید دانشگاه، در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی برگزار شد. این جلسه که به‌همت معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز ترتیب...
اردوی راهیان پیشرفت به سازمان صنایع دریایی و پارک علم و فناوری صدرا
اردوی راهیان پیشرفت به سازمان صنایع دریایی و پارک علم و فناوری صدرا
اردوی یک‌روزۀ راهیان پیشرفت، ویژۀ دانشجویان دانشگاه شیراز، با بازدید از سازمان صنایع دریایی «گروه صنایع شهید صفایی» و پارک علم و فناوری صدرا ترتیب یافت. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، در راستای آشنایی دانشجویان برتر و ممتاز کشوری در زمینه‌ی...
بازدید اعضای هیئت‌‌علمی دانشگاه شیراز از شرکت پالایش نفت شیراز
بازدید اعضای هیئت‌‌علمی دانشگاه شیراز از شرکت پالایش نفت شیراز
اعضای هیئت‌‌علمی حوزه علوم انسانی دانشگاه شیراز از شرکت پالایش نفت شیراز بازدید کردند. به‌گزارش روابط عمومی دانشگاه شیراز، بازدید و نشست مشترک دانشگاه شیراز و شرکت پالایش نفت شیراز باهدف ارتباط هرچه بیش‌تر و بررسی زمینه‌های همکاری مشترک علمی و...
کسب رتبۀ ۲ ملی و ۱۳۲ جهانی دانشگاه شیراز در رتبه‌بندی علوم میان‌رشته‌ای تایمز ۲۰۲5
کسب رتبۀ ۲ ملی و ۱۳۲ جهانی دانشگاه شیراز در رتبه‌بندی علوم میان‌رشته‌ای تایمز ۲۰۲5
دانشگاه شیراز رتبۀ دوم ملی و ۱۳۲ جهانی را در رتبه‌بندی علوم میان‌رشته‌ای تایمز ۲۰۲5، به خود اختصاص داده است. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، به نقل ‌از دفتر علم‌سنجی معاونت پژوهش و فناوری، رتبه‌بندی تایمز برای نخستین‌بار در جهان، اقدام به...
شهادت مهندس علی الحسن، دانش‌آموخته دانشگاه شیراز در لبنان
شهادت مهندس علی الحسن، دانش‌آموخته دانشگاه شیراز در لبنان
مهندس علی الحسن، دانش‌آموخته‌ کارشناسی مهندسی عمران دانشگاه شیراز (فارغ‌التحصیل ۱۴۰۰) در لبنان به شهادت رسید. روابط‌عمومی دانشگاه شیراز با صدور پیامی ضمن محکوم‌کردن اقدامات جنایتکارانه رژیم غاصب صهیونیستی، شهادت مظلومانه مهندس علی الحسن به همراه...
انتصاب کارشناس تربیت بدنی دانشگاه شیراز به‌عنوان رئیس انجمن جودو دانشجویان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور
انتصاب کارشناس تربیت بدنی دانشگاه شیراز به‌عنوان رئیس انجمن جودو دانشجویان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور
دکتر وحید زارع‌نژاد، کارشناس مدیریت تربیت بدنی دانشگاه شیراز، به‌عنوان رئیس انجمن جودو دانشجویان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور منصوب شد. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، طی حکمی ازسوی دکتر ابراهیم علی‌دوست قهفرخی، مدیرکل تربیت بدنی سازمان...
مسابقات فوتسال جام مهر و دوستی دانشگاه شیراز
مسابقات فوتسال جام مهر و دوستی دانشگاه شیراز
مسابقات فوتسال جام مهر و دوستی دانشگاه شیراز درحال برگزاری است. دکتر موسی امیراحمدی، مدیر تربیت بدنی دانشگاه شیراز با اعلام این خبر، توضیح داد: مسابقات فوتسال جام مهر و دوستی دانشگاه شیراز با شرکت ۴۴ تیم دانشجویی پسر، از ۱۳ آبان‌ماه، در سالن ورزشی...
ارتقاء رتبه سه‌تن از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه شیراز
ارتقاء رتبه سه‌تن از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه شیراز
به‌‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، در جلسۀ هیئت ممیزۀ دوشنبه ۵ آذرماه ۱۴۰۳، «دکتر لاله آتشی» عضو هیئت‌علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی و «دکتر سیدمحمدحسین ذاکری»، عضو هیئت‌علمی دانشکدۀ هنر و معماری از مرتبۀ استادیاری به مرتبۀ دانشیاری ارتقا...