Shiraz University
International Division (SUID)

معرفی مرکز-درباره

معرفی مرکز

قدمت دانشگاه شیراز به  بیش از هفتاد سال می‌رسد و بزرگان و دانشمندان بسیاری را در دامن خود پرورانده و میزبان دانش‌دوستان از داخل و خارج از ایران بوده است. از جمله دانش‌آموختگان این دانشگاه، فارسی‌آموزانی از نقاط گوناگون جهان هستند. زبان‌آموزان فارسی هر ساله برای فراگیری زبان فارسی و آشنایی با فرهنگ ایرانی به این دانشگاه می‌آیند. پاره‌ای از آن‌ها ازسوی دانشگاه‌های طرف قرارداد در سطح بین‌الملل دانشگاه شیراز به این دانشگاه اعزام می‌شوند. این دانشجویان گاه برای پژوهش زمینه‌های هنر و معماری، تاریخ اسلام، عرفان اسلامی، زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات تطبیقی، ایران‌شناسی و... به دانشگاه شیراز می‌آیند و در ابتدا زبان فارسی را نیز می‌آموزند. از جمله می‌توان به دانشجویان روابط بین‌الملل و ادبیات فارسی دانشگاه‌های ژاپن اشاره کرد که نزدیک به سی سال است در دوره‌های آموزش زبان فارسی شرکت می‌کنند. بخش دیگری از فعالیت دانشگاه شیراز برگزاری دوره‌های آموزشی دانش‌افزایی در سال‌های گذشته است.

استقبال زبان‌آموزان از حضور در دانشگاه شیراز و گسترش فعالیت این دانشگاه در عرصه بین‌الملل به راه‌اندازی مرکزی تخصصی برای مشتاقان زبان فارسی انجامیده است. مرکز  آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان در محیطی مشرف به فضای طبیعی و بهره‌مند از هوای دل‌انگیز شهر همیشه زیبای شیراز قرار دارد. کلاس‌ها مجهز به تجهیزات شنیداری و دیداری  به‌روز آموزشی، آزمایشگاه زبان، کتابخانه و اینترنت است.

مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه شیراز امکان دسترسی به گنجینه گسترده زبان و ادبیات فارسی را برای اهداف تحصیلی و پژوهشی میسر می‌سازد. زبان آموزان می‌توانند در کلاس‌های گروهی یا انفرادی شرکت  کنند. این کلاس‌ها در هر زمان از سال  برای دانشجویان بین‌المللی قابل ارائه است. زبان‌آموزان می‌توانند درصورت تمایل در برنامه‌های گردشگری و بازدیدهای تاریخی نیز شرکت کنند.

دوره‌های آموزشی  زبان فارسی با نظارت شورای علمی مرکز متشکل از استادان صاحب‌نظر آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان  و مدرسان باتجربه برگزار می‌شود. این مرکز مجهز به روزآمدترین آزمایشگاه و پیشرفته‌ترین نرم افزارهای رایانه‌ای آموزش زبان است. کتابخانۀ این مرکز دربردارندۀ مجموعه ارزشمندی از کتاب‌ها و لوح‌های فشرده آموزش زبان فارسی است که تا به‌حال در ایران تولید شده است.

دوره‌های آموزش زبان فارسی به صورت کوتاه‌مدت ، میان‌مدت و بلندمدت در شش سطح مقدماتی1و2، میانی1و2 ومرحله پیشرفته 1و2 طراحی شده است. پس از اتمام این سه سطح، دوره تخصصی بر اساس نیاز دانشجو  می‌تواند ادامه یابد. در پایان دوره به زبان آموزان مدرک بین‌المللی مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران اعطا می‌شود.