بخش زراعت و اصلاح نباتات

Department of Crop Production & Plant Breeding

معرفی بخش زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شیراز

بخش زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شيراز با راه اندازي رشته كارشناسي زراعت و اصلاح نباتات در سال 1343 در محل دانشكده كشاورزي واقع در باجگاه (پانزده کیلومتری شمال شیراز) تاسيس شد. اين بخش با بيش از چهل سال فعاليت مستمر آموزشي و پژوهشي از قديمي‎ترين بخش‎هاي آموزشي اين دانشكده به شمار مي‎ آيد. در اين بخش رشته اصلاح نباتات در مقطع كارشناسي ارشد در سال 1347، رشته زراعت در مقطع كارشناسي ارشد در سال 1350، رشته زراعت در مقطع دكتري در سال 1381، رشته اصلاح نباتات در مقطع دکتری در سال 1386 و رشته شناسایی و مبارزه با علف‌های هرز در مقطع کارشناسی ارشد در سال 1387 نوگشايي شدند. در حال حاضر حدود 200 دانشجو در دوره‌های مختلف تحصیلی ارایه شده توسط بخش مشغول به تحصیل می‌باشند. بخش زراعت و اصلاح نباتات با داشتن 14 عضو هيات علمي دامنه وسيعي از تخصص‎هاي مرتبط با علوم زراعت و اصلاح نباتات از جمله زراعت، اكولوژي گياهان زراعی، فيزيولوژي گياهان زراعی، علف‌هاي هرز، ژنتيك كمي و مولكولي، اصلاح نباتات، بيوتكنولوژي، بیومتری و طرح‌هاي آماري را پوشش می‌دهد و دروس متعددي را به ساير بخش‎هاي دانشكده كشاورزي ارايه مي‎دهد.

بخش زراعت و اصلاح نباتات  با بهره‌گیری از یک گلخانه اختصاصی، مزارع تحقیقاتی واقع در ایستگاه زراعی باجگاه و مرکز تحقیقات کشاورزی کوشکک متعلق به دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، آزمایشگاه‌های تخصصی شامل آزمایشگاه غلات، آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهان زراعی، آزمایشگاه علف‌های هرز و آزمایشگاه ژنتیک و اصلاح نباتات مولکولی، آزمایشگاه تکنولوژی بذر و همچنین کلکسیون غلات دانه‌ای معتدله برنامه‌های آموزشی و پژوهشی خود را اجرا می‌کند. بخش زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شیراز به لحاظ کیفیت آموزشی و پژوهشی در میان همتایان خود در سطح کشور جایگاه برجسته‌ای دارد. اعضای هیات علمی بخش زراعت و اصلاح نباتات تا کنون بیش از پانصد مقاله در نشریات علمی- پژوهشی و 300 مقاله نمایه شده درISI  به چاپ رسانده و حدود 400 مقاله در همایش‌های ملی و بین‌المللی ارایه نموده‌اند. همچنین بیش از بیست عنوان کتاب توسط اعضای هیات علمی بخش تالیف و یا ترجمه شده است. موجب خرسندی است که بسیاری از دانش‌آموختگان بخش در زمینه‌های اجرایی، آموزشی، پژوهشی و اقتصادی به موفقیت‌های قابل توجهی دست یافته‌اند.