این موزه در اسفندماه سال ۱۳۵۳ با تلاش بی‌دریغ آقای دكتر صدرالدین شریفی تأسیس و در سال ۱۳۵۹ به ساختمان کنونی زیر بنای حدود ۵۰۰۰ متر مربع انتقال یافت. این موزه شامل بخش‌های جانوری، گیاهی، زمین‌شناسی، حشره‌شناسی، نجوم، تکنولوژی، آناتومی، تمبر و سکه و کارگاه تاکسیدرمی می‌باشد که فعالیت‌های آنها در سه محور آموزشی، پژوهشی و نمایشی صورت می‌گیرد.

آدرس وب‌سایت اختصاصی: www.nhm.shirazu.ac.ir

خاندان قوام، والیان فارس و بنیان‌گذار نارنجستان بوده‌اند و در دوران قاجار در ایران می‌زیستند. طرح ساخت زیبا و فوق‌العاده نارنجستان یکی از زیباترین معماری بناهای شیراز است در دوران قوام بخش شرقی بنای عمارت به عنوان مکتب خانه مورد استفاده بوده است. در معماری نارنجستان از انواع هنرهای ایرانی اسلامی استفاده شده است. آرتور پوپ مورخی آمریکایی بوده است که به ایران آمد و محل اقامت خود در نارنجستان قوام را مبدل به مؤسسه آسیایی دانشگاه شیراز کرد.

آدرس وب‌سایت اختصاصی: www.naranjestan.shirazu.ac.ir
باغ گیاه‌شناسی ارم یكی از واحدهای دانشگاه شیراز است كه از سال ۱۳۵۸ با همكاری اداره باغبانی دانشگاه و بخش‌های باغبانی، زراعت و اصلاح نباتات دانشكده كشاورزی و بخش زیست‌شناسی دانشكده علوم تشكیل شده و اكنون زیر نظر معاونت پژوهشی دانشگاه شیراز فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهد. باغ ارم شیراز یكی از زیباترین باغ‌های ایران و همچنین از مكان‌های دیدنی شیراز می‌باشد كه جهانگردان از راه‌های دور برای دیدن آن رنج سفر را بر خود هموار می‌كنند. در كتب تاریخی و سفرنامه‌ها و دیوان‌های شاعران از این باغ توصیف زیاد شده و درباره آن قلم فرسایی بسیار شده است.
آدرس وب‌سایت اختصاصی: eramgarden.shirazu.ac.ir

آدرس وب‌سایت اختصاصی: