برای دریافت آخرین خبرها و رویدادها با ما همراه باشید.

برگزاری رویداد ملی ملاصدرا در دانشگاه شیراز

برگزاری رویداد ملی ملاصدرا در دانشگاه شیراز


دومین رویداد ملی ملاصدرا «نوآوری باز در صنعت ایران»، روز دوشنبه یکم خردادماه، همزمان با روز ملاصدرا به میزبانی دانشگاه شیراز آغاز به کار کرد.

به‌گزارش روابط عمومی دانشگاه شیراز، آیین گشایش دومین رویداد ملی ملاصدرا «نوآوری باز در صنعت ایران»، در تالار رازی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز  باحضور جمعی از دانشگاهیان و صاحبان صنایع و استارتاپ‌ها برگزار شد.

رفع نیازهای کشور با بهره‌مندی از ظرفیت‌های علمی دانشگاه‌ها

دکتر محمدحسین شیخی، مدیر امور پژوهشی دانشگاه شیراز در آیین گشایش این رویداد، ضمن گرامیداشت دهه‌ی کرامت، اظهار کرد: رویداد ملی ملاصدرا به‌منظور استفاده‌ی هرچه بیش‌تر از ظرفیتهای علمی مجموعه‌های استان در توسعه‌ی فناوری کشور ترتیب یافته است.

وی با یادآوری اینکه این برنامه با همکاری مرکز نوآوری افق، صنایع الکتروینک شیراز، وزارت صمت، استانداری فارس و دانشگاه‌های مختلف کشور در دانشگاه شیراز برگزار شده است، گفت: رویداد ملی ملاصدرا، رویدادی دوساله هست که باید رشد کند و جایگاه خود را به‌خوبی در کشور پیدا کند.

دبیر اجرایی دومین رویداد ملی ملاصدرا گفت: امروز در دنیا، بحث نوآوری و استارتاپ‌ها بسیار مورد توجه قرار گرفته و یکی از ارکان توسعه‌ی کشورهاست. ما نیز باید از ظرفیت جوانانمان در این زمینه استفاده کنیم.

وی ادامه داد: توسعه‌ی فناوری یک بحث کاملا علمی است و اگر جوانان ما به این عرصه ورود نکنند و ما نتوانیم از ظرفیت تربیت جوانان در دانشگاه‌ها برای ورود به عرصه‌ی نوآوری استفاده کنیم، خسران بزرگی برای خودمان و کشور رقم زده‌ایم.

دکتر شیخی گفت: درست است که ما باید در مرز علمی حرکت کنیم و به تولید مقاله بپردازیم تا از دنیا عقب نمانیم؛ اما بخش بزرگی از نیازهای کشور را هم باید بتوانیم با ظرفیت‌های علمی پوشش دهیم و در راستای کمک به جامعه و صنعت حرکت کنیم.

نیاز اکوسیستم نوآوری کشور به ارتقاء و شبکه‌سازی

دکتر مهدی حمید، دبیر علمی رویداد ملی ملاصدرا نیز در این مراسم بیان کرد: این رویداد به‌عنوان یک رویداد درحوزه‌ی نوآوری با موضوع هوشمندسازی در بخش صنعت توسط مرکز نوآوری صنعتی افق در دانشگاه شیراز برگزار گردیده است.

وی با یادآوری اینکه این رویداد در اولین سال برگزاری خود، فقط اقدام به برگزاری بخش ایده‌پردازی کرد؛ توضیح داد:‌ دومین رویداد ملی ملاصدرا با هدف حل مسائل و چالش‌ها و همچنین کمک به تجاری‌سازی در حوزه‌ی صنعت ایران طراحی شده است و امسال در پنج بخش با عناوین ۱. «نوآوری باز: شامل حل‌مسئله، چالش و تجاری‌سازی»، ۲. «گام معکوس»، ۳. «نشست‌های نوآوری»، ۴. «تأمین نیروی متخصص» و ۵. «نمایشگاه نوآوری صنعتی» برگزار می‌شود.

دکتر حمید در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما در برهه‌ای قرار داریم که اکوسیستم نوآوری کشور نیاز به ارتقا دارد.

او افزود: کلید توسعه‌ی صنعتی کشورهای رده اول دنیا شبکه‌سازی و شبکه‌های موضوعی در بخش صنعت است؛ یعنی ما اگر می‌خواهیم اکوسیستم نوآوری کشور را ارتقاء دهیم، مجبوریم ارتقاء بدهیم با جایی که جریان‌کشی دارد مانند صنعت.

دبیر علمی رویداد ملی ملاصدرا توضیح داد: ما در حوزه‌ی توسعه‌ی نوآوری صنعتی، سه بازیگر بسیار مهم داریم که همانا وزارت صمت، وزارت عتف و معاونت علمی است که در رویدادملی ملاصدرا با هرسه مذاکره شده است.

وی در حاشیه‌ی این مراسم از مزایای شرکت در این رویداد نیز خبر داد و گفت: سرمایه‌گذاری روی ایده‌ها توسط سازمان‌های حامی، حضور در پروژه‌های سازمان‌های حامی و ورود به شبکه‌ی نوآوری افق برای انجام پروژه‌های صنعتی ازجمله مزایای شرکت در این رویداد است.

لزوم اتصال اکوسیستم فناوری به صنایع بزرگ

مدیر امور نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز نیز در این رویداد، با بیان این مقدمه که در یک برهه‌ی زمانی دانشگاه‌ها از فضای تدریس صرف به سمت پژوهش‌های کاربردی حرکت کردند، اظهار داشت: این اتفاق باعث شد که بتوانیم فناوری را در کشور توسعه دهیم و به این باور رسیدیم که می‌توانیم برخی چالش‌ها و مشکلات جامعه را حل کنیم و از طریق دانش و انجام پژوهش‌های کاربردی محصول تولید کنیم.

دکتر سجاد تقوایی تصریح کرد: اما علیرغم اینکه اکوسیستم نوآوری را شکل و توسعه دادیم و شرکت‌های بسیاری در کشور راه‌اندازی شدند،‌ همچنان سهم این اکوسیستم از کیک اقتصاد کم است؛ چراکه ما توانستیم فناوری ایجاد کنیم، اما نتوانسته‌ایم کسب‌وکاری مبنی‌بر آن فناوری ایجاد کنیم.

وی با طرح این پرسش که برای ایجاد کسب‌وکارهای مبنی‌بر فناوری چه باید کرد، توضیح داد: یکی از راه‌کارها این است که اکوسیستم را به صنایع بزرگ متصل کنیم.

مدیر امور نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز خطاب به صنایع بزرگ گفت: اگر به فکر این هستید که دچار بحران نیروی انسانی نشوید سرریز این قراردادها را به نیروهای دانش‌بنیان‌ بدهید.

وی در پایان ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران این رویداد گفت: امیدوارم سال آینده، رویداد ملی ملاصدرا در سطح بین‌المللی برگزار شود و شاهد تحقق اهداف آن در سطح بین‌الملل باشیم.

تسهیلات ویژه‌ صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته

دکتر وطن‌دوست،  مدیر فنی و اعتباری صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته (صحا) نیز در این مراسم به معرفی اجمالی این صندوق پرداخت و گفت: ۱۵سال پیش، مجلس شورای اسلامی به‌منظور حمایت از صنایع الکترونیک، برق و مخابرات، صندوق حما‌یت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک را تأسیس کرد که بعد از ۱۲سال به‌دلیل توسعه‌ی تکنولوژی، در آن بازنگری شد و به صندوق حمایت از صنایع پیشرفته تغییر یافت و نقش بازوی مالی وزارت صمت در حوزه‌ی حمایت از شرکت‌هایی را بر عهده دارد که در زمینه‌ی صنایع پیشرفته فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: چشم‌انداز شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته بدین ترتیب خواهد بود که بتواند به‌عنوان یک پیشران در حوزه‌ی صنایع پیشرفته و مولد دانش با اشتراک‌گذاری منابع و دانش، مهم‌ترین حامی صنایع پیشرفته کشور شناخته شود.

وی به خدمات این صندوق پرداخت و توضیح داد: دو فعالیت عمده بر عهده‌ی این صندوق است که اعطای تسهیلات و صدور ضمانت‌نامه ازجمله‌ی آن‌هاست که در راستای حمایت از تولید، به‌ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان سقف تسهیلات صندوق تا ۱۵میلیارد تعیین شده است.

دکتر وطن‌دوست تصریح کرد: همچنین تأمین ضمانت‌نامه باتوجه به اینکه ذی‌حساب‌های نهادهای دولتی تکلیف شده که قبول کنند در مقایسه با ضمانت‌نامه‌هایی که بانک‌ها می‌دهند، یک مزیت دارد که نیاز به بلوکه‌کردن نقدینگی نداریم.

گفتنی‌ست، دومین رویداد ملی ملاصدرا «نوآوری باز در صنعت ایران» به‌مدت دو روز با ‌ویژه‌برنامه‌های مختلف ازجمله نمایشگاه نوآوری صنعتی در دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز ترتیب یافته و جزئیات برنامه‌های رویداد در سایت  www.sofic.ir/molasadra موجود است.

برای مشاهده تصاویر بیشتر اینجا کلیک کنید.

آدرس کوتاه :

آخرین اخبار

مرکز خدمات فنی و مهندسی در زیست‌بوم کسب‌وکار دانشجویی راه‌اندازی خواهد شد.
مرکز خدمات فنی و مهندسی در زیست‌بوم کسب‌وکار دانشجویی راه‌اندازی خواهد شد.
در سفر دکتر عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و هیئت همراه از مرکز حمایت از ایده‌های برتر دانشگاه شیراز باهدف ایجاد مرکز ارائه خدمات فنی و مهندسی بازدید شد. نقش پیش‌رشد گروه حمایت از ایده‌های برتر در زیست‌بوم کسب‌وکار...
رونمایی و آغاز به کار شبکه فرهنگی تلویزیون اینترنتی دانشگاه شیراز
رونمایی و آغاز به کار شبکه فرهنگی تلویزیون اینترنتی دانشگاه شیراز
در سفر معاون فرهنگی وزیر علوم به شیراز، از شبکه فرهنگی تلویزیون اینترنتی دانشگاه شیراز رونمایی شد. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، در نشستی که با حضور دکتر عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی وزیر علوم و دکتر رشید جعفرپور، قائم‌مقام وی، در سالن...
افتتاح زیست‌بوم کسب‌وکار دانشجویی و مرکز مهراد دانشگاه شیراز
افتتاح زیست‌بوم کسب‌وکار دانشجویی و مرکز مهراد دانشگاه شیراز
همزمان با سفر معاون فرهنگی وزیر علوم، دفتر زیست‌بوم کسب‌وکار دانشجویی و مرکز آموزش‌های فرهنگی، هنری مهارتی مهراد دانشگاه شیراز افتتاح شد. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، آیین گشایش دفتر زیست‌بوم کسب‌وکار دانشجویی و مرکز آموزش‌های فرهنگی، هنری...
رونمایی از چهار طرح فرهنگی دانشگاه شیراز با حضور معاون وزیر علوم
رونمایی از چهار طرح فرهنگی دانشگاه شیراز با حضور معاون وزیر علوم
چهار طرح فرهنگی دانشگاه شیراز شامل پژوهشکده دانشجویی، زیست‌بوم کسب‌وکار دانشجویی، طرح تشویقی‌ترویجی کتابخوانی «ویتامین ک»، مرکز آموزش‌های فرهنگی، هنری مهارتی «مهراد»، با حضور معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری رونمایی شد. به‌گزارش روابط‌عمومی...
افتتاح فروشگاه دانشگاه شیراز «ارم گالری» باحضور معاون فرهنگی وزیر علوم
افتتاح فروشگاه دانشگاه شیراز «ارم گالری» باحضور معاون فرهنگی وزیر علوم
با حضور معاون فرهنگی وزیر علوم، فروشگاه محصولات و دست‌ساخته‌های هنری دانشجویان دانشگاه شیراز با نام ارم‌گالری (واقع در بولوار ارم، نبش کوچه ۵) افتتاح شد. به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، در سفر دکتر عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی وزیر علوم،...
برگزاری مدرسه تابستانی فرزندان کارکنان و اعضای هئیت‌علمی دانشگاه شیراز
برگزاری مدرسه تابستانی فرزندان کارکنان و اعضای هئیت‌علمی دانشگاه شیراز
به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، مدرسه‌ی تابستانی فرزندان کارکنان و اعضای هئیت‌علمی دانشگاه، با مشارکت بیش‌از ۱۲۰ نفر از فرزندگان دانشگاهیان به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شیراز با همکاری امور زنان و خانواده برگزار شد. دکتر زهرا قاسم‌نژاد...
آیین پایانی مدرسه بین‌المللی تابستانی دانشجویان دانشگاه شیراز در دانشگاه معدن سنت پترزبورگ
آیین پایانی مدرسه بین‌المللی تابستانی دانشجویان دانشگاه شیراز در دانشگاه معدن سنت پترزبورگ
به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، مدرسه بین‌المللی تابستانی دانشجویان دانشگاه شیراز در دانشگاه معدن سنت پترزبورگ روسیه به پایان رسید. پس‌از گذشت دوهفته از شروع برگزاری مدرسه تابستانه بین‌المللی دانشجویان منتخب دانشگاه شیراز در دانشگاه ملی معدن سنت...
مراسم عزاداری دهه اول محرم در دانشگاه شیراز
مراسم عزاداری دهه اول محرم در دانشگاه شیراز
مراسم سوگواری و عزاداری حضرت سیدالشهدا (ع) در دهه اول محرم با حضور جمعی از دانشگاهیان در مسجدجامع دانشگاه شیراز برگزار شد. به گزارش روابط عمومی دانشگاه شیراز، مراسم شبانه سوگواری و عزاداری دهه اول محرم با حضور جمعی از دانشگاهیان (مدیران و مسئولان،...
فرارسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی تسلیت باد
فرارسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی تسلیت باد
فرارسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی، سالروز شهادت جانگداز سرور و سالار شهیدان کربلا حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و هفتاد و دو تن از یاران باوفای ایشان، برعموم شیعیان جهان تسلیت و تعزیت باد. عاشورا، مائده بزرگ روح انسان در تداوم اعصار، تجسم اعلای وجدان بزرگ...
تقدیر از مدیر مرکز آپای دانشگاه شیراز به‌عنوان مدیر برتر آپای دانشگاه‌های کشور
تقدیر از مدیر مرکز آپای دانشگاه شیراز به‌عنوان مدیر برتر آپای دانشگاه‌های کشور
مدیر مرکز آپای دانشگاه شیراز، به‌عنوان مدیر برتر آپای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری کشور شناخته شد. به گزارش روابط عمومی دانشگاه شیراز، دکتر محمدحسین شیخی، استاد مهندسی مخابرات و الکترونیک دانشگاه و مدیر مرکز آپای دانشگاه شیراز، در...
عقد ۱۲ قرارداد پژوهشی و ترسیم نقشه راه اجرایی همکاری‌های دانشگاه شیراز و دانشگاه سنت پترزبورگ
عقد ۱۲ قرارداد پژوهشی و ترسیم نقشه راه اجرایی همکاری‌های دانشگاه شیراز و دانشگاه سنت پترزبورگ
به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، طی بازدید معاون پژوهش و فناوری و رئیس میز روسیه دانشگاه شیراز از دانشگاه سنت پترزبورگ روسیه، نقشه راه اجرایی تفاهم‌نامه دو دانشگاه منعقد شد و به امضا رسید. معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز در این خصوص توضیح داد:...
ارتقاء رتبه‌ دو تن از اعضای هیئت‌‌علمی دانشگاه
ارتقاء رتبه‌ دو تن از اعضای هیئت‌‌علمی دانشگاه
به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، در جلسه‌ هیئت‌ممیزه‌ دوشنبه ۱۸تیرماه ۱۴۰۳، دکتر هاجر زمانی و دکتر مهدی سادات شجاعی (اعضای هیئت‌علمی دانشکده علوم دانشگاه) از مرتبه‌ استادیاری به مرتبه دانشیاری ارتقاء یافتند. روابط عمومی دانشگاه شیراز، ضمن عرض...